روایت «سینما مثبت» از بازتابهای کتابی با موضوع زندگی مقام معظم رهبری
چرا این کتاب مخالف و موافق را حساس کرده؟
سینما مثبت:انتشار کتابی نفیس و تصویری با موضوع زندگی مقام معظم رهبری این روزها با واکنشهای مختلف رسانهای مواجه شده است. چند گروه مختلف و متفاوت از طرفداران جنبش سبز گرفته تا حزباللهیها کتاب را مورد نکوهش قرار دادهاند و کتابفروشیهای راسته انقلاب نیز واکنشی عجیب به این اثر نشان دادهاند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی اینترنتی خبری ـ تحلیلی سینما مثبت، «جعفر شیرعلی نیا» نویسنده این کتاب و «نشر سایان» که این اثر را به بازار ارائه کردهاند، پیشازاین نیز آثاری با همین سبک و سیاق با موضوع دفاع مقدس، زندگی امام خمینی (ره)، تاریخ یهود و… به بازار عرضه نموده بودند اما قیمت 140 هزارتومانی این اثر ازیکطرف و پرداختن آن به زندگی رهبر انقلاب، موجی از اظهارنظرهای عجیب را درباره این اثر به دنبال داشته است. مثلاً «سایت کلمه» که جنبش موسوم به «سبز» را نمایندگی میکند، در مطلبی با عنوان «از ادعای سادهزیستی تا هزینههای میلیاردی؛ چهرهپردازان رهبری چه میکنند» مینویسد: «درحالیکه شمارگان کتاب متأثر از فضای اقتصادی جامعه و رکود بازار نشر به این رقم رقتانگیز میرسد، کتاب زندگی آیتالله خامنهای با ۱۰۰ هزار شمارگان به بازار در حال ورشکستگی نشر کتاب دهنکجی میکند و وارد بازاری میشود که مخاطب آن قطعاً مخاطب خاص است و نه مردم.»
در ادامه این مطلب که مشخص است نویسنده آن با پیشداوری و بدون مطالعه کتاب اقدام به نگارش آن کرده میخوانیم: «بهراستی مخاطبان کتاب تبلیغاتی درباره رهبری باقیمت ۱۴۰ هزارتومانی چه کسانی هستند؟ غیرازاین است که سازمانها و ادارات دولتی و سپاه و بسیج موظف میشوند این کتاب را خریداری کنند؟ که یا در انبارها خاک بخورند و یا به مناسبتهای مختلف به خانواده شهدا و جانبازان که کتابخانههایشان پر از این کتابهای سفارشی است اهدا شود و یا اینکه نخبگان علمی و شاعران یا مهمانان خارجی که با رهبری دیدار میکنند، دارندگان آتی این کتاب خواهند بود.»
انتقاد حزباللهیها از کتاب
در چنین شرایطی موