سینما مثبت: بخش بین الملل جشنواره فیلم فجر امسال در حالی دومین دوره برگزاری خود را پشت سرگذاشت که به واسطه فعالیت رسانه های مستقل، ضعف های این رویداد بیش از پیش آشکار شده و همین مسئله احتمال تغییر در نحوه برگزاری آن برای سال آینده را قوت می بخشد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری ـ تحلیلی سینما مثبت، این رویداد سینمایی در دو دوره برگزاری خود شاهد ابداع ها و اتفاق های عجیب و خارق العاده ای بوده که فقط در حوزه چنین رویدادی قابل تصور است. برگزار کنندگان این جشنواره از یک طرف شعار «برگزاری جشنواره معتبر در استانداردهای جهانی» را می دهند و تلاش می کنند مشاهده های خود از رویدادهای بین المللی را در تقاطع خیابان جمهوری و حافظ پیاده سازی کنند و از طرف دیگر به دلیل فقدان اعتماد به نفس، به جای آنکه مانند الگوهای بین المللی متکی بر تجربه و اعتبار فردی خود باشند، این رویداد کم مخاطب را تبدیل به محلی برای هزینه های میلیاردی می نمایند. رویدادی که اگر زمانی «بودجه میلیاردی» آن حذف شود، بعید است بتواند مخاطبی حتی در حد و اندازه سالنی چند صد نفری داشته باشد.
یکی از مهم ترین ویژگی های این رویداد فضاسازی عظیم رسانه ای برای آن است که مطلقا با استانداردهای جهانی همخوانی ندارد. البته رویدادهای هنری معتبری در سراسر دنیا وجود دارند که به واسطه اعتبار توجه رسانه ها را به خود جلب می کنند اما آنچه در مورد بخش بین الملل جشنواره فجر شاهد هستیم «به صف کردن» بخش عمده ای از رسانه هایی است که ممکن است در اغلب موارد مخاطب آن ها ارتباطی به این رویداد نداشته باشد اما از آنجا که «هر خبری» می تواند به فضاسازی رسانه ای این رویداد کمک کند، حتی فرصتی مانند برنامه خندوانه نیز از دست نمی رود.
سینما مثبت امیدوار است در آینده شرایطی فراهم شود تا مسوولان این رویداد برای سنجش میزان اعتبار واقعی خود، رویدادی مشابه در حوزه سینما را برگزار نمایند تا مشخص شود اگر زمانی هزینه های هنگفت از این جشنواره حذف شود، چه اتفاقی می تواند برای آن رخ دهد و چه تعداد مخاطب به صورت واقعی و بدون دریافت بُن نهار و شام حاضر به حضور در این رویداد خواهند بود.