سینما مثبت: «آقا زادهها» و «خانم زادهها» پدیده تازهای در سینمای ایران نیستند و در موارد مختلفی مشاهده شده که کارگردانها، بازیگران، طراحان صحنه و لباس و تهیه کنندگان فعال در این بخش، با حمایت از فرزندان خود آنها را وارد این عرصه کردهاند اما متاسفانه گاهی این فرزندان لطمههای شدیدی به پدر زده و ضمن بر باد دادن آبروی حرفهای او، حتی سلامت جانی و بدنی پدر را نیز در دراز مدت به خطر میاندازند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری ـ تحلیلی سینما مثبت، «ورود به حرفه پدری» علاقه مندی بسیاری از جوانان است و زمانی که حرفه پدری سینما و تلویزیون باشد، این علاقه دو چندان میشود زیرا حرفه مذکور به خودی خود جذابیتهای فراوانی دارد. اما گاهی اوقات «پسران» توقعهای زیادی از «پدر» دارند و او را در شرایطی قرار میدهند که مسوولیت هایی بزرگتر از آنچه شایستگی آن را دارند، در سینما و تلویزیون به عهده آنها بگذارند. وقتی هم پای پروژههای بزرگ و میلیاردی در میان باشد، به عهده گرفتن این مسوولیت ها از سوی پسران هم وسوسه برانگیز است و هم مخاطراتی جدی دارد. مثلاً ممکن است مدیریت نادرست، پروژهها را به زمین گرم بزند و کار را مختل کند. در چنین وضعیتی، آقا زادهها به سادگی زمین بازی را ترک میکنند اما پدر میماند و آبرو و اعتباری از دست رفته و حجم بالایی از سؤالها که باید به آنها پاسخ دهد. ممکن است این وضعیت آبرو و اعتباری که پدر سالها اندوخته را به خطر بیندازد و حتی باعث شود دیگر پدر نتواند کمر راست کند. البته خواسته پسران تمامی ندارد و آنها ممکن است پدر را تحت فشار قرار دهند تا مثلاً برایشان در یکی از مراکز خرید لوکس و مدرن «مغازه» بخرد تا کاسبی راه بیندازند. در این وضعیت پدر هم مجبور است به خودش فشار بیاورد و قطعاً این فشارها در دراز مدت منجر به بروز بیماریهای صعب العلاج میشود و زندگی آن پدر محترم را که میتوانست همچنان منشاء خیر و برکت باشد، به خطر بیندازد.
امید است آقازادههای سینمایی از این پس مراقب پدران خود باشند و اگر علاقه مند به ادامه حرفه پدری هستند، روشهایی بهتر و معقولتر را برای این کار در پیش بگیرند تا نام نیک پدرانشان خدشه دار نشود.