سردار نقدی! حاج ابراهیم را به آرزویش برسانید
سینما مثبت:حضور در جشنوارههای پُر رنگ و لعاب خارجی، قدم زدن بر روی فرش قرمز و گرفتن عکس سلفی با چهرههای آنطرف آبی، این روزها آرزوی بسیاری از فیلمسازان است اما در چنین شرایطی فیلمسازی ارزشی همچون «ابراهیم حاتمی کیا» دغدغههای دیگری دارد که متأسفانه توجهی به آن نمیشود.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی اینترنتی خبری ـ تحلیلی سینما مثبت، سازنده فیلم «بادیگارد» که کاملاً بیاعتنا به ظواهر کمارزش فیلمسازی است، در طول هفتههای گذشته بارها از دغدغه خود نسبت به سوریه سخن گفته که این روزها به خط مقدم مبارزه با نیروهای تکفیری و داعشی تبدیل شده است. این فیلمساز از نبود خود در سوریه ابراز شرمندگی کرده و حتی در پاسخ به سؤال خبرنگاری که از وی پرسیده: «آیا ممکن است برای فیلمسازی به سوریه برود؟» گفته است: «به والله میخواستم بروم. امروز {17 بهمن 94} میخواستم تهران نباشم اما نشد.»
به نظر میرسد اگر حاج ابراهیم مثلاً درخواست حضور در جشنوارهای مانند «برلین» را مطرح میکرد، این تقاضا زودتر اجابت میشد. سازمان سینمایی پیشتر نشان داده که میتواند زمینه حضور فیلمسازان در رویدادهای بینالمللی را فراهم کند. اعزام چهار خبرنگار به جشنواره برلین در سال گذشته و نیز ایجاد امکان حضور در جشنواره فیلم کن برای برگزیدگان سی و سومین جشنواره فیلم فجر که اردیبهشت ماه امسال محقق شد، نمونههایی از این توانایی است اما به دلیل شرایط خاص جنگی کشور سوریه، مسیر ساختن حضور فیلمسازی همچون حاتمی کیا در این عرصه از عهده سازمان سینمایی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خارج است و نیازمند هماهنگیهایی در سطح گسترده است. در میان چهرههای نظامی فعال در عرصه فرهنگی «سردار محمدرضا نقدی» رئیس سازمان بسیج مستضعفین از جمله افرادی است که دغدغههای فرهنگی جدی دارد و تعاملی خوب و مثبت نیز با سینماگران و هنرمندان داشته و خارج از چهارچوبها و ضوابط، بارها پذیرای هنرمندان و شنونده درد و دلهای آنها بوده است. به نظر میرسد در چنین شرایطی سردار نقدی میتواند این آرزوی حاج ابراهیم حاتمی کیا را برآورده کند و با ایجاد زمینهای برای اعزام وی به سوریه، دغدغه ارزشمند و قلبی این فیلمساز گرامی را برآورده کند. خوشبختانه حاتمی کیا برخلاف برخی هنرمندان سینمای ایران دغدغه «گرین کارت» امریکا ندارد که سفر به سوریه بتواند برای او نکتهای منفی محسوب شود. متأسفانه در سفر قبلی هنرمندان به سوریه که چهرههایی همچون: محسن مؤمنی شریف، مجتبی رحماندوست، علیرضا قزوه، حجتالاسلام زائری، بهروز افخمی، فرشته روحافزا، محمدحسین جعفریان، ناصر فیض، رضا امیرخانی، سلیم غفوری، محمدرضا شهیدی فر، فروز رجاییفر، محمد مرندی، ابوالقاسم طالبی، روحالله رضوی و… حضور داشتند؛ زمینهای برای همراهی حاتمی کیا پیش نیامد اما هنوز هم دیر نشده است. 25 روز به عید نوروز باقی مانده و به نظر میرسد این ایام میتواند فرصت مناسبی برای حضور حاتمی کیا در جبهه سوریه باشد. تصور کنید خبر این موضوع چه بازتاب گستردهای میتواند در جهان اسلام داشته باشد! حتی اگر حاتمی کیا به دلایل امنیتی تا خط مقدم نبرد با تکفیریها نیز پیش نرود و به حضور در پشت جبهه بسنده کند و مثلاً کاری فرهنگی همچون «نمایش فیلم» برای فرزندان دلاور ایرانی انجام دهد، این حرکت چه انعکاس وسیعی در فضای جهان اسلام خواهد داشت. آن زمان است که داعش متوجه میشود دشمن آنها صرفاً نیروهای نظامی نیستند و حتی هنرمندان ایرانی هم مخالف سرسخت تفکر پلید آنها هستند و برای ابراز این مخالفت حاضر به حضور در خط مقدم جبهه هستند.
ضمناً «سینما مثبت» بهعنوان نماینده کوچک جامعه مطبوعات نیز اعلام آمادگی میکند تا در صورت اعزام حاتمی کیا به سوریه، وی را در این سفر همراهی نموده و روایت این سفر حماسی را در قالب گزارش مکتوب و تصویری تهیه و به رسانههای دیگر مخابره نماید.