سینما مثبت: در روزهای اخیر انتقادهای مختلفی از سوی اهالی سینما در فضای مجازی نسبت به عملکرد خانه سینما مطرح شده و حتی پای آیت الله مکارم شیرازی و استفتاء ایشان نیز به میان آمده است. نکته قابل تامل، سکوت حسین انتظامی رییس سازمان سینمایی درخصوص این وقایع و عدم واکنش وی نسبت به مسائل فوق است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری ـ تحلیلی سینما مثبت، خانه سینما سال هاست به جای فعالیت های صنفی و عمل به آنچه وظیفه ذاتی این نهاد تلقی می شود، رویه ای عجیب را در پیش گرفته و با پراختن به امور دیگر، مسائل رفاهی و صنفی را در حاشیه قرار داده است. در شرایط بحرانی اخیر ناشی از کرونا که حتی گروه های محروم و ضعیف اجتماعی همچون: کولبران نیز به شکلی محترمانه حمایت های مالی حاکمیتی را در قالب کارت هدیه دریافت کردند، این نهاد صنفی شیوه ای توهین آمیز را برای توزیع اندک مبلغ عیدی و سبد کالا را در پیش گرفته است. اهدای یک سبد کالا به یک سوم از اعضاء مستلزم مراجعه به یک سایت و پاسخ به بیش از سی سوال خصوصی بود که در استفتاء صورت گرفته از آیت الله مکارم شیرازی مطابق تصویر فوق این مسئله جایز دانسته نشد.
بخشیدن عطای سبد کالا به لقای آن
سینما مثبت پیشتر در در مطلبی به نحوه توزیع نامحترمانه این کمک ها اشاره داشته که جهت مطالعه آن می توانید در اینجا کلیک کنید.
روش غیرمحترمانه توزیع سبد کالا از سوی خانه سینما سبب شده تا حتی برخی افراد با وجود نیاز به این سبد کالا، به دلیل شرایط و مکانیزم بد توزیع آن، عطای رفتن به یافت آباد و ایستادن در صف و گرفتن بسته را به لقای آن ببخشند. نسبت به این اتفاق و رخدادهای مشابه حداقل در طول یکسال گذشته انتقادهای فراوانی مطرح شده اما حسین انتظامی به عنوان رییس،ارباب،کدخدا و… سینمای ایران، کوچک ترین واکنشی به این مسائل نشان نداده و عدم اصلاح رویه فوق نیز حاکی از آن است که وی احتمالا در خفا و در پس پرده نیز تذکر لازم به مدیران خانه سینما را نسبت به این موارد بیان نکرده تا روش های خانه سینما اندک تطبیقی با شان و کرامت انسانی پیدا کند. هرچند انتظامی در عملکرد خود نشان داده به دنبال اصلاح ساختارها و برنامه های کلان است اما تا زمانی که مشکلات معیشتی اهالی سینما حل نشود، برنامه های کلان با اقبال اهالی سینما مواجه نخواهند شد و در نهایت نشنیدن این صدای اعتراض ها و عدم واکنش نسبت به آن ها ـ ولو در حد یک توییت ـ قطعا خاطره خوبی از انتظامی در سال آخر دولت تدبیر و امید در ذهن سینماگران بر جا نمی گذارد و سکوت انتظامی در این فقره، به همراهی وی با مدیران خانه سینما تعبیر می شود. اینکه درباره چنین موضوعی مراجع تقلید هم واکنش نشان می دهند اما رییس سازمان سینمایی، معاونان وی، مدیر کل های او و حتی مدیر روابط عمومی او سکوت می کند، دور از انتظار است بهرحال موضوع آنقدر مهم بوده که عملا واکنش نشان دهند و حالا یا آیت الله مکارم شیرازی اشتباه می کنند یا خانه سینما! در هر صورت، رییس این سینما باید در این فقره واکنش نشان دهد.
مگر نه اینکه سینماگران را هم خدا آفریده؟!
بهرحال جماعت سینماگر را هم خدا آفریده و صنفی که چند ماه است تعطیل است و برخلاف بدنه دولتی، فاقد حقوق ثابت بوده، مشکلات متعدد دارد.آن ها گناه دارند و نباید به خاطر سوء تدبیر،سوء مدیریت و یا ندانم کاری چند مدیر صنفی، اینگونه شان و منزلت آن ها مورد اهانتِ مکرر واقع شود. آقای انتظامی! رعایای شما نسبت به عملکرد یکی از مجموعه های تحت نظر شما شکایت دارند. آیا زیبنده این جماعت است به جای آنکه سبد کالا را با احترام و با پرداخت هزینه پیک در درب منزل دریافت کنند، مقابل فروشگاه یافت آباد صف بکشند؟ نمی توان مسئله ارسال بسته ها را طی همکاری با یکی از تاکسی های اینترنتی حل کرد؟ آیا تصویر سینماگران صف کشیده مقابل یک فروشگاه با کلاس کاری و شان شما به عنوان رییس سینما تطابق دارد؟
آیا سینماگران باید به سبک و سیاق دوره قاجار شکایت خود را نزد علما ببرند یا مانند فیلم خروج با تراکتورهایشان جاده را بند بیاورند؟ آیا باید به صفحه توییتر و اینستاگرام شما هجوم بیایند؟ چگونه باید صدای خود را به گوش شما برسانند؟ اگر شما هم تمایلی به واکنش ندارید، این موضوع مرتبط با مسئله صنف آنقدر مهم نیست که یکی از مدیر کل های شما واکنش نشان دهد؟
سینما مثبت آماده انعکاس دیدگاه های سازمان سینمایی و خانه سینما درباره این خبر است.
حاجی این عکس آخری واقعان خونه خانِ یافت آباده یا عکس تزئینیه؟
پاسخ:بله. عکس از این لینک برداشته شده است
https://www.hamshahrionline.ir/news/482414/%DB%8C%D8%A7%D9%81%D8%AA-%D8%A2%D8%A8%D8%A7%D8%AF-%D8%A8%D8%A7-%DA%AF%D8%A7%D9%88%D9%85%DB%8C%D8%B4-%D8%AE%D8%A7%D9%86%D9%87-%D8%A7%D8%B4-%D9%85%D8%B9%D8%B1%D9%88%D9%81-%D8%A8%D9%88%D8%AF