سینما مثبت: جواد طوسی از منتقدان شاخص سینمای ایران با انتشار مطلبی، نکاتی مهم درباره گروه هنر و تجربه را مطرح کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری ـ تحلیلی سینما مثبت، طوسی که همیشه به واسطه مواضع صریح خود شناخته میشود، در مطلبی با عنوان «فضاهای متفاوت برای دیده شدن و درجا زدن»، به وضعیت تئاتر و سینما در سالهای اخیر اشاره کرده و مینویسد: «در طول سال به جز چند فیلم اغلب کمدی با مایههای طنز و لودگی، بقیه فیلمها فروش چشمگیری ندارند. در شرایطی که سینمادار خط مشی و تقدم و تأخر اکران عمومی را فعلاً تعیین میکند، سر بسیاری از فیلمهای مخاطب خاص بیکلاه میماند.»
طوسی در ادامه با اشاره به وضعیت گروه «هنر و تجربه» مینویسید: «در گروه هنر و تجربه نیز با اوضاع چندان روبهراهی مواجه نیستیم و یک عده فیلمساز در این ترافیک بیرحمانه فقط دلشان خوش است که آثارشان یک جایی به نمایش درمیآید، ولی آیا از این شیوه اکران پراکنده چرخشی و تک سئانسی موجی راه میافتد و تنوری گرم میشود؟ سقف و ظرفیت و تعداد مخاطبین این نوع فیلمها را با تماشاگرانهای نمایشی متعارف و آوانگارد و پستمدرن و… مقایسه کنید. آیا در فضای ناهمگون کنونی، تئاتر در گونههای مختلفش مشتری بیشتری نسبت به سینما دارد؟ اگر پاسخ مثبت است، آیا لازم نیست در شیوههای تولید انتخاب مضامین و اکران فیلمها و زمینههای تبلیغاتیشان بازنگری جدی کنیم؟ مثلاً پیشنهاد بنده این است که اتاق فکر و شورای سیاستگذاری گروه «هنر و تجربه» بیاید براساس این واقعیتهای موجود، گذشته و حال و آینده این گروه و نقاط آسیبپذیرش را در یک نشست رسانهای به طور شفاف تشریح کند.»
در طول دوران فعالیت این گروه دولتی انتقادهای فراوانی نسبت به ناکارآمدی آن مطرح شده که همواره متصدیان این گروه آن را نشنیده گرفتهاند. امید است در دوره جدید فعالیت سازمان سینمایی، تجدید نظری جدی در مورد این گروه کم فایده اما پُرسر و صدا! صورت گیرد.