سینما مثبت: نشست خبری بیستمین جشن خانه سینما امروز در کنار روند خسته کننده و تکراری توضیح و تشریح نحوه برگزاری این رویداد که سال هاست خبرنگاران به شنیدن آن عادت دارند، امروز به عرصه ای برای شفاف سازی ساز و کارهای حاکم بر این نهاد صنفی تبدیل شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری ـ تحلیلی سینما مثبت، مدیرعامل سینما که معمولا عادت به پاسخگویی به سوال های همه خبرنگاران را ندارد، امروز در ابتدای نشست خبری مربوط به این جشن که با حضور علی نصیریان، تورج منصوری و مازیار میری برگزار شد، در سخنانی کوتاه با اشاره به «ایام پُر غصه» ای که جامعه ایران و سینمای ایران در آن سر می کند، از تصمیم برگزار کنندگان این جشن برای برگزار نکردن مراسمی پُرهزینه خبر داد و با شعر «یارب! از ابر هدایت برسان بارانی» سخنان خود را به پایان رساند.
این اظهارات در حالی بیان شد که سال گذشته این جشن رقمی در حدود 824 میلیون تومان صرف برگزاری خود کرده بود. موضوعی که با حساسیت سازمان بازرسی کل کشور مواجه و باعث شد این نهاد نظارتی وارد این پرونده شود.
در ادامه جلسه وقتی خبرنگار سینما مثبت از علت عدم برگزاری جشن با بودجه برخی اسپانسرها سوال کرد، شاهسواری اعلام کرد جشن خانه سینما هیچ گاه استیج خود را در اختیار اسپانسرها قرار نداده و تمایلی ندارد توقع های اسپانسرها را در این خصوص برآورده کند. البته توضیح روشن و قانع کننده ای هم درباره اینکه رقم مذکور دقیقا چگونه در جشنی صنفی که قاعدتا باید همه امور در آن به صورت رایگان برگزار شود نداد و عملا بخش عمده ای از هزینه را به بخش ساخت تندیس ها مربوط کرد! در ادامه هم بحث ورود سازمان بارزسی به ماجرای هزینه های جشن را امری عادی خواند و تلویحا اعلام کرد مسئله ای غیر عادی در این ماجرا رخ نداده است.
شاهسواری در پاسخ به سوال دیگری اعلام کرد که کل بودجه جشن توسط سازمان سینمایی پرداخت می شود و این سازمان هیچ گاه توقعی از برگزار کنندگان نداشته اما در ادامه جلسه وقتی تورج منصوری به ماجرای عدم قضاوت فیلم های دارای مجوز ساخت اما به نمایش درنیامده در این جشن اشاره و قضاوت چنین فیلم هایی را منتفی دانست، این سوال پیش آمد که آیا عدم قضاوت این آثار که بعضا آثار توقیفی هستند؛ همان توقعی نیست که سازمان سینمایی بابت اسپانسری این جشن از مدیران جشن توقع دارد؟!
نکته قابل تامل دیگر در این مراسم، سکوت دو برگزار کننده جشن در پاسخ به این سوال بود که «چرا آن ها در همدردی با مردم و سینماگران جشن برگزار نمی کنند اما هر بار پای برنامه ای دولتی و پُر سود در میان باشد جزو برگزار کنندگان آن هستند و نسبت به مسائلی که حیات سینما را تهدید می کند مانند ماجرای محدودیت های پیش امده برای اکران فیلم های سینمایی از سوی شهرداری واکنشی نشان نمی دهند؟»
مازیار میری که در سال های اخیر در ترکیب برگزار کننده جشنواره میلیاردی و بی فایده فیلم فجر (بین الملل) حضور داشته، ترجیح داد به این سوال پاسخ ندهد و شاهسواری هم پاسخ مشخص و دقیقی به این سوال نداد و به نوعی واکنش به چنین مسائلی را وظیفه صنوف دانست!
بر اساس اطلاعات اعلام شده در این برنامه، 519 نفر داوری آثار حاضر در بیستمین جشن خانه سینما را به عهده دارند که از میان آنها 427 نفر مرد و 92 نفر زن هستند.
همچنین مشخص شد 45 فیلم در سال 95 و 43 فیلم در سال 96 تولید شده که هنوز امکان اکران عمومی نداشته اند.