سینما مثبت: اختلاف نظر میان علیرضا رییسیان فیلم ساز سینمای ایران با سازمان هنری ـ رسانهای اوج بر سر ساخت فیلمی سینمایی باعث شد تا یکی از دست اندرکاران این سازمان در مصاحبهای، صحبتهایی عجیب و غیر منطقی مطرح کرده و اهالی سینما و مراجعه کنندگان به این سازمان را نگران کند!
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری ـ تحلیلی سینما مثبت، علیرضا رییسیان از کارگردانها و فیلم سازان سینمای ایران امروز در پی انتشار خبری درباره ساخت فیلمی بر اساس موضوع اسارت 23 رزمنده نوجوان، نسبت به این موضوع واکنش نشان داده و اعلام کرده امتیاز اثر فوق مربوط به وی است و سازمان اوج نمیتواند بدون کسب رضایت وی بر اساس این طرح فیلم نامه بسازد. در بخشی از گفت و گوی رییسیان با رسانهها عنوان شده است: «چندی قبل از طریق یک رابط تماس گرفته بودند تا برای نقل و انتقال امتیاز تصویری فیلم توافقی صورت گیرد اما هنوز اتفاقی نیفتاده است.»
در نقطه مقابل مدیر روابط عمومی این سازمان که قاعدتاً باید ویترین این سازمان ارزشی باشد، در مصاحبهای ضمن پاسخ به ادعاهای این فیلم ساز، ناگهان از کوره به در شده و گفته: «دقیقاً برعکس این است. ما داشتیم یک اثری را تولید میکردیم که ایشان با واسطه به ما پیام دادند ـ که فایل صوتیشان موجود است و اگر علاقه دارند آن را منتشر میکنیم ـ مبنی بر اینکه اگر میخواهید این اثر را بسازید، حقوق تصویریاش را از بنده بخرید!»
از آنجا که تماس میان رییسیان و سازمان اوج ممکن است با تلفن رسمی این سازمان صورت گرفته باشد، خبرنگار سینما مثبت پس از مشاهده این اظهار نظر، با سازمان اوج تماس گرفت تا ببیند آیا این سازمان بر روی تلفن خود به تماس گیرنده اطلاع میدهد که تمامی تماسهای تلفنی او ضبط میشود یا خیر؟! این حق طبیعی هر مخاطبی است که بداند وقتی با جایی تماس میگیرد، تماس او ضبط میشود یا نه؟! این رویه در سالهای اخیر در تمامی سازمانها معمول بوده و در قالب یک پیام صوتی در همان ابتدا به مخاطب یادآوری میشود اما چنین نبود و تلفن این سازمان اشارهای به ضبط مکالمات نمیکرد. حال اگر تماس رییسیان با یکی از مدیران این سازمان و از طریق موبایل به موبایل بوده و آن مدیر یا مسوول، مکالمه وی را بدون اطلاع وی ضبط کرده، امری غیر اخلاقی و غیر حرفهای و حتی غیر قانونی صورت گرفته و بیان آن از سوی «ویترین این سازمان ارزشی» میتواند باعث بی اعتمادی هنرمندان به این سازمان شود و این تصور را در آنها ایجاد کند که تمامی مکالمات، چتها، تماسها و… آنها با این سازمان و مدیرانش ضبط میشود و ممکن است در صورت لزوم علیه آنها استفاده شود و حتی رسانهای گردد!
اوج ماجرا آنجاست که مدیر روابط عمومی فوق، در پایان مصاحبه خود تصریح میکند: «درست است که کشور با بحران بیکاری روبهروست و اوج الحمدلله در کل توانسته در حوزه سینما موفق باشد و خیلیها میخواهند با آن فیلم بسازند، اما این راه مناسبی برای درآمدزایی نیست که چیزی را که در آن حق نداری، برای خودت حق قائل شوی و بگویی به من پول بدهید! اگر ایشان به این قائل نیست، فایل صوتیشان را منتشر میکنیم.»
امید است مسوولان این سازمان در مواجهه با چنین پدیدههایی به جای مصاحبههای طویل و طرح مطالبی از این دست، به چهارچوب حرفهای احترام گذاشته و فیلم سازان را صرفاً به همان قانون ارجاع دهند و البته آگاه باشند که تهدید به انتشار فایل صوتی و… علمی قانونی و پذیرفته شده نیست.