آقای حیدری! چند میلیون خرج فرش قرمز کنید
سینما مثبت:«فرش قرمز» جشنواره فیلم فجر چند سالی است محل مناقشه اهالی سینمای ایران شده و هر یک از اهالی سینمای ایران که قصد دارد انتقادی از جشنواره فیلم فجر کند، لگدی هم نثار این موکت رنگ و رو رفته میکند و هویت این «شبه فرش قرمز» را زیر سؤال میبرد اما آیا نمیتوان برای این مسئله فکری جدی کرد؟
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی اینترنتی خبری ـ تحلیلی سینما مثبت، «فرش» یکی از اقلام هویتی فرهنگ ایران است و در بسیاری از نقاط دنیا «فرش ایرانی» شهرتی جهانی دارد. در چنین شرایطی بهجای آنکه مسئولان جشنواره فیلم فجر از این عنصر هویتی بهره گرفته و باعث رشد و غنای جشنواره شوند، با پهن کردن موکتی در زیر پای سینماگران، زمینهای را فراهم میکنند تا راه نرفتن بر روی این موکت، به رفتاری اعتراضی در این رویداد سینمایی تبدیل شود. سینما مثبت پیشتر در مطلبی نوشت که «این فرش قرمز جنجالی صرفاً موکتی رنگ و رو رفته است که از مقابل آسانسورهای محوطه بیرونی کاخ جشنواره تا مقابل ورودی کاخ انداخته میشود تا در روزهای برفی، شرکتکنندگان در جشنواره روی کف سنگی محوطه کاخ لیز نخورند و خدایناکرده دستوپایشان نشکند.» برای مطالعه مطلب مذکور میتوانید در «اینجا» کلیک کنید.
سینما مثبت پیشنهاد میکند «محمد حیدری» دبیر جشنواره فیلم فجر که سال آینده نیز عهدهدار این مسئولیت خواهد بود، از هماکنون اقدام به سفارش فرشی ایرانی به قالیبافان کشورمان کند. فرشی که برگرفته از فرهنگ و هنر ایرانی بوده و در ابعاد مورد نظر برای استفاده در جشنواره فیلم فجر بافته شود تا هرسال در چنین ایامی پیش پای سینماگران ایرانی پهن و با پایان جشنواره نیز جمع شده و در مکانی امن برای سال بعد نگهداری شود. طبیعی است چنین فرشی بهمرور دارای ارزش تاریخی و فرهنگی خواهد شد و حتی میتوان در مراسم بافت آن، سینماگران بهصورت نمادین گرهی به این فرش بزنند. بدیهی است هزینه چندمیلیونی برای بافت چنین فرشی، در شرایطی که هزینههای چند صدمیلیونی برای بخشهای دیگر جشنواره صورت میگیرد چندان زیاد نیست.
این پیشنهاد از سوی یکی از هنرمندان جوان سینمای ایران مطرح و سینما مثبت آن را منعکس کرده و در صورت اجرایی شدن پیشنهاد مذکور، حقوق معنوی آن برای پیشنهاد دهنده باید محفوظ مانده و حقوق آن پرداخت گردد.