سینما مثبت: رخدادهای تلخ و ناگواری همچون: فاجعه پلاسکو، حادثه معدن استان گلستان و شهادت جمعی از هموطنان در حمله اخیر داعش به فضایی برای همبستگی بیشتر جامعه تبدیل شده و سرمایه اجتماعی عظیمی را برای جامعه فراهم کرده است اما گویی برخی جریانها به این رفتارها نیز نگاهی جناحی دارند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری ـ تحلیلی سینما مثبت، «رضا درمیشیان» کارگردان جوان سینمای ایران که چند فیلم پُرحاشیه ساخته و به واسطه توقیف یکی از آثارش واکنشهای منفی فراوانی را برانگیخته، اخیراً در همدردی با قربانیان حادثه تروریستی تهران، جایزه حقوق بشریاش برای فیلم لانتوری را که از هفدهمین فستیوال حقوق بشر بوینس آیرس آرژانتین دریافت کرد به صورت نمادین به این هموطنان تقدیم کرد.
درمیشیان در سالهای اخیر به عنوان فیلم سازی جوان میهمان جشنوارههای گوناگونی بوده است. مسیر او در سینمای ایران نه از کنار نهادهای اقتصادی و مالی میگذرد و نه نقطه اتصالی به دولت دارد. کسی او را مجبور به انجام این کار نکرده و برخلاف برخی فیلم سازان که به واسطه دریافت منابع مالی عظیم از بخشهای اقتصادی در چنین مواقعی در صف اول اظهار نظر حضور دارند، درمیشیان «وظیفه» مشخصی برای اهدای این جایزه نداشته و همین موضوع حرکت این فیلم ساز جوان را ارزشمند میکند. کانون کارگردانان سینمای ایران با انتشار پیامی دو خطی «مسئولیت اجتماعی و همنوایی این فیلم ساز را با شهیدان حملات تروریستی ارج نهاده است. اما آیا مسوولان سینمایی هم به این درک رسیدهاند که فارغ از مرزبندیهای موجود که هنرمندان در آن به «خودی» و «نه خودی ـ یا همان نخودی» تبدیل میشوند، استقلال هنرمندانی مانند درمیشیان را پاس بدارند و به صرف طرح مطالب انتقادی، آنها را در محاق قرار ندهند؟ آیا مفهوم این حرکت ملی درک خواهد شد و با آن درست مواجه خواهند شد تا فیلم سازی مانند درمیشیان به عنوان یک سرمایه برای سینما و جامعه ایران حذف شود؟