سینما مثبت: شبکه سه سیما این شبها در حال پخش سریالی به نام دلدادگان است؛ سریالی که بخشهایی از آن در دوره پهلوی رخ میدهد و مبارزههای چریکی گروهی علیه این حکومت را نیز به تصویر میکشد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری ـ تحلیلی سینما مثبت، در طول چهل سال گذشته فیلمها و سریالهای زیادی با موضوع رژیم پهلوی ساخته شده که طی آنها مبارزههای گروههای مسلحانه علیه پهلوی پسر روایت شده است؛ اتفاقی که در برخی موارد رنگ اغراق گرفته و بیش از آنکه سازندگان این اثر بتوانند به سراغ مسائل و مشکلات ریشهای آن بروند، محدود به طرح مباحثی همچون: فساد اخلاقی و تجمل این خاندان شده است حال آنکه مسئله مهم و اصلی درباره این حکومت نه مباحثی از جنس تعداد بالای املاک و اتوموبیل ها بلکه «وابستگی» و «گوش به فرمان بودن» آنها نسبت به غرب و بیگانه بود. این مسئله البته بسیار سخت و حساس است و طبیعی است همه فیلم سازان نتوانند آن را در اثرشان تبیین کنند و به همین دلیل است که متاسفانه شاهد حجم زیادی از فیلم و سریال هستیم که به جای تبیین درست این مسئله، نگاهی «سمسارگونه» به این دوره دارند و صرفاً با نمایش آکساسوار قدیمی و گریمهای آن دوره تلاش میکنند مخاطب خود را جذب کنند حال آنکه این قصهها حداقلی از اثرگذاری را دارد.
حالا این روزها کارگردانی که بیشترین سابقهاش ساخت فیلمهای تجاری است، در روایت فصل دوم سریال دلدادگان به سراغ این مقطع رفته و در روایت قصه خود به سبک و سیاق فیلمهای تارانتینو، صحنههایی پُر از شلیک و خونریزی را به تصویر کشیده تا نگاه مخاطب نسبت به حکومتی که با یک نوار و اعلامیه مشکل داشت را برای مخاطب تبیین کند! موضوعی که البته لای چند داستان عشقی نیز پیچیده شده تا برای مخاطب عام نیز حداقلهای جذابیت را داشته باشد.
به نظر میرسد درخصوص چنین سریالهایی نیاز است تا مشاوران خبره و آگاه در کنار اثر حضور داشته باشند تا صِرف پرداختن به یک مقطع تاریخی خاص، به بیانی الکن و ضد خود منجر نشود و اساساً رفتن به سراغ تاریخ با این نگاه ضعیف، دستمایه ساخت آثار بی محتوایی از این جنس نشود.