دارابی یا پورمحمدی؟ مسئله صدا و سیما این روزها این است!
سینما مثبت:جابجایی در قدرت و تغییر رییس سازمان صدا و سیما این روزها سازمان صدا و سیما را با اتفاق ها و تصمیم گیری های پیچیده ای مواجه کرده است. یکی از این تصمیم گیری ها احتمال بازگشت «علی دارابی» به این سازمان و تاثیر این مسئله در تغییر جایگاه «اصغر پورمحمدی» است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری ـ تحلیلی سینما مثبت، «عبدالعلی علی عسگری» رییس جدید سازمان صدا و سیما از یک هفته پیش از اعلام حکم رسمی اش، فعالیت در صدا و سیما را به صورت نامحسوس آغاز کرده و اطلاعات و آمار مورد نیاز در اختیار وی قرار می گرفته است. گفته می شود «اداره کل پژوهش و آموزش سیما» که «حسن اسلامی مهر» در آن استقرار داشته، یک هفته پیش از اعلام رسمی حکم علی عسکری،اطلاعات مورد نیاز درخصوص پروژه های مختلف را تهیه و در اختیار علی عسکری قرار داده است. اطلاعات مربوط به سریال های الف ویژه، تولیدات نمایشی سیما، مشکلات پروژه های در حال تولید و… برخی از مطالبی است که به علی عسکری داده شده تا وی بتواند در مقام رییس صدا و سیما درخصوص آن تصمیم گیری کند.
احتمال بازگشت علی دارابی به صدا و سیما موضوعی است که این روزها به منشاء بسیاری از حدس و گمان های خبری تبدیل شده است. رییس جدید با دارابی رفاقت دیرینه دارد و با توجه به جایگاه پیشین دارابی در معاونت سیما و رفتار سنتی ناشی از تغییرات اینچنینی که افراد دوباره به پست های قبلی خود باز می گردند؛ دور از ذهن نیست دارابی دوباره به ساختمان سیما رجعت نماید اما از طرفی، در حکم صادره از سوی رهبر انقلاب برای رییس جدید بر «جذب و حفظ و تربیت نیروهای انقلابی و کارآمد» تاکید شده و بر همین اساس احتمال حذف زودهنگام پورمحمدی دور از ذهن است.
«قائم مقامی» گزینه دیگری است که این روزها از آن برای دارابی سخن گفته می شود و اگر چنین اتفاقی رخ دهد، با توجه به اختلاف های سابق میان پورمحمدی و دارابی نمی توان امیدوار به تداوم حضور پورمحمدی در این مسووولیت بود. این روزها نام «رضا پورحسین» نیز به عنوان گزینه احتمالی معاونت سیما شنیده می شود که در این صورت، باز هم می توان حضور دارابی در مقام قائم مقامی را قطعی دانست.
حالا اگر علی عسکری بخواهد دارابی و پورمحمدی را با هم حفظ کند، چاره ای ندارد جز آنکه برای دارابی مسوولیت دیگری تدارک ببیند و مثلا وی را به عنوان «معاون مجلس و استان های صدا و سیما» منصوب کند؛ مسوولیتی که در اواسط دهه هشتاد نیز دارابی عهده دار آن بوده است و به اندازه کافی! از معاونت سیما دور هست که تنشی ایجاد نکند.
نکته قابل تامل دیگر درباره انتصاب های جدید سازمان صدا و سیما این است که برخلاف دوره سرافراز، شاهد تغییرات کلان و اساسی در ترکیب کلی این رسانه نخواهیم بود و اندک مدیرانی هم که قرار نیست گروه جدید را همراهی کنند، به صورت «خودجوش» استعفاء خواهند داد.
سال پیش رو برای صدا و سیما به واسطه نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری سال 96 حساس و تعیین کننده است و بر همین اساس مسوولان ارشد کشور تمایل ندارند این رسانه با وضعیتی بحرانی و تنش زا به این مقطع ورود پیدا کند و بر همین اساس، همه تلاش ها انجام خواهد شد تا این سازمان آرام و کم حاشیه ماههای پیش رو را سپری کند.