سینما مثبت: با گذشت بیست روز از رای اعتماد مجلس به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نه تنها تغییر و تحرک خاصی در سطح این وزارتخانه مشاهده نمیشود بلکه برخی اخبار نگران کننده از ابقای برخی مدیران فرهنگی در دولت جدید نیز به گوش میرسد.
به گزارشپایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری-تحلیلی سینمامثبت، سی و یکم مرداد ماه مجلس به وزرای پیشنهادی کابینه مسعود پزشکیان رای مثبت داد. با در نظر گرفتن مشکلات و مسائل سالهای اخیر و پیچیدگیهای حوزه سینما تصور میشد عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با توان و انرژی بالایی وارد این حوزه شده و از زمانهای موجود برای رفع مشکلات و مسائل این حوزه استفاده خواهد کرد اما متاسفانه در طول بیست و دو روز گذشته آنچه از صالحی در این وزارتخانه مشاهده شده، حرکتی لاکپشتی و به دور از نیازهای امروز جامعه است به گونهای که با گذشت بیست روز حتی مدیر کل حوزه ریاست او نیز مشخص نشده و حتی زمزمههایی از ابقای رئیس سازمان سینمایی نیز به گوش رسیده که برای اهالی سینما نگران کننده است.
صالحی در سه هفته گذشته بیشتر در قامت مدیر تشریفات ظاهر شده تا وزیر! سر زدن به هنرمندان بیمار و حضور در مراسمهای تشییع و ترحیم و خاطره بازی با تماشای فیلم بن هور در سینما میتواند بخشی از برنامه یک وزیر تلقی شود اما اهالی هنر و مشخصا اهالی سینما منتظر هستند تا ببینند برنامه وی برای اداره این حوزه چیست؟اینکه صالحی از طرفی سخن از جایگاه بین المللی سینمای ایران میگوید و از سویی دیگر در صدد ابقا مدیرت فعلی سینمای ایران است تناقضی خنده دار است زیرا همین مدیریت فعلی بود که با تعطیلی تنها رویداد شبه بین المللی سینمای ایران و عدم جایگزینی بخش بین الملل در فیلم فجر،سینمای ایران را طی سه سال گذشته به انزوا برد و عملا تعاملات ادعایی درخصوص سینمای چین و روسیه نیز در حد حرف و امضای چند تفاهمنامه بیفایده باقی ماند.با چنین ذهنیتی شاید عجیب نباشد که در چند روز آینده نام محمد مهدی اسماعیلی وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان قائم مقام وزیر فعلی شنیده شود تا با انتصاب او، وزارت ارشاد با همان دست فرمان قبلی به مسیر خود ادامه دهد و آقای وزیر جدید نیز در سایه فراغت ایجاد شده فرصتی پیدا کنند تا به امور موسسه اطلاعات بپردازند!
به نظر میرسد وزیر جدید اطلاعی از وضعیت فعلی سینمای ایران ندارد؛ سینمایی که بخش زیادی از چهرههای مطرح آن در حالت قهر نسبت به وزارت به سر میبرند،بخشی دیگر در خارج از مرزهای جغرافیایی کشور به سر میبرند،بخشی در داخل کشور در حال ساخت فیلم زیر زمینی هستند و آمار فیلمهای ساخته شده طی دو سال گذشته به بیش از انگشتان دو دست رسیده است.مشکلات اقتصادی و معیشتی سینماگران نیز که جای خود دارد. تغییر رئیس سازمان سینمایی و تعیین دبیری جدید برای جشنواره فیلم فجر حداقل اقدامی بود که در بیست روز گذشته میتوانست توسط صالحی انجام شود.
در چنین شرایطی اگر صالحی بخواهد با همان «کهن الگوهای دهه شصتی» سینمای ایران را اداره کند، دیر یا زود سینماگران در این دوره نیز مانند دوره پیشین به جای ارتباط و نامه نگاری با وزیر،یکراست به سراغ خود رئیس جمهور رفته و چاره کار را از او خواهند خواست.
سینما مثبت آماده انعکاس دیدگاههای افراد،سازمانها و نهادهایی است که نام آنها در این مطلب آمده است.