آقای رادان! شما نگران تاریخ نباشید
سینما مثبت: «بهرام رادان» هنرپیشه جوان ایرانی که چندی پیش با انتشار یادداشتی درخصوص همجنس گرایان، اعتراضهای فراوانی را ایجاد کرد؛ با نگارش مطلبی درباره دو فیلم سینمایی و مقایسه آنها با یکدیگر، مطالب عجیب و غریبی را مطرح کرده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری ـ تحلیلی سینما مثبت، این بازیگر در واکنش به حذف صدای یکی از خوانندگان زیر زمینی از عنوان بندی پایانی فیلم «بارکُد» که در آن ایفای نقش کرده مینویسد: «تاریخ تکرار میشود: حدود ده سال پیش جناب مهرجویی تماس گرفتند و گفتند “دارند جلوی اکران سنتوری را میگیرند.” بیشتر ایرادشان روی صدای محسن چاوشی بود …و حالا مصطفی کیایی زنگ زد و گفت نگران اکران چهارشنبه بارکد به خاطر صدای یاس است؛ انگار تماسهایی گرفته شده بود. تمام تلاشم این است که بارکد به سرنوشت سنتوری مبتلا نشود. یاسر، رفیق عزیزم هم خوب میداند که برای شنیده شدن صدایش در سالنهای سینما تمام سعیمان را کردهایم و میکنیم. به امید روزی که همه صداها شنیده شوند.»
از اظهارات رادان اینطور استنباط میشود که گویی 10 سال قبل که رادان در فیلم سنتوری ایفای نقش کرده و بابت آن نیز سیمرغ گرفت؛ رادان طرف مشورت و درد و دل مهرجویی بوده است حال آنکه در آن دوره افرادی همچون: محمد رضا شریفی نیا و مرحوم فرازمند در کنار مهرجویی بودهاند و قاعدتاً اگر مهرجویی میخواسته اقدامی در این زمینه انجام دهد یا با فردی در این خصوص درد و دل کند، حتماً و قطعاً بهرام رادان در مراحل پایانی بوده است حال آنکه با توجه به شناختی که اهالی رسانه از مهرجویی ـ آن هم در جایگاه 10 سال قبل ـ دارند؛ میدانند که این کارگردان سینما چنین رویهای نداشته که برای موضوعی اینچنینی به بازیگر فیلمش که آن زمان هم چندان مطرح نبوده زنگ بزند و از او راهکار بخواهد!
نکته دیگر مقایسه دو فیلم سنتوری و بارکد و همچنین سازندگان و خوانندگان این دو فیلم با یکدیگر است. سنتوری فیلمی کاملاً متکی بر موسیقی است که حذف تصنیفها میتوانست به آن لطمهای جبران ناپذیر بزند حال آنکه در بارکُد تنها در عنوان بندی پایانی از صدای یاس استفاده شده است. ضمن آنکه سازندگان این دو فیلم نیز آنقدر با یکدیگر تفاوت دارند که نتوان درباره این اتفاق عبارت «تکرار تاریخ» را به کار برُد!
امید است سینماگران ایرانی به جای اظهار نظرهای شتاب زده اینچنینی، مطالب اینستاگرامی خود را به چاشنی تحلیل و واقع بینی آغشته نمایند و در صورتی که قادر به انجام چنین کاری نیستند، نگارش و تنظیم نهایی چنین مطالبی را به نزدیکان مطلع خود بسپارند تا بی جهت فضای مجازی از نگرانیهای عمیق آنها آشفته نگردد!