با مطالعه کتاب «نقد گفتوگوهای سینمایی» میسر میشود
سینماگران ایرانی را از فاصلهای نزدیکتر بشناسید
سینما مثبت: سینماگران ایرانی به دلایل مختلف و مشکلاتی همچون محدودیت امکانات، همه توان خود را قالب فیلمهایشان عرضه نمیکنند. شنیدن نکات و حرفهای آنها گاهی اطلاعاتی بیش از تماشای اثر آنها به مخاطب میدهد که مطالعه آن میتواند مفید باشد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی اینترنتی خبری ـ تحلیلی سینما مثبت، انتشار کتاب «نقد و گفتوگو با فیلمسازان سینمای ایران» که به کوشش مونا کریمی در انتشارات فرهنگ و سینما صورت گرفته، امکانی برای آشنایی بیشتر علاقهمندان سینما با دیدگاهها و چگونگی کار فیلمسازان است. در این کتاب با 19 فیلمساز موفق سینمای ایران و آخرین فیلمشان در زمان اکران گفتوگو صورت گرفته و بهنقد و بررسی فیلمها پرداخته شده است. رضا میرکریمی (یه حبه قند)، بهروز افخمی (آذر پرویز شهدخت و دیگران)، همایون اسعدیان (بوسیدن روی ماه)، ابوالحسن داوودی (رخ دیوانه)، علیرضا رئیسیان (دوران عاشقی)، فرزاد مؤتمن (خداحافظی طولانی)، فریال بهزاد (مرور آثار وی)، منیژه حکمت (مرور آثار وی)، نرگس آبیار (شیار 143)، مهشید افشار زاده (پنج ستاره)، تینا پاکروان (خانوم)، علی عطشانی (آقای الف)، هادی مقدم دوست (سربهمهر)، احسان عبدیپور (تنهای تنهای تنها)، مصطفی کیایی (خط ویژه)، بهروز شعیبی (دهلیز)، ناصر ضمیری (با دیگران)، سامان سالور (تمشک) و محمد احمدی (شاعر زبالهها) اسامی این فیلمسازان است.
این 19 فیلمساز درباره سینما چطور فکر میکنند؟
بهروز افخمی کارگردان فیلم سینمایی آذر، شهدخت، پرویز و دیگران که این روزها برنامه هفت را روی آنتن میبرد عقیده دارد سینما چیزی جز قصهگویی نیست و همه شگردهای با ارزش در سینما از ادبیات اخذ شده است، ابوالحسن داودی در حاشیه گفتگو به نکاتی درباره سینما اشاره کرد و اذعان داشت فیلمسازی در سینمای ایران این باور را به ذهن میرساند که سینما بیرحم است. سامان سالور که این روزها از او فیلم سینمایی امین خواهیم گفت را پس از پنج سال توقیف در بخش هنر و تجربه شاهد هستیم گفت در سینمای ایران از شکست خوردن همدیگر لذت نبریم، فرزاد مؤتمن نیز در حاشیه گفتگو توضیح داده که ادبیات جنایی سینمای ما در زمینه نگارش بیتجربه است.
جذابیت متن، روانی گفتوگوها، جامعیت پرسشها و پاسخهای مصاحبه شنوندگان، مجموعه اطلاعات و آگاهی مفیدی که در این گفتوگوها ارائه شده و میتواند برای دوستداران سینمای ایران مفید واقع شود، همه از ویژگیهای این کتاب باارزش است. به گفته «مونا کریمی» مؤلف، این کتاب آغازی بر سلسله آثار دیگر در زمینههای متفاوت اعم از گفتوگوهای اختصاصی با بازیگران و دیگر عوامل سینما و نیز نقد و بررسیهای وی بر روی دهها فیلم سینمایی است که در این سالها ساخته شده است. وی امیدوار است با استقبال پژوهشگران، دانشجویان و دوستداران سینما شوق و انگیزه انتشار آثار دیگر وی فراهم شود.
این کتاب در 170 صفحه و در شمارگان 2000 جلد و قیمت ده هزار تومان به چاپ رسیده است. برای تهیه کتاب میتوانید به نشانی: خیابان سعدی شمالی، خیابان شهید تقوی، بن بست صفا، پلاک دوم طبقه دوم، مجله فرهنگ و سینما مراجعه و یا با شماره 02166717300 تماس بگیرید.