سینما مثبت: مجتبی راعی کارگردان سینمای ایران که این روزها سریال «آتش و باد»را از شبکه سه سیما در حال پخش دارد، در گفت و گویی زنده با شبکه خبر و در اظهارنظری کم سابقه اقدام به انتقاد شدید از بنیاد مستضعفان و جانبازان نمود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری- تحلیلی سینمامثبت، با گذشت بیش از چهار دهه از عمر تولد نهادهای انقلابی و بازنشستگی نسل اول فعال در این نهادها،حالا گروهی در این بخشهای حاکمیتی مسوولیت پیدا کردهاند که روشی متفاوت با نسل پیشین دارند و بیش از «ارزشها» به «ریالها» توجه و عنایت دارند.
مجتبی راعی که در سینمای ایران به کارگردانی محافظه کار و محتاط شهرت دارد، در بخشی از گفت و گوی خود در پاسخ به این سوال که اینکه چرا سکانسها در فصل بهار تصویربرداری نشد توضیح داد: وقتی لوکیشن مورد نظر را در نزدیکی کن و بالای کوه ها پیدا کردیم، به ما گفتند ک باید از روابط عمومی بنیاد مستضعفان اجازه بگیرید منتهی آقایی که مدیر روابط عمومی بنیاد بود پرداخت هزینه سنگین را شرط قرار داد. به او گفتیم اگر بابت استفاده یک ساختمان در تهران هزینه میخواستید منطقی بود زیرا میگفتیم که ساخت و نگهداری ساختمان هزینه بردار است اما الان که می خواهیم از بیابان استفاده کنیم چرا پول زیاد از ما میخواهید؟ از طرفی بنیاد مستضعفان برای ملت ایران است و ما هم این سریال را برای ملت میسازیم. ادامه دار شدن مذاکرات ما و فشار ایشان، فصل بهار را از ما گرفت و آن شخص لطمه بزرگی به تصویر سریال زد.
کمی سلول فرهنگی در مغز روابط عمومی بنیاد مستضعفان نبود!
راعی در بخش دیگری از این گفت و گو اضافه میکند: انتظار می رود کسی که مدیر روابط عمومی است، کمی سلول فرهنگی در مغزش داشته باشد و کمی هم فرهنگی فکر کند. طبیعتا از مهندس راهسازی انتظار تفکر فرهنگی نداریم اما مدیر روابط عمومی باید سبقه فرهنگی داشته باشد. از طرفی سریال ما شب کاری زیاد داشت، اگر تصویربرداری در بهار انجام می شد، همگی لباس بهارانه می پوشیدیم. تاخیر در کار باعث شد که ما در فصل زمستان سکانسهای بهاری ضبط کنیم. بازیگر مجبور بود که در سرما لباس فصل بهار به تن کند؛ چندین بار عوامل به شدت مریض شدند. برایمان عجیب بود که یک نفر با ملت و کشور خود اینکار را بکند. البته تا حدودی طبیعی است که فرد بدون تخصص که مدیر روابط عمومی شده تصمیمات اقتصادی بگیرد.
کارگردان «آتش و باد» در پایان اضافه کرد: بنیاد مستضعفان در کنار بخش اقتصادی باید بخش فرهنگی هم داشته باشد. یک روز تهیه کننده «تونل» بنیاد بود و امروز برای اینکه از بیابان استفاده کنیم باید پول سنگین به آنها بپردازیم! در همین سریال شورای ده در یک روستا به ما گفتند که می توانید از بیابان ده ما استفاده کنید فقط آن را کثیف و خراب نکنید؛ یعنی شورای یک ده بیشتر از روابط عمومی بنیاد مستضفان با ما همکاری کردند!
سینما مثبت ضمن اعلام آمادگی برای انعکاس دیدگاههای افراد،سازمانها و نهادهایی که نام آنها در این مطلب آمده ذکر این نکته را لازم میداند که بنیاد مستضعفان در سالهای گذشته با تاسیس شرکتی به نام «نورتابان» اقدام به ساخت برخی آثار هنری کرده که شاخصترین آن فیلم «محمد» ساخته مجید مجیدی است که با وجود صرف هزینههای بسیار زیاد اقبالی از آن در کشورهای خارجی صورت نگرفت. این مجموعه سوابق دیگری نیز از عدم همکاری با هنرمندان و فیلمسازان دارد.
مطالب مرتبط: