سینما مثبت: پخش سریال تلویزیونی فوق لیسانسه ها در حالی پایان یافته که سازندگان آن با باز گذاشتن پایان قصه در قسمت پایانی، تمایل خود را برای ساخت سری جدید این اثر نشان داده اند. اما آیا شبکه سه سیما که این روزها مدیرانی متعهد در بخش های مختلف آن عهده دار مسوولیت شده اند؛ به ادامه ساخت این سریال تمایل نشان خواهند داد؟
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری ـ تحلیلی سینما مثبت، جامعه ایرانی همواره از تماشای شبکه های ماهواره ای نهی و تشویق به تماشای آثار تولید شده در صدا و سیما می شود. در سال های اخیر بارها کارشناسان و افراد صاحب تریبون از مضرات آثار تولید شده در شبکه های ماهواره ای سخن گفته اند اما گاهی در همین شبکه های صدا و سیما آثاری تولید شده که جنبه های ضد فرهنگی آن دست کمی از محصولات شبکه های ماهواره ای نداشته و حتی در مواردی گوی سبقت را از آن ها ربوده است! سریال فوق لیسانسه ها یکی از این آثار است که مخاطب بخت برگشته تلویزیون که خسته از کار، مشکلات و استرس های روزانه وقتی به خانه باز می گردد، در بهترین زمان تلویزیون ـ ساعت 21 ـ گزینه ای جز تماشای آن ندارد. سریالی که شخصیت های آن مُشتی افراد خُل و چِل و بعضا نیمه عقب مانده هستند که در قالب اثری طنز، هر حرکت و رفتار سخیفی را مرتکب می شوند و مخاطب نیز مجبور به تحمل این شخصیت ها و خندیدن به رفتار و حرکات آن ها است.
برنامه ای آیتمی
فوق لیسانسه ها به شدت یادآور برنامه های آیتمی مهران مدیری در سال های دور است. البته آن برنامه ها هیچ گاه خوراک اصلی یک شبکه تلویزیونی در باکسی پُر بیننده نبودند و همواره در کنار آن ها گزینه های دیگری نیز پیش روی مخاطب بود. مهم ترین ویژگی آن آثار این بود که داستان و اتفاق خاصی وجود نداشت و هر چیزی می توانست در داستان رخ دهد. کارها نیز اغلب محدود به یک ویلا یا آپارتمان بود. حالا در سریال فوق لیسانسه ها همین اتفاق رخ می دهد و تمام خط داستان می شود این مطلب که اغلب شخصیت های یک سریال از پیر گرفته تا جوان، صرفا به دنبال ازدواج کردن هستند و این میل جنسی چنان در آن ها فوران کرده هیچ چهارچوب و محدودیتی را برای خود قائل نیستند. تمامی شخصیت های این سریال از یک فرد تحصیل کرده گرفته تا یک پدر و حتی یک به ظاهر استاد دانشگاه صرفا به دنبال ازدواج هستند. فرد تحصیل کرده این برنامه ـ با بازی هوتن شکیبا ـ چنان گرفتار شهوات است که بیان چند کلام ساده از سوی دختری جوان در مجلس ختم نیز او را به فکر ازدواج با آن دختر می اندازد و برای رسیدن به این هدف تن به هر خفتی می دهد.
این چه سطحی از یک اثر تلویزیونی است که مهم ترین موضوع آن ازدواج عده ای افراد نامتعادل است و چرا باید مخاطب را اینقدر نازل و خردسال فرض کرد که چنین محصولی را در بهترین ساعت به خورد او داد؟
ساختار شلخته
شخصیت های این سریال مرتب در حال مزه پرانی و حرف زدن هستند. تاسف آور اینکه بازیگری مانند هوتن شکیبا که حالا در سینما جزو گزینه های جدی پیش روی کارگردان هاست نیز قدر خود را نمی داند و همچنان بر ارائه ترکیب جیم کری ـ مستربین در بازی خود اصرار می ورزد و خاطره خوب شوخی های قسمت های قبلی را به دلیل تکرار مکرر از ذهن مخاطب می زداید.
