سینما مثبت: با گذشت دو هفته از شوک ناشی از تولد بنزین سه هزار تومانی به جامعه، اظهارنظرهای مختلف در این خصوص ادامه دارد. یکی از مهمترین انتقادهای مطرح به این طرح، عدم گفت و گوی شفاف و صریح مسوولان با مردم در این خصوص است که باعث از بین رفتن اعتماد عمومی به دولت شده است. حالا خبرهای تازه نشان میدهد تصمیم گیرندگان دولت ظاهراً تمایلی به کاهش اثرهای ناشی از اجرای طرح مذکور ندارند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری ـ تحلیلی سینما مثبت، یکی از مهمترین انتقادها به طرح مذکور اجرای ناگهانی آن بود. در شرایطی که فضای عمومی جامعه به دلیل باخت ایران مقابل عراق در فضای روحی ـ روانی نامساعدی قرار داشت، بدون هیچ گونه مقدمه چینی و زمینه چینی این طرح اجرا شد حال آنکه این طرح میتوانست با زمینه سازی مناسب در افکار عمومی و حتی ایجاد فضایی پُر شور و نشاط در جامعه از طریق اجرا و برگزاری برنامههای فرهنگی مانند کنسرت موسیقی، اکران رایگان فیلمهای سینمایی، اختصاص یارانه به بخشهای فرهنگی و… اجرا شود تا تبعات اجتماعی و خشونت بار آن به حداقل برسد اما دولتی که با شعار گفت و گو روی کار آمده، تمایلی به حداقل گفت و گو با مخاطبان هشتاد میلیونیاش در این زمینه نداشته است.
حالا در چنین شرایطی خبر میرسد در سال پیش رو بودجه فرهنگی که نسبت به بودجههای دیگر جامعه در حداقل قرار دارد، در سال پیش رو کاهش خواهد یافت. هرچند درخصوص اختصاص این بودجه نیز حرف و حدیثهای فراوانی وجود دارد و اغلب بخشهایی جذب کننده این بودجه نسبتی با فرهنگ واقعی و جاری در جامعه ندارند اما این امیدواری وجود داشت که در صورت اختصاص صحیح این بودجه، فضای افسرده و خشمگین جامعه در سال پیش رو با برنامههای فرهنگی آرامش بیشتری پیدا کند و از این جهت، تاثیرات سیاسی ـ اجتماعی ناشی از جراحیهای سخت و شوک آور اقتصادی کاهش یابد اما ظاهراً قرار نیست چنین اتفاقی رخ دهد.
طبق گفته هادی جعفری نژاد رئیس امور فرهنگ، گردشگری و ورزش سازمان برنامه و بودجه کشور تا پایان سال صرفاً ۷۵ درصد بودجه هزینهای دستگاههای فرهنگی تخصیص داده میشود و از آنجایی که دولت با کسری بودجه مواجه است، ۲۵ درصد مابقی اختصاص داده نمیشود و در سال آینده نیز بودجه فرهنگی کشور ۱۰ تا ۱۵ درصد کاهش مییابد.
انتشار این خبر در کنار زمزمههای اخذ مجدد مالیات از جامعه کم توان و آسیب پذیر هنری، در میان اهالی فرهنگ و هنر تصویری ضد فرهنگی در دولت فعلی ایجاد کرده است.
تجربه نشان داده در سالهای اخیر کاهش بودجه فرهنگی با اختصاص بودجه بیشتر به بخشهای خاص فرهنگی همراه بوده است؛ بخشهایی که به ارائه گفتمانی خاص از فرهنگ علاقه دارند که خلاف جریان عادی جامعه است و همواره با واکنش منفی جامعه مواجه شده است.