چند نکته درباره انتخاب چهره هنر انقلاب اسلامی و برگزیده شدن آقامجیدی
سینما مثبت: حوزه هنری شب گذشته با برگزاری مراسمی، «چهره سال هنر انقلاب اسلامی» را معرفی کرد. در این مراسم از افرادی مانند: پرویز پرستویی، جواد افشار، بهناز ضرابی زاده و عبدالحمید قدیریان نیز در مقام نامزد تجلیل و هدایایی به آنها اهداء گردید اما نفر اصلی این مراسم «مجید مجیدی» بود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری ـ تحلیلی سینما مثبت، هرچند نفس برگزاری چنین برنامهها و مراسمهایی با هدف توجه به هنرمندان انقلاب اسلامی ارزشمند است اما در نحوه برگزاری چنین برنامههایی اما و اگرهای فراوانی وجود دارد.
مسئله اولبرگزاری چنین برنامهای توسط نهادی حاکمیتی مانند «حوزه هنری» است. بهتر است چنین برنامههایی نه توسط نهادهای اینچنینی بلکه توسط نهادهای مستقل مثلاً «انجمن روزنامه نگاران مسلمان» یا صنوف مشابه برگزار گردد. قطعاً در این صورت شاهد استقلال بیشتر و اعتبار جوایز خواهیم بود. حوزه هنری در طول سال با این هنرمندان همکاری دارد و مشخصاً آقامجیدی اسفندماه گذشته دبیر جشنواره فیلم 100 بود که توسط حوزه برگزار شد و بر همین اساس، ممکن است شک و شبهههایی درخصوص این جایزه برای برخی هنرمندان به وجود بیاید.
مسئله دومفقدان مسئله «کشف» در اهدای این جایزه است. توجه داشته باشید اگر سینمای ایران در دهه 70 و 80 تمام تمرکز خود را بر چهرههای شاخص قرار میداد، هیچ گاه هنرمندانی مانند آقامجیدی مورد توجه واقع نمیشدند و امکان رشد پیدا نمیکردند. بهتر بود این جایزه نیز به جای مجیدی به هنرمندی مانند «جواد افشار» اهداء میشد که در این عرصه نسبتاً ناشناخته است و به واسطه ساخت سریال سخت و سنگین کیمیا، حالا در مسیری تازه قرار گرفته است.
مسئله سوماینکه بد نیست آقامجیدی هم در چنین مواقعی کمی «تواضع» نشان داده و به همان ترتیب که حاضر نشد فیلمش در بخش مسابقه فجر نمایش داده شود، در چنین مواقعی از حضور در رقابتهای اینچنینی که برنده اول و آخرش خودش است، انصراف دهد تا میدان برای استعدادهای تازه باز شود. بهرحال وقتی او در مقام هنرمند توانسته اعتماد نهادهای حاکمیتی را جذب و بیش از 100 میلیارد تومان بودجه برای ساخت فیلم خود جذب کند، حتماً در جایگاهی است که دیگر نیاز به تشویق و دیده شدن ندارد.
مسئله چهارمنام جایزه و برنده انتخابی است. عبارت «چهره هنر انقلاب اسلامی» یعنی اینکه هنرمندی باید انتخاب شود که در زمینه «هنر انقلاب اسلامی» فعالیت کرده حال آنکه مجیدی فعالیت عمدهاش در زمینه سینمای شاعرانه و کودکان بوده و فیلم اخیرش نیز یک فیلم تاریخی با موضوع «تاریخ اسلام» است. ضمن آنکه این فیلم از ابتدا به عنوان اثری بینالمللی ساخته شده بود و قرار بود در سینماهای جهان نمایش داده شود که با وجود تبلیغات سنگین و هزینههای فراوان این اتفاق رخ نداد و جز چند نمایش محدود، فیلم دستاورد دیگری نداشت.
امید است مسئولان حوزه هنری با تدابیر سازوکاری مناسب، برگزاری چنین برنامههایی را به بخشهای مستقل واگذار نمایند تا اعتبار چنین جوایزی بیش از پیش افزایش یابد.