این رفتارها هر چه باشند متعلق به جبهه انقلاب نیستند که فلسفه جبهه انقلاب روی اخلاق و ارزش پایه ریزی شده است. هر چند این روزها چیزهای دیگری مشاهده میشود
با انتشار یادداشتی انتقادی صورت گرفت
اعلام برائت خبرگزاری تسنیم از تُندروها
سینما پلاس: خبرگزاری تسنیم وابسته به جریانهای ارزشی نظام امروز با انتشار یادداشتی به قلم دبیر سینمایی خود، از جریانهای تُندرو که در روزهای اخیر با فضاسازیهای خود مانع از اکران فیلم «خانه پدری» شده بودند، تلویحاً اعلام برائت کرده و حساب خود را از این جریانها جدا کرد.
به گزارش وب سایت خبری ـ تحلیلی سینما پلاس، خبرگزاری تسنیم در فعالیتهای خود تلاش میکند تا طیفهای مختلفی از رخشان بنی اعتماد گرفته تا تهمینه میلانی را هم به خود جذب کند که البته این حرکت با اعتراضهایی نیز مواجه شده که نمونه ای از آن را میتوانید در «اینجا» مطالعه کنید.
تسنیم امروز در یادداشتی با عنوان «در حاشیه این روزهای سینمای ایران/ به حساب جبهه انقلاب نگذارید…» انتشار یافته، ضمن اشاره به اکران فیلم «مستانه» و «آنچه زنان درباره مردان میدانند» مینویسد: این دو فیلم در خوشبینانهترین حالت، تزریق مداوم ابتذال، سطحینگری، نگاه آلوده به دنیا و پیرامون، بیاهمیتی به آنچه در عرف اخلاق نامیده میشود و نهایتاً آنچه بیهودگی لقب میگیرد است».
نویسنده در ادامه مینویسد: «هر دو فیلم در حال اکران هستند و در تمام این روزهای اکران صدای اعتراضی از رسانههایی که معمولاً در دستهبندی سینمای ما باید به این جور فیلمها معترض باشند شنیده نمیشود. اگر این رفتار در کنار هیاهوی عجیبی که در همین روزها بر سر ماجرای اکران فیلم دیگری به وجود آمد، قرار بگیرد آن وقت میتوانیم متوجه شویم که رسانههای ایرانی نیز دچار این بیماری جابهجایی اولویتها شدهاند. فیلمی که در بدبینانهترین حالت، اتهامی را به بخشی از جامعه مذهبی وارد میکرد این چنین با واکنشهای تند و عصبی مواجه شد و در مقابل فیلمهایی که اساس روابط انسانی سالم را مورد خدشه قرار میداد و تأثیرات آنها قابلمقایسه با چنین فیلمی نیست این چنین در سکوت بدرقه شد».
این نویسنده با بیان این مطلب که «در حال صحبت درباره یک انحراف مهم هستی»، جمله ای از مقام معظم رهبری را نقل میکند که فرمودهاند: «رهبر انقلاب در ابتدای سال جاری در سخنرانی مهمی نسبت به خطر «تکفیر؛ اتهام پراکنی و توهین» در رسانهها و جریانات انقلابی و در حوزه فرهنگ هشدار داده بود.
این تنافر و تضاد بیش از حد در روش و هدف مقابله با فیلمهایی که به استدلال مدعیان ضد دین و اخلاق و ارزشها هستند، نکته عجیب دیگر ماجرای این روزهاست. واضح است که حتی اگر به مدعای منتقدان فیلمها ایمان بیاوریم، اینکه این فیلمها ضد ارزشها و اخلاق و جامعه قدم برداشتهاند، کاری که در جهت مقابله با آنها انجام شده است معمولاً دقیقاً در همین مسیر گام برداشته است و خب این سؤال باقی میماند که: پس با چه مخالفیم؟ استفاده از بیاخلاقیترین شیوههای ممکن برای زمین زدن یک فیلم در عرصه رسانهها، دقیقاً ترویج بیاخلاقی در سطح جامعه است و آنچه در این میان به شدت مایه تأسف است این است که این رفتارها با تعمیمی غیرموجه معمولاً به همه ارزشمداران و آرمانگرایان رسانههای ایرانی نسبت داده میشود و این اتفاقی است که در سکوت سایر رسانههای متعلق به این جبهه قویتر هم میشود. چاره هر چه باشد سکوت نیست. و این رفتارها هر چه باشند متعلق به جبهه انقلاب نیستند که فلسفه جبهه انقلاب روی اخلاق و ارزش پایه ریزی شده است. هر چند این روزها چیزهای دیگری مشاهده میشود».
در یک سال اخیر رسانههای اصولگرا با استناد به فیلمهایی همچون: «قصهها»، «عصبانی نیستم» و «خانه پدری» انتقادهای مختلفی را به سازمان سینمایی مطرح کردهاند. هرچند این انتقادها مانع از نمایش عمومی فیلمهای مذکور شده اما فضایی مناسب را برای بهره گیری جریانهای مخالف کشور علیه کلیت نظام فراهم کرده است.