سینما مثبت: با آغاز دوره مدیریتی محمد خزاعی در سازمان سینمایی و ادغام بخش بین الملل فیلم فجر در بخش ملی، اولین گام اصلاحی در حوزه سینمای ایران آغاز شد. گروه هنر و تجربه به عنوان میراث دوران مدیریت ایوبی بر سازمان سینمایی نیز یکی از مهمترین گزینههایی است که رییس سازمان سینمایی باید هرچه سریعتربه سراغ آن رفته و سر و شکلی قانونی به آن بدهد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری- تحلیلی سینمامثبت،گروه سینمایی هنر و تجربه از دستاوردهای حجت الله ایوبی اولین رییس سازمان سینمایی دولت حسن روحانی قرار بود تا زمینهای برای نمایش فیلمهای غیر تجاری و ساختههای جوانان را فراهم کند اما این گروه که در تمامی این سالها بودجه خود را از سازمان سینمایی دریافت میکرد، در شهریور سال ۱۳۹۵ به صورت یک موسسه غیرتجاری با نام «هنر و تجربه سینمای ایرانیان» ثبت شد. اطلاعات حقوقی مربوط به این شرکت را میتوانید با کلیک کردن در «اینجا» مشاهده کنید. نکته قابل توجه اینکه حجت الله ایوبی در سال ۱۳۹۶ یکی از اعضای هیات امنای هنر و تجربه بوده و در حال حاضر ایرج تقی پور،امیرحسین علم الهدی،هوشنگ گلمکانی،مجید برزگر و جعفر صانعی مقدم اعضای هیات مدیره این مجموعه هستند.
مجموعهای که در سال ۱۳۹۹ حدود دو میلیارد تومان بودجه دریافت کرده است و البته در تمامی این سالها ردیف بودجه ثابت از سازمان سینمایی داشته است. این گروه سینمایی که قرار بود در آغاز فضایی جهت اکران آثار خاص فراهم کند، به مرور به انحراف رفت و چه بسیار فیلمسازانی که به سوادی نمایش آثارشان در این مجموعه و با خیام خام کسب ثروت و منفعت اقدام به فروش أموال خود و حتی خانه پدری کردند و در نهایت نه تنها به درآمدی از این مسیر دست نیافتند بلکه حداقل سرمایههایی که با سالها رنج و سختی به دست آمده بود را نیز از کف دادند!
گردانندگان هنر و تجربه در سالهای گذشته به جای برخورد منطقی و عقلانی با این آثار و ایجاد فضایی دانشجویی و دانشگاهی برای نمایش این آثار – مثلا در جایی مثل سینما عصر جدید- اقدام به فضاسازی کاذب برای این آثار کردند. با برگزاری مراسمهای رونمایی آنچنانی و انتشار بولتنها و مجلاتی که سود آن بیشتر به جیب گردانندگان میرفت تا فیلمسازان و این جو کاذب مهمترین دلیل برای روی آوردن فیلمسازان جوان به مسابقهای بود که خروجی آن نه به سینمای موج نو فرانسه منتهی شد و نه آوردهای مالی برای فیلمسازان داشت.
حالا این روزها در آستانه تغییراتی که قرار است در این گروه رخ دهد، سایت این مجموعه نیز از دسترس خارج شده که این مساله بسیار عجیب است.
همچنین فرید فرخنده کیش از مدیران سابق سینمای کوتاه و مستند این استوری را درباره هنر و تجربه منتشر کرده که خود گویای وضعیت موجود است:
سینما مثبت امیدوار است خزاعی با حسابرسی دقیق درباره موسسه هنر و تجربه در این زمینه شفاف سازی کند که تشکیل این گروه تا چه اندازه قانونی بوده و با توجه به دلسوزی گردانندگان این موسسه برای سینمای ایران، ضمن قطع بودجه این مجموعه و ایجاد ساز و کاری صحیح و اصولی برای نمایش فیلمهای جوانان، به این مجموعه نیز آزادی عمل بدهد تا مشخص شود آیا میتوانند بدون اتکا به بودجههای دولتی خود را مدیریت کرده و خیری به سینمای هنر و تجربه برسانند یا خیر!
سینما مثبت آماده انعکاس دیدگاههای افراد،سازمانها و نهادهایی که نام آنها در این مطلب آمده درباره مطلب مذکور است.