شخصیت های سریال می توانند هنگام خروج از خانه با فردی مواجهه شوند که در راهرو آواز می خواند. مجلس ختم یک انسان معقول تبدیل به فضایی برای مضحکه و هر نوع لودگی می شود، موز خورن مکرر یک شخصیت می تواند به صورت کامل به تصویر کشیده شود، لودگی بی انتها و غیر منطقی در جلسه دفاع پایان نامه یک دانشجوی زیست شناسی می تواند مو به مو منعکس شود و هرجا هم داستان به انتها رسید، یک ترانه و آواز نوستالژیک مقابل دوربین اجرا می شود.
حالا این محتوای سخفیف در ساختاری غیرحرفه ای که بی احترامی کاملی به شعور بصری مخاطب است قرار داده می شود. ساختاری که با بهره گیری از دوربین اوزمو برای فیلم برداری بخش مهمی از فیلم ـ لابد برای صرفه جویی در هزینه ها ـ یک فرمول ثابت دارد: دوربین را بکارید تا هرکس هر شیرین کاری ای بلد است و هر نوع شلوغ کاری و ادایی که می تواند دربیاورد انجام دهد! در اغلب صحنه ها دوربین هرکاری که می خواهد انجام می دهد. بیننده بینوا هم چون شبکه های دیگر خالی از برنامه جذاب است چاره ای جز تماشای این اثر ندارد.
پرسش قابل تامل این است که آیا مسوولان شبکه سه برای تولید این اثر آیتمی، همان هزینه ای را به سازندگان سریال می دهند که مثلا آثاری همچون: دلدادگان، وارش و… دریافت می کنند؟!
سینما مثبت آماده انعکاس دیدگاه های سازندگان این اثر و همچنین شبکه سه سیما درخصوص مطلب یاد شده است.
یه چند وقتی خبری ازت نیست… به نظرم بیا از علی عسگری هم مثل سرافراز تعریف کن بگو مدیر پاک دست، تابلو کوچه به اسم علی عسگری انتخاب کن بزار تو سایتت و مدام بگو به به چه چه و … شاید مدیر روابط عمومی یه پروژه شدی.
تو که هر چی دوست داری می نویسی این کامنت منو هم منتشر کن پسر زرنگ
پاسخ: دوست گرامی سلام. اتفاقا اگر سایت را دنبال کرده باشید اخیرا مطلب انتقادی درباره آقای علی عسگری داشته ایم:
http://30nemaplus.ir/%d8%a7%d9%85%d8%aa%db%8c%d8%a7%d8%b2-%d8%aa%d8%a7%d8%b2%d9%87-%d8%b1%db%8c%db%8c%d8%b3-%d8%b5%d8%af%d8%a7-%d9%88-%d8%b3%db%8c%d9%85%d8%a7-%d8%a8%d9%87-%d8%a7%d8%b5%d9%88%d9%84%da%af%d8%b1%d8%a7%db%8c/
ضمن اینکه بنده در دوران آقای سرافراز مدیر روابط عمومی هیچ سریالی نشدم و همینطور در دوران آقای علی عسگری.
تو خوب تو منقد منصف تو روزنامه نگار… یعنی شما تو پروژه الف ویژه حضور نداشتید؟ من خواب نما شدم
واقعا که براتون متاسفم …
سریال به این قشنگی رو زیر سوال بردید . این سریال داره جملات کلیشه ای رو شکست می ده و همین طور سریال های کلیشه ای
سریالی به این زیبایی و بازیگرانی به این کار بلدی ،،،، واقعا نمی دونم چرا اینجوری حرف میزنید ، هوتن شکیبا با این سریال بود که معروف شد حالا شما می گید مایه افت بازیش تو این سریال ؟؟؟؟!
به نظر من که بهترین سریال دنیاس و من روزی هزار بار نی بینم و می خندم