امیدواریم ایوبی میسری درست را در پیش بگیرد و به جای منافع آنی و زودگذر گروهی خاص، به منافع بلند مدت سینما فکر کند و بداند به همان شکل که امروز درباره شمقدری قضاوت می شود، روزی فعالیت های او نیز در ترازوی قضاوت قرار خواهد گرفت.
سازمان سینمایی جشنواره ای دیگر برگزار می کند
ایوبی مسیر شمقدری را در پیش گرفت
سینماپلاس: رییس سازمان سینمایی در اقدامی عجیب از برگزاری رویدادی توسط این سازمان خبر داد که در حیطه فعالیت های این مجموعه قرار ندارد و صرفا منابع مالی محدود سینمای ایران را صرف اموری کم اثر خواهد کرد.
به گزارش وب سایت خبری ـ تحلیلی سینماپلاس، یکی از مهم ترین مشکلات حوزه فرهنگ و هنر، برخوردهای شعاری و غیر کارشناسی با موضوع های مهم و استراتژیک است که معمولا حاصلی به همراه ندارد و نتیجه نهایی نیز صرفا در حد ارائه یک گزارش عملکرد برای ارائه به مسوولان باقی می ماند. امروز شنبه هجدهم مرداد ماه حجت الله ایوبی رییس سازمان سینمایی یکی از این اقدامات را کلید زد و با اعلام خبر برگزاری «نخستین جشنواره فیلم و کنفرانس بین المللی مردم فلسطین» مسیری را در پیش گرفت که پیش از این نیز جواد شمقدری با برگزاری جشنواره افق نو و کنفرانس هالیوودیسم در پیش گرفته بود. ایوبی از زمان حضور در سازمان سینمایی به جای اصلاح برخی رویه های معمول همچون: برگزاری جشنواره های کم اهمیت که صرفا بودجه های سینمایی را می بلعد، بر ادامه این مسیر تاکید داشته و رویه های غلط گذشته را که همگی نیز در ابعادی بین المللی برگزار می شدند اصلاح نکرده است.
در خبر اعلام شده از سوی ایوبی آمده است: «در آستانه نیم قرن همراهی نهضت انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی (ره) در همراهی با مردم مظلوم فلسطین، رییس سازمان سینمایی خبر از برگزاری نخستین جشنواره فیلم و کنفرانس بین المللی مردم فلسطین داد».
این خبر در حالی بیان می شود که سازمان سینمایی در ساختار وزارت ارشاد صرفا وظیفه ساخت فیلم و تسهیل شرایط فیلم سازی را بر عهده دارد و اگر قرار بر برگزاری چنین همایش هایی باشد، وظیفه آن به عهده بخش هایی همچون: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، جمعیت دفاع از ملت مظلوم فلسطین، سازمان تبلیغات اسلامی و دهها نهاد فرهنگی ـ سیاسی مرتبط با این مساله است و این سازمان بهتر است به جای صرف بودجه خود در این راه، برای ساخت فیلم با موضوع زندگی امام خمینی (ره) و تولید آثاری موثر درخصوص فلسطین اقدام نماید که متاسفانه جای خالی آن به شدت محسوس است.
دلیل برگزاری یک جشنواره چیست؟
در ماههای اخیر ایوبی از سوی برخی جریان های محافظه کار به دلیل کم کاری در ساخت فیلم های ارزشی مورد انتقاد قرار گرفته که در اغلب موارد این انتقادها غیر منصفانه بوده است. به نظر می رسد برگزاری این کنفرانس اقدامی در جهت پاسخ به این اعتراض ها باشد اما مسیر در پیش گرفته شده نادرست است و قطعا نتیجه دلخواه ایوبی را به دنبال نخواهد داشت.
ایوبی در حالی قصد دارد جشنواره فیلمی با این موضو برگزار کند که در سال های اخیر رویدادهایی مانند: جشنواره فیلم مقاومت، جشنواره عمار و… به این موضوع به شکل جدی پراخته اند و دستاوردهای خوبی نیز داشته اند که قطعا این کنفرانس و جشنواره در سال های اولیه نمی تواند به آن دست یابد.
البته مشکل این عرصه ساخت فیلم نیست بلکه مشکل برخورد شعاری با این آثار است. فیلم سازان ایرانی درباره فلسطین و لبنان اطاعاتی ندارند و این اقلیم و مردم آن را نمی شناسد. در این شرایط با پیش آمدن اتفاقی مانند: جنگ سی و سه روزه، جنگ بیست و دو روزه، حمله اسرائیل به غزه و… تزریق پول از سوی دستگاه های دولتی آغاز و مجموعه ای از کارهای ضعیف و شعاری در این عرصه ساخته می شود که متاسفانه نه در ایران مخاطب دارد و نه در فلسطین و لبنان! این وضعیت در سال های گذشته بارها تکرار شده و امروز نمی توان فیلمی جز «بازمانده» را در این عرصه به عنوان اثری تاثیرگذار به یاد آورد.
حال آنکه وظیفه دستگاه های دولتی به جای تزریق پول به این عرصه، این است که مساله فلسطین و لبنان را به دغدغه هنرمندان تبدیل کنند.
متاسفانه در دستگاه های مختلف اجرایی کشور به جای برگزاری طرح های جدی و موثر، علاقه فراوانی به اجرای طرح های اینچنینی و به خصوص برگزاری جشنواره وجود دارد چرا که بودجه ای چند میلیاردی به این کار اختصاص می یابد و در مدتی کوتاه «عده ای خاص»! منتفع می شوند حال آنکه ساخت فیلم اتفاقی طولانی مدت است که نیاز به صبر و حوصله فراوان دارد.
امیدواریم ایوبی میسری درست را در پیش بگیرد و به جای منافع آنی و زودگذر گروهی خاص، به منافع بلند مدت سینما فکر کند و بداند به همان شکل که امروز درباره شمقدری قضاوت می شود، روزی فعالیت های او نیز در ترازوی قضاوت قرار خواهد گرفت.