کارشکنی نهاد ارزشی در اکران فیلم ضد داعشی
سینما مثبت: این روزها سازمان سینمایی با انتقادهای شدیدی از سوی برخی مجموعههای ارزشی مواجه است. عدم ساخت فیلم درباره مسائل مهم همچون داعش و نیز عدم تولید فیلمهای دفاع مقدسی دو محور عمده این انتقادها است اما برخی شواهد نشان میدهد خود مجموعههای ارزشی هم درخصوص فعالیت در این حیطه اتفاق نظر ندارند و دچار رقابتها و اختلافهای داخلی با یکدیگر هستند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری ـ تحلیلی سینما مثبت، «محسن صادقی» مدیر عامل شرکت پخش فیلم جبرائیل که هم اکنون اکران فیلم سینمایی «تا آمدن احمد» با موضوع دفاع مقدس و «آوازهای سرزمین من» با موضوع داعش را در دست پخش دارد، در مصاحبه با سینم پرس، از برخی کج اندیشیها در مجموعههای ارزشی پرده برداشت و گفت: «اکران “آوازهای سرزمین من” دچار حواشی عجیب و غریبی شده که اگر میخواستیم یک فیلم ضد نظام اکران کنیم شاید دچار این شرایط نمیشدیم! این فیلم اولین فیلم سینمای ایران است که با پرداختن به موضوع داعش توانسته دراین مسیر پیش قدم باشد، ولی گویا دستهای پنهانی از هرگونه کمک به این فیلم در زمینه اکران جلوگیری میکنند. متاسفانه نگاههای محفلی و غیر کارشناسانه به حوزه اکران آثار ارزشی سینمای ایران آنقدر در مراکز تصمیم گیری حتی مجموعههای ارزشی رخنه کرده که حداقل حمایتهایی که برای اینگونه آثار صورت میپذیرفت هم اکنون دیگر وجود ندارد.»
صادقی در ادامه افزود: «یکی از کارگروههای مجموعههای ارزشی که از آن درخواست کمک کرده بودیم به صورت مکتوب نظراتی برای ما فرستادند که اگر زمانی آن را منتشر کنیم به اوج فاجعه پی خواهید برد. این نظرات را حتی کسانی که فیلم را از نظر ساختار قبول ندارند هم نخواهند پذیرفت. مثلاً فکر کنید گفتند چرا فرد داعشی دستش را داخل بینیاش میکند و …! جالب است کسی که سن کمی هم دارد چنان به این فیلم هجمه میکرد که گویی مفسدتر از این فیلم در سینمای ایران نیست و با تمام قدرت میگفت از اکران این فیلم جلوگیری خواهد کرد.»
صادقی اظهار داشت: «برای من خیلی جالب بود که این فرد حتی نمیداند مناسبات اکران این فیلم قطعاً هیچ ربطی به وی و جایگاهش پیدا نمیکند و آنها تنها میتوانند به بهتر اکران شدن کمک کنند نه مانع اکران شوند.»
مدیر پخش جبرائیل در ادامه با اشاره به کسب سه جایزه توسط فیلم “آوازهای سرزمین من” از جشنواره ارتدوکس روسیه عنوان کرد: «جشنوارههای متعدد جهانی به این فیلم به علت ضد داعش بودن و نگاه انسانی آن جایزه دادهاند ولی متاسفانه در داخل کشور با این چالش مواجهیم که به مجموعههای ارزشی اهمیت اکران این فیلم را بفهمانیم!»
وی خطاب به برخی دستگاههای فرهنگی تاکید کرد: «بزرگواران مجموعههای ارزشی باید در روش عملکردشان و افراد مورد اعتمادشان که از اندک درک راهبردی و تخصصی بی بهره هستند تجدید نظر کنند.»
متاسفانه به نظر میرسد نهادهای ارزشی صرفاً آن دسته از آثاری که تولید خودشان باشد را قبول دارند و از هر نوع کمک و هم افزایی به دیگر بخشها خودداری میکنند که چنین امری شایسته برادران ارزشی نیست.