سینما مثبت: اسامی فیلمهای حاضر در بخش مسابقه سی و چهارمین جشنواره فیلم کودک اعلام شد. نکته حائز اهمیت درباره این فیلمها، حضور تعداد زیادی از آثار جا مانده در جشنواره فیلم فجر در کنار مجموعهای از فیلمهای تلویزیونی و همچنین آثاری با موضوعهای به شدت رئالیستی است و جز چند اثر معدود که میتواند به فضای کودکان نزدیک باشد، اثر دیگری که مناسب کودکان و نوجوانان باشد در فهرست فیلمهای جشنواره مشاهده نمیشود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری- تحلیلی سینمامثبت، خلاصه داستان و اطلاعاتی کوتاه درباره فیلمهای حاضر در این رویداد که با پیگیری خبرنگار ما تهیه شده به شرح زیر است. نکته حائز اهمیت آن است که از برخی از این آثار خلاصه داستان و اطلاعاتی موجود نیست.
«اشکنه» به کارگردانی و تهیهکنندگی وحید پاکزاد
درباره فیلم: اطلاعات خاصی درباره آن موجود نیست
«بَلیط، (بلوط)»، به کارگردانی مرتضی رحیمی و تهیهکنندگی سید علیرضا سجادپور
درباره فیلم:بَلیطی، کودک خردسال که از قضا یتیم نیز هست و با پدربزرگ خود زندگی میکند، مشتاق دیدار مادر است و اهالی محله زندگی مادر را از او مخفی نگه داشتهاند. صبر بَلیطی لبریز شده و در نهایت شماره تلفنی از مادر خود مییابد اما…»
«بامبالا»، به کارگردانی سیدجمال سیدحاتمی و تهیهکنندگی بهروز مفید
درباره فیلم: قصه درباره دو کودک است که به دلیل اختلاف میان والدین دچار نگرانی میشوند و درصدد هستند تا پدربزرگ را برای حل مشکل به خانه بیاورند که در این میان عروسکی پیدا میشود که باعث پیدا شدن پدربزرگ میشود.
«بر لبه پرتگاه»، به کارگردانی و تهیهکنندگی مسعود فرخنده طینتفرد
درباره فیلم: هر چند نام فیلمنامه یادآور یکی از آثار بهرام بیضایی است اما اینفیلم محصول صدا و سیمای مرکز اردیبل است و در شهر خلخال فیلمبرداری شده است.آتش تقی پور بازیگر فیلم است و داستان درباره عاشیق جعفر است که در مسابقه اسب سواری با دخالت افراد چاپارخان زمین خورده و جان خود را از دست می دهد. همسر او قصد دارد بعد از این حادثه شوم اسب را بفروشد اما پسرش یاشار می خواهد در مسابقه اسب سواری سال بعد با اسب پدرش شرکت نماید از طرفی چاپارخان و نوچه هایش نمی خواهند آن اسب در مسابقه حضور داشته باشد.در این میان دختر عشایری هنگام گذر از روستا با یاشار آشنا می شود و قصد دارد به یاشار کمک نماید و همین موضوع، آغازگر ماجراهایی جدید و دیدنی می شود
«برزنگی»، به کارگردانی و تهیهکنندگی حسین قاسمیجامی
درباره فیلم: اطلاعات خاصی درباره این فیلم منتشر نشده است
«پسران دریا»، به کارگردانی افشین هاشمی و حسین قاسمیجامی و تهیهکنندگی بهروز نشان
درباره فیلم: فیلم با سرمایه گذاری بهروز نشان، حسین علیمردانی و بنیاد سینمایی فارابی در جنوب کشور ساخته شده و مونا فرجاد بازیگر آن است. اطلاعاتی درباره خلاصه داستان فیلم منتشر نشده است.
«پسرم، رسول»، به کارگردانی نبی قلیزاده و تهیهکنندگی مریم پیرکاری
درباره فیلم: یک فیلم تلویزیونی که مهم ترین بازیگران آن خسرو احمدی و وحید نفر است. داستان فیلم از جایی آغاز میشود که حال پدر نامساعد میگردد. رسول میداند عمر پدر به این دنیا نیست. او هر طور شده باید برای امری مهم خود را به حاج قاسم برساند اما در میانه راه، رازی بزرگ برای او برملا میشود.
«ترانههای پدری»، به کارگردانی محمد بصیری و تهیهکنندگی علی ژکان
درباره فیلم: اطلاعات خاصی درباره این فیلم منتشر نشده است.
«تیام»، به کارگردانی امیرحسین عنایتی و تهیهکنندگی اسفندیار حاجحسنی
درباره فیلم: فیلم با حضور بهنوش بختیاری ساخته شده و داستان آن روایتگر
تلاشهای دختری به نام تیام را برای رساندن دارو به مادر نابینایش ایلماه روایت میکند.
«خبرنگار»، به کارگردانی ابراهیم فروزش و تهیهکنندگی سید علیرضا سبط احمدی
درباره فیلم: اطلاعات خاصی درباره این فیلم منتشر نشده است.
«داستانهای هزار و یک روز یا افسانه بناسان، غول چراغ جادو»، به کارگردانی و تهیهکنندگی حبیب احمدزاده
درباره فیلم: این فیلم ساخته حبیب احمد زاده است و چندی پیش در بخش بین الملل فیلم فجر نمایش داده شد. یادداشتی بر این فیلم را میتوانید با کلیک در اینجا مطالعه کنید.
«راز قلعه»، به کارگردانی و تهیهکنندگی کریم رناسیان
درباره فیلم: اطلاعاتی درباره این فیلم منتشر نشده است.
«زندگی و زندگی»، به کارگردانی و تهیهکنندگی علی قویتن
درباره فیلم: بیشتر لوکیشنهای فیلمبرداری آن در مناطق کویری است. موضوع فیلم روایت غیبت چند دانش آموز یک روستا در کلاس آنلاین است که معلم آن مدرسه پیگیر علت غیبت آنها میشود.
«سوییپر»، به کارگردانی امین شجاعی باغینی و تهیهکنندگی امین شجاعی باغینی و علیمیرزاده
درباره فیلم: فیلم در کرمان تولید شده و داستان آن با توجه به شعار سال با عنوان (تولید ملی، پشتیبانیها و مانع زداییها) با حضور چهرههایی همچون عزتالله رمضانیفر، مرحوم علی سلیمانی و علی محمد رادمنش مقابل دوربین رفته است.
«شهر گربهها»، به کارگردانی و تهیهکنندگی سید جواد هاشمی
درباره فیلم: این فیلم یک اثر انیمیشن است که در آن فرهاد آییش، علیرضا خمسه، امین زندگانی، الیکا عبدالرزاقی و یوسف صیادی ایفای نقش میکنند. طبق گفته کارگردان دونالد ترامپ هم یکی از بازیگران فیلم است.
«لیپار»، به کارگردانی حسین ریگی و تهیهکنندگی سعید خانی
درباره فیلم: این فیلم با حضور مهران احمدی، بهناز جعفری و هومن برقنورد و با مشارکت بنیاد سینمایی فارابی و حمایت استانداری سیستان و بلوچستان و منطقه آزاد چابهار تولید شده و داستان آن به شرح زیر است: میخوام قبل از مرگم یک بار دیگه همه فیلمهایی که دوست دارم رو ببینم!
«یدو»، به کارگردانی مهدی جعفری و تهیهکنندگی محمدرضا مصباح
درباره فیلم: فیلم برای اولین بار در جشنواره فیلم فجر سال ۱۳۹۹ نمایش داده شد و مورد تقدیر در رشتههای مختلف قرار گرفت. داستان فیلم درباره نوجوانی است که در روزهای آغاز جنگ به همراه خانوادهاش در آبادان زندگی میکند. به دلیل شرایط خاص منطقه جنگی آنها قصد عقب نشینی به پشت جبهه را دارند اما انگیزههایی باعث میشود تا این نوجوان تصمیم به ماندن در جبهه بگیرد. این فیلم از تلویزیون نیز نمایش داده شده است.
«یکی بود، یکی نبود»، به کارگردانی مرضیه منصوری و تهیهکنندگی پرویز امیری- محصول شبکه قرآن
درباره فیلم: این فیلم محصول شبکه قرآن سیما است. مریم سعادت، رامین ناصرنصیر، حسین رفیعی، فهیمه باروتچی و بهشاد مختاری در کنار عروسکها در این فیلم به ایفای نقش میپردازند.فیلم قصه دو کودک با بازی عسل شاکری و پرهام موحدی است که پدربزرگ نویسندهشان آنها را به دنیای قصهها میبرد و در قالب نمایش و قصه به زبان آنها نکاتی مانند غیبت نکردن، دروغ نگفتن، یا مباحث پیچیده تری مانند حرام و حلال و کمک کردن بدون انتظار ثواب و کمک در راه خدا را به آنها آموزش میدهد.
سی و چهارمین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان با مشارکت سازمان سینمایی، بنیاد سینمایی فارابی و شهرداری اصفهان از ۱۶ تا ۲۱ مهر ۱۴۰۰ (۸ تا ۱۳ اکتبر ۲۰۲۱) در دو بخش مسابقه ایران و مسابقه بینالملل برگزار خواهد شد.