در طول سالهای گذشته فیلمهای بخش بینالملل فجر همواره با جرحوتعدیلهای زیاد نمایش داده میشد که این نکته نقض قوانین بینالمللی جشنواره فجر است.
با سی و سومین جشنواره فیلم فجر ـ 4
«جشنواره فجر» برای فیلم مجیدی بینالمللی میشود
سینما پلاس: جشنواره فیلم فجر در آستانه برگزاری سی و سومین دوره خود قرار است در دو بخش «داخلی» و «بینالمللی» برگزار شود. بخش داخلی در تاریخ 12 تا 22 بهمنماه برگزار میشود و بخش بینالملل نیز اردیبهشتماه در جزیره کیش برگزار خواهد شد. نکته قابلتأمل این است که این تفکیک که بعد از سالها رخ میدهد، به دلیل آماده نمایش شدن فیلم «محمد ص» ساخته مجید مجیدی اتفاق میافتد!
به گزارش وبسایت خبری ـ تحلیلی سینما پلاس، فیلم «محمد ص» آخرین ساخته مجید مجیدی که به تهیهکنندگی دبیر فعلی جشنواره فیلم فجر و معاون سابق سینمایی ـ یعنی علیرضا رضادداد و محمدمهدی حیدریان ـ مقابل دوربین رفت، از پرهزینهترین پروژههای سینمایی کشور است که گفته میشود حدود 100 میلیارد تومان هزینه ساخت آن شده است. در چنین شرایطی سازندگان فیلم بهجای آنکه این اثر را بهطور عادی و معمول در جشنواره فیلم فجر شرکت دهند، تصمیم گرفتهاند تا با محوریت این فیلم برگزاری جشنواره فیلم فجر در ابعاد بینالمللی را رسماً کلید بزنند. البته مطابق قانون رسمی جشنوارههای بینالمللی در دنیا، فیلمهای خارجی تنها در شرایطی میتوانند در جشنوارههای با درجهبندی الف شرکت کنند که پیش از آن در جشنواره دیگری نمایش داده نشده باشند به همین دلیل این روزها متصدیان فیلم جدید مجیدی در تلاش هستند تا با همکاری برخی از متصدیان بینالمللی این فیلم همچون «ویتوریو استورارو» مدیر فیلمبرداری «محمد ص» تهیهکنندگان چند فیلم خارجی را به حضور در جشنواره بینالمللی فیلم فجر ایران ترغیب نمایند تا در کنار این فیلم ایرانی قرارگرفته و در رقابت میان فیلم مجیدی و آثار خارجی، بخش بینالملل جشنواره فجر معنا پیداکرده و رسمیت یابد.
سرنوشت تولیدات پُرهزینه درگرو تعیین تکلیف پروژه مجیدی
هنوز مشخص نیست این ایده در دنیای سینما تا چه اندازه با استقبال مواجه میشود زیرا جشنواره فجر برخلاف جشنوارههای بینالمللی دنیا با محدودیتهای فراوانی مواجه است که یکی از آنها عدم امکان نمایش نسخه فیلمها بهصورت کامل است. در طول سالهای گذشته فیلمهای بخش بینالملل فجر همواره با جرحوتعدیلهای زیاد نمایش داده میشد که این نکته نقض قوانین بینالمللی جشنواره فجر است. در مواردی نیز سازندگان فیلمها از حضور اثر خود در جشنواره فجر اطلاعی نداشتند و این فیلمها صرفاً از سوی پخشکنندگان آنها و درازای دریافت مبلغی پول، در اختیار جشنواره فجر قرار میگرفت.
این روزها چشمهای نگران زیادی منتظر مشخص شدن تکلیف فیلم «محمد ص» هستند. با توجه به ناکامی فیلم «روز رستاخیز» در جلب نظر کارشناسان سینمایی و انعکاسهای ضعیف آن، در صورت تکرار چنین تجربه مشابهی برای همیشه پرونده ساخت فیلمهای بزرگ و پُرهزینه در سینمای ایران بسته خواهد شد و این سینما همچنان در دایره بسته فیلمهای کوچک و کمهزینه محدود خواهد ماند.