سینما پلاس گزارش میدهد:
هجده نکته مهم نشست خبری دبیر جشنواره فیلم فجر
سینما مثبت:در دومین نشست خبری جشنواره سی و پنجم فیلم فجر که صبح روز سهشنبه در هتل لاله برگزار شد، بخش مهم و اصلی این رویداد خبری به سؤالهای خبرنگارانی اختصاص یافت که طی مدتزمانی حدوداً دوساعته، دبیر جشنواره را به چالش کشیدند و فضای خبری جذابی را فراهم کردند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی اینترنتی خبری ـ تحلیلی سینما مثبت، در این نشست که با حضور اهالی رسانه و کلیه مدیران جشنواره برگزار شد، نکات مختلفی مطرح گردید که مهمترین آنها به شرح زیر است:
1. کاخ رسانهها فعالیت خود را از ساعت 30/14 با نمایش فیلمهای مستند آغاز میکند. ساعت 16 فیلم مستند نمایش داده میشود و فیلمهای بخش «نگاه نو» و سودای سیمرغ» در سه سئانس 30/18 ـ 21 ـ 30/22 نمایش داده میشود. برخی فیلمها نیز ساعت 24 نمایش داده خواهند شد. جشنواره با حذف نمایشهای صبح، عملاً صرفهجویی کلانی در هزینههایش انجام داده چون با آغاز نمایش از ساعت 30/14 دیگر لزومی ندارد به حاضران جشنواره نهار داده شود. در این شرایط بیپولی، صرفهجویی خوب و جالبی است!
2. در حاشیه جشنواره امسال قرار است از فیلمهایی که تاکنون سیمرغ گرفتهاند در قالب یک برنامه فرهنگی رونمایی شود. اگر این فیلمها در قالب بستههای DVDهم منتشر شود، اقدام جالبی است و میتواند آرشیو علاقهمندان سینمای ایران را تکمیل و غنی نماید.
3. قرار است امسال در حاشیه جشنواره از 14 دوبلور تقدیر شود. دوبله در سالهای ابتدایی سینمای ایران نقش پررنگی در این صنعت داشت اما معلوم نیست چه تناسبی با این روزهای جشنواره فجر دارد. این مسئله بیشتر میتواند مأموریت جشنواره فیلم یاس و یا رویدادهای تلویزیونی باشد که همچنان دوبله در آنها نقشی پررنگ دارد.
4. دبیر جشنواره فجر معتقد است آثار امسال به سمت نقد اجتماعی رفتهاند و فاقد سیاه نمایی هستند. البته امید هم در آنها موج میزند و هر فیلم پنجرهای به سمت امیدواری است.
5. حامی مالی جشنواره «رایتل» است. به گفته دبیر، 80 درصد هزینههای جشنواره را این اپراتور پرداخت کرده اما حیدری با زیرکی از زیر بار اعلام هزینههای جزئی جشنواره شانه خالی کرد و باوجود سؤالهای مکرر خبرنگاران، نگفت دقیقاً فیلم فجر چقدر آب میخورد!
6. فیلم فجر امسال بخشی تحت عنوان «خارج از مسابقه» ندارد. این اتفاق مثبت است زیرا بیجهت اهالی رسانه با تماشای فیلمهایی که معمولاً «بهزور» وارد جشنواره شده و در این بخش حضور مییابند خسته نمیشوند. فقط فیلم «یتیمخانه ایران» در خارج از مسابقه است که آنهم درخواست خود سازنده فیلم است.
7. قرار است سینماگران در کاخ ملت به همراه «ملت» فیلمهای بخش مسابقه را تماشا کنند. چه چیزی بهتر از اینکه جشنواره به دل مردم بیاید!
8. هشت پویانمایی بلند قرار است در سالنی نمایش داده شوند و یک اثر از میان آنها برگزیده شود.
9. معلوم نیست بالاخره امسال گشت ارشاد در سالنهای جشنواره حضور خواهد یافت یا خیر؟ حیدری وقتی با سؤالی در این زمینه مواجه شد، ضمن تشکر از نیروی انتظامی، با زیرکی بهجای پاسخ به سؤال خبرنگار گفت: «خودمان رعایت میکنیم و احتیاج نیست پلیس تذکر دهد.»
10. حیدری در پاسخ به سؤال سینما مثبت درباره اینکه «با توجه به حضور فیلم دختر ساخته رضامیرکریمی در بخش مسابقه و تصدی مسئولیت بخش بینالملل فجر توسط این فیلمساز، بهتر نبود این فیلم هم در رقابت جشنواره حاضر نباشد؟» اعلام کرد این موضوع چندان مهم نیست و خود سینما به این بلوغ رسیده که در چنین مواقعی، خلاف رویه معمول اقدام نکند.
11. حیدری در دو بخش از این جلسه در پاسخ به سؤالهایی درباره حضور نهادها و ارگانهای قدرتمند و ثروتمند در جشنواره و احتمال تأثیر آنها بر رأی داوران و حتی احتمال حدس گزینه داوران با توجه به ترکیب هیات های داوری، این موضوع را به شدت رد کرد و گفت: داوران کاملاً مستقل هستند و ضمناً ما سینمای مستقل بهصورت پررنگ نداریم و اغلب فیلمها با حمایت ارگانها و نهادها تولید میشوند و بخش زیادی از آنها نیز وامهای میگیرند که هیچوقت پس نمیدهند!
12. حیدری تأکید کرد هیچ اعمالنفوذی بر داوران نخواهد داشت و او هم جایزهای به هیچ فیلمی نمیدهد.
13. افتتاحیه جشنواره فیلم فجر در تالار وحدت است و خبری از سخنرانیهای طولانی در آن نیست.
14. انجمن منتقدان برای این دوره از جشنواره قصد داشت داورانی را به دبیر معرفی کند تا در ترکیب هیات داوری قرار بگیرند. باوجود موافقت اولیه دبیر، اقدامی از سوی انجمن منتقدان صورت نگرفت و این ماجرا لغو شد!
15. به گفته حیدری دلیل حجم بالای انتقادها از جشنواره فجر در این دوره، مقاومتی است که بهطور طبیعی نسبت به تغییر در افراد وجود دارد. علت دیگر هم این است که جشنواره امسال پای مقررات ایستاد و از مواضع خود کوتاه نیامد.
16. جشنواره امسال به دلیل مشکلات مالی در اغلب استانهای کشور برگزار نمیشود و فقط استانهایی که بتوانند پول بیاورند، شانس برگزاری را خواهند داشت. تاکنون در چند استان قرار شده این رویداد برگزار گردد.
17. امسال برخلاف سال گذشته قرار نیست برخی افراد به همراه «نوزاد» خود به جشنواره بیایند. قرار هم نیست این افراد علاوه بر نوزاد، پرستار فرزند خود را هم به جشنواره بیاورند و اتاق اختصاصی داشته باشند. این موضوعی بود که دبیر در پاسخ به سؤال یک خبرنگار بیان کرد.
18. جشنواره امسال نرمافزاری موبایلی راهاندازی کرده تا علاقهمندان بتوانند رویدادهای فیلم فجر را هم بر روی تلفن همراه خود دنبال کنند.