در ماههای پس از انتخابات فضای کشور چنان آمیخته به حواشی این رنگ شد که حتی مجریان تلویزیونی نیز برای مدتی به دستور مسوولان این سازمان، پوشیدن لباس های سبز رنگ را از فهرست لباس های خود حذف کردند.
نکته یابی سینماپلاس درخصوص خبر برگزاری مجدد یک جشنواره سینمایی
بحث «فتنه سبز» با برگزاری دوباره یک جشنواره سینمایی زنده می شود؟
سینماپلاس: انتخاب «رنگ سبز» از سوی یکی از کاندیداهای ریاست جمهوری در سال 1388 باعث شد تا این رنگ مفهومی سیاسی پیدا کند. بررسی ها نشان می دهد این مساله تا امروز نیز تقریبا ادامه داشته و حالا در آستانه برگزاری جشنواره ای سینمایی، این حساسیت بار دیگر بروز پیدا کرده است.
به گزارش وب سایت خبری ـ تحلیلی سینماپلاس، در روزهای پس از انتخابات سال 1388 رنگ سبز به یکی از نمادهای سیاسی مخالفان انتخابات تبدیل شد. پوشیدن لباس سبز، بستن مچ بند سبز، تغییر رنگ صفحه فیس بوک به رنگ سبز و… مفهومی سیاسی داشت. برخی از بازیگران سینمای ایران نیز به پیروی از این فضا، رنگ مذکور را انتخاب و به حاکمیت اعتراض کردند. کار به جایی رسید که مخالفان این وضعیت، از سبز مذکور به عنوان «سبز اموی» نام برده و آن را به کاخ سبز یزید تشبیه و این جنبش را «جنبش سبز اموی» نامیدند و برای مقابله با سوء استفاده جریان مقابل ـ به زعم خود ـ مفهوم «سبز علوی» را پایه گذاری کردند.
در ماههای پس از انتخابات فضای کشور چنان آمیخته به حواشی این رنگ شد که حتی مجریان تلویزیونی نیز برای مدتی به دستور مسوولان این سازمان، پوشیدن لباس های سبز رنگ را از فهرست لباس های خود حذف کردند.
یک جشنواره احتمالا پُرحاشیه
روز چهارشنبه خبرگزاری فارس با انتشار خبری، از «احیای جشنواره فیلم سبز پس از ۸ سال» خبر داد و گفت: دوره جدید این جشنواره در زمستان ۹۳ یا بهار ۹۴ برگزار خواهد شد.
جشنواره مذکور از سوی اداره محیط زیست استان تهران برگزار می شود و آنطور که «محمدهادی حیدریزاده» رئیس اداره محیط زیست استان تهران گفته هنوز دبیر این جشنواره انتخاب نشده اما با خانه سینما و دیگر ارگانها برای برگزاری جشنواه مذاکره شده است.
به نظر می رسد اولین گام در برگزاری این جشنواره تغییر نام آن است. مثلا نام «جشنواره محیط زیست» می تواند عبارت مناسبی باشد چرا که هنوز فضای کشور متاثر از مساله تفاوت برداشت درخصوص رنگ سبز است و ممکن است در فضای مجازی از این نام سوء استفاده های مختلف شده و این عرصه فرهنگی به محلی برای مناقشه میان طیف های مختلف سیاسی تبدیل شود.
مشخصا سال گذشته دو فیلم «آشغال های دوست داشتنی» و «عصبانی نیستم» به دلیل پرداختن به مساله حوادث پس از انتخابات، با محدودیت هایی برای نمایش مواجهه شدند اما طرفداران جنبش سبز از این دو فیلم حمایت فراوانی در فضای مجازی کردند. حال تصور کنید این دو فیلم برای حضور در این جشنواره فرم پُر کنند، آن وقت چه اتفاق هایی ممکن است رخ دهد! هرچند این موضوع خواسته برگزار کنندگان نیست اما رویدادهای اینچنینی از فضای پیرامونی خود بسیار تاثیر پذیرند.