سینما مثبت: تاکنون بیش از سی قسمت سریال طوبی پخش شده و برخلاف اخبار منتشر شده درباره پرداختن این سریال به مباحث تاریخی و اهمیت پیاده روی اربعین،آنچه بیش از هرچیزی در سریال قابل مشاهده است «الگوهای فیلمفارسی» است.
به گزارشپایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری-تحلیلی سینمامثبت، سریال طوبی که با حضور رئیس سازمان و معاون سیمای این رسانه در پشت صحنهاش رسمیت یافت این روزها با نقدهای فراوانی مواجه است و البته بسیاری از منتقدان نیز آن را اثری واجد نقد و یادداشت نمیدانند زیرا در پرداخت هنری و موارد متعدد مرتبط با کارگردانی،این سریال آنقدر از نظر کیفی نازل است که جایی برای نقد و بررسی باقی نمیگذارد. این سریال که در فضایی فارغ از زمان و مکان اتفاق میافتد و گذشت زمان در آن معلوم و مشخص نیست. مثلا طوبی در یک قسمت عروسی و در همان قسمت صاحب فرزندان بزرگ میشود و چند قسمت بعد فرزندانش ناگهان بزرگ میشوند. از نظر منطقی و عقلی نیز کارهایی از شخصیتهای داستان سر میزند که تعجب مخاطب را وا میدارد؛ مثل آمدن به ایران با وجود اطلاع از اینکه تحت تعقیب هستند.
سریال اما در قسمتهای اخیر و پس از ازدواج آنیه با فخرالدین توانسته شاخکهای حسی مخاطب را تحریک کند. این مثلث تو در توی عشقی به شدت یادآور نوعی از آثار سینمایی است که به آن فیلمفارسی گفته میشود؛یعنی آثاری فارغ از منطق که در آن هدف فیلمساز صرفا تحریک احساسات تماشاگر با دم دستیترین مسائل است.
سریال طوبی مطلقا اثری فرهنگی و درباره اربعین نیست.مثلا کارگردانی صحنههای حمله عراقیها به عزادارن اربعین حتی محصول کار دستیار کارگردان هم نیست و فقط یکی از همیاران تدارکات میتوانسته سکانسی با این کیفیت ضعیف را سرهم بندی کند.
در عنوان بندی سریال نام امیرحسین جهانی به عنوان فیلمنامه نویس درج شده اما حجم صحنههای فیلمفارسی گونه موجود در سریال این حدس و گمان را در مخاطب ایجاد میکند که نکند فیلمنامه نویس معروف سینمای فیلمفارسی که در آثار پیشین سعید سلطانی نیز حضور داشته، نگارش فیلمنامه را انجام داده و نامش را مخفی کرده است؟!
سینما مثبت آماده انعکاس دیدگاههای افراد،سازمانها و نهادهایی است که نام آنها در این مطلب آمده است.
مطالب دیگر درباره سریال طوبی را اینجا بخوانید:
سریال ترکونده اما شما همچنان دارین سریالو می کوبین؟
فدات شم قسمت دیشی و پریشب که کلا در مورد پیاده روی اربعین و کشتار زائرین امام حسین توسط بعثیا بود که… اینا تاریخ نیست؟ آهان فیلمفارسیه!
تابلوئه که یه مشکلی با عوامل کار دارین فقط میخواین تخریب کنید. وگرنه این تنها سریال تلویزیون تو این سه ساله که مخاطب داشته
مدیر سایت:دوست گرامی همین که گفته شود کشتار زائرین کافی نیست باید چیزی نشان داده شود که مخاطب متاثر شود…شما به چند صحنه ضعیف و باسمه ای می گویید تاریخ؟ کار تاریخی در عمر خود دیده اید که اینها را تاریخ خطاب می کنید؟
تو نه فهمی از فیلم داری، نه درکت قد میده که بفهمی تاریخ و اربعین چیه. پس بهتره حرف نزنی و بشینی و فقط نظرای بقیه رو بخونی
شما کلا فکر کنمهیچ نکته مثبتی تو این سریال نمی بینی نه؟ یا به نفعتون نیست که یه سریال صدا وسیما دارای نکات مثبت باشه وطرفدار داشت باشه نه؟
مدیر سایت: شما نکته مثبت را بفرمایید
همین که تین همه مخاطب دارا که هرشب منتظره پخشش هستند یعنی نکته مثبتنشون دادنیگ عشق پاک بر خلاف سریال های ماهواره وسریالهای خانگی اینم نکته مثبت واینکه بعد مدتها دوباره تلویزیون داره به سیاق دوران گذشته سریال خانوادگی پخش می کنه خودش نکته مثبته.
میبینم که لشگر سایبری ریختند اینجا با اینکه ریویوهای سفارشی مثبت برای طوبا اینقدر زیاده که تا صفحه دوم سوم سرچ گوگل رو گرفتند! اینم برای حمایت از نقد منصفانه شما، لینک یکی از نقدهای منصفانه و غیرفارسی که برای طوبی نوشته شده و در صفحات ابتدایی سرچ گوگل نمیاد.
azsq.ir/mag/ID/291
ولی من فقط از شما دارم به نظر شما اگر این این سریال این همه ایراد داره پس چرا تا این حد پرمخاطبه والا با اینکه من خودمعاشق سریال سرزمین پادری بودم وهفتم ولی فکر نیکنم که این سریال از اونم پرمخاطب تره.
مدیر سایت: بر چه اساسی میگویید سریال پرمخاطب است؟
برچه اساسی می گم پرمخاطب؟ براساس خیلی چیزا براساس نظر ات مثبت زیادی که خودمهمه جا دیدم براساس مطالب مثبتی زیادی که درموردش نوشته میشه براساس آمار بازدید سایت تلویبیون.
درباره صدام هم زیاد مطلب نوشته شده. صدام هم آدم مثبتی بوده؟
شما انگار توجه نکردی اینجواب من در جواب چه سوالی بوده اول اون را بخون بعد حرف بزن من اون را د حواب سوالی که پرسیدند ب چه اساسی گفتید پرمخاطب گفتم نه اینکه جزو نکات مثبت باشه که البته یکی از نکات مثبتشمهست ولی من درجواب جیز دیگه ای گفتمدرمورد نکات نثبتسم جای دیگه گفتم.
بعدم درمورد نکات مثبت ایم سریال زیاد نوشتند چه ربطی داره به صدام با اونمقایسه کردید؟
ومهمتر از همه اینکه اگه این سریال دیده نشده بود خود شما این همه مطلب راجع بهش نمی نوشتی پس سریال دیده شدهاند جاهم از محبوبیت این سریال گفته میشه.والا آمار بازدیدها از این سریال تو تلویبیون کمتر از سرزمین مادری نبست تازه حالا اگه نگم بیشتره.
یکی دیگه از نکات مثبتش پرداختن به پیاده روی اربعینه که تاحالا هیچ سریالی بهش پرداخته نشده.
میبینم که لشگر سایبری ریختند اینجا با اینکه ریویوهای سفارشی مثبت برای طوبا اینقدر زیاده که تا صفحه دوم سوم سرچ گوگل رو گرفتند! اینم برای حمایت از نقد منصفانه شما، لینک یکی از نقدهای منصفانه و غیرفارسی که برای طوبی نوشته شده و در صفحات ابتدایی سرچ گوگل نمیاد.
azsq.ir/mag/ID/291
می بینم که صاحب سایت تنها مونده یک نفر را اجیر کرده بیاد مثل خودش نظر بده که بگه فقط من این طور فکر نمیکنم هارپس اکثر نظرات مثبتی که تو همه سایت ها وتوهمه نقدها هست یعنی سایبری هستند هان.
مدیر سایت: دوست گرامی شما اگر واقعا از سریال خوشتان آمده به عنوان خودتان اظهار نظر کنید. می بینید که نظرها هم منتشر می شود مدیر سایت دلیلی بر اجیر کردن کسی ندارد هرچند ممکن است برخی طرفداری ها از سریال هدایت شده باشد که این مطلب قابل درک است
عه شایدم برخی از غرزدن ها هدایت شده باشد یعنی تو ستیت های دیگه یا آمار تلویبیون هم هدایت سده است بعدمفقط نظر من تیست خودت نکه نظرات را نیندازید نی بینید که به جز یکی دونفر همه بامن هم نظرند.
بعدماگر این نقدواقعا منصفانه بود از خوبی های سریالم میگفت نه اینکه فقط ایراد بنی اسراییلی بگیره این سریالی که لین همه پرطرفداره پس حتما خوبی هم داشته چطور نویسنده نمی بیمه ایمارا همین که بعد چند وقت مردم ل دوباره به سما تلویزیون گشوده خودش کلیه.
خود نویسنده کتاب تو مصاحبه گفته قسمتهای اول طوبی رو دیدم دیگه تماشا کردنش رو ول کردم چون خیلی لوس و بی مزه بود. اونوقت یه سری اینجا کاسه داغتر از آش شدند! اگه نگران اسلام و انقلاب و جنگ هستید برید کتاب خاطرات خانم دباغ رو بخونید، دا رو بخونید. من زنده ام رو بخونید. بعد مقایسه کنید ببینید اصلا شخصیتهای زنهای مبارز قبل و بعد انقلاب با این سریالهای زرد میخونه؟
بله در مورد قسمتهای اولش این طور بود اما بعدش نه تازه اتفاقا فکر میکنم سریال از کتاب ایش ن جذاب ت بود هرچند ایشون تو تلویزیون حرفهای دیگه ای زدندخب ایشون خوشش نیومده چون کانل براساس کتاب خودش نبو ه نویسنده همه بخشهای کتاب ایشون را دوست نداشته وفقط ازش الهام گرفته این به اون در.