سینما مثبت: در هیاهوی روزهای پس از انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری و پیروزی مجدد حجه الاسلام حسن روحانی، یکی از کم خاصیت ترین و بی اثرترین جشنوارههای سینمایی کشور سرانجام پس از دو سال توقف دوباره در مسیر برگزاری قرار گرفته است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری ـ تحلیلی سینما مثبت، جشنواره فیلم کودک و نوجوان که زمانی یکی از رویدادهای معتبر و جریان ساز سینمای ایران بوده، در یک دهه اخیر آنچنان دچار بی برنامگی شده و اهدافش را گم کرده که صرفاً به رویدادی برای «سرگرم ساختن و بر سر کار ماندن برخی مدیران» تبدیل شده است. این روزها کافی است تیتر اخبار مرتبط با این رویداد را بخوانید تا به عمق بی برنامگی و عدم ارتباط این رویداد با جریان روز سینمای ایران و بخصوص جریان سینمای کودک پی ببرید. در شرایطی که چیزی به نام «اکران فیلم کودک» وجود ندارد، این رویداد به جای فراهم کردن ساز و کارهای نمایش این نوع فیلمها در سینمای ایران و ترغیب فیلم سازان به ساخت آثار مورد علاقه کودکان و نوجوانان، به محملی برای طرح حرفهای دهان پُر کن و فلسفه بافی های غیر ضروری تبدیل شده است. مشخص نیست در هرج و مرج عدم وجود سینمای کودک برگزاری نشستی تخصصی با عنوان «بازنمایی شمایل اجتماعی و رفتاری کودکان در سینمای کودک و نوجوان» چه دردی را از سینمای ایران درمان میکند؟
از این عنوان عجیبتر، نشست دیگری با نام «خودمهارگری و ابرکودک؛ بازاندیشی در سینمای کودک» است که به تازگی برگزار شده است. مرور اخبار این رویداد، مخاطب را با پدیدههای عجیبتری هم آشنا میکند. پدیدههایی که این روزها در سینمای ایران به یک «شغل» تبدیل شده و افراد با تصدی مسوولیت هایی که پیشوند و پسوند «باشگاه» را یدک میکشد، هر چند ماه یکبار در جشنوارهای داخلی یا خارجی مشغولیتی برای خود فراهم میکنند. حالا خروجی همه این «آفتابه لگن» ها که به همت و سعی گروهی از مدیران دهه شصتی فاقد تفکر به روز شده شکل میگیرد، انتخاب فیلمهایی است که حتی عناوین آنها نمیتواند برای مخاطب امروز سینمای کودک جذاب باشد. به اسامی فیلمهای بخش «مسابقه سینمای ایران» پذیرفته شده در سیُامین جشنواره بین المللی فیلمهای کودکان و نوجوانان دقت و سعی کنید رابطه میان این فیلم سازان با کودک و نوجوان را کشف کنید:
1- «اسکی باز»/ کارگردان: فریدون نجفی/ تهیه کننده: محمد احمدی
2- «افسانه گل آباد»/ کارگردان: محمدرضا عباس نژاد/ تهیه کننده: سیدمهدی میرفخرایی
3- «بیست و یک روز بعد»/ کارگردان: سیدمحمدرضا خردمندان/ تهیه کننده: محمدرضا شفاه (محصول سازمان توسعه سینمایی سوره)
4- «پایان رویاها»/ کارگردان: محمدعلی طالبی/ تهیه کننده: امور سینمایی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان
5- «پل سفید»/ کارگردان و تهیه کننده: علی قوی تن
6- «چهل کچل»/ کارگردان: صادق صادق دقیقی/ تهیه کننده: پروانه مرزبان
7- «دزد و پری 2»/ کارگردان: حسین قناعت/ تهیه کننده: بهروز مفید
8- «شکلاتی»/ کارگردان: سهیل موفق/ تهیه کننده: ایرج محمدی روزبهانی
9- «قهرمانان کوچک»/ کارگردان: حسین قناعت/ تهیه کننده: بیتا منصوری
10- «کاتی و ستاره»/ کارگردان: رضا مجلسی/ تهیه کننده: بیتا منصوری
11- «نسترنهای وحشی»/ کارگردان و تهیه کننده: رهبر قنبری
این اسامی در کنار پوستر دهه شصتی جشنواره، تصویری کامل از این رویداد را پیش چشم ما قرار میدهد. رویدادی که گویی نشات گرفته از نوستالژی برگزار کنندگان این جشنواره است و ارتباطی با مخاطب امروز ندارد و اینگونه، مخاطب کودک و نوجوان هم ناکام از تماشای فیلمی هم سطح شعور، تفکر و موقعیت خود مجبور میشود برای تماشای آثار سینمایی مورد علاقهاش به همراه پدر و مادر پای تماشای فیلمهایی مانند: گشت 2 و نهنگ عنبر بنشید.
سیاُمین جشنواره بین المللی فیلمهای کودکان و نوجوانان از ۹ تا ۱۵ تیر در اصفهان برگزار میشود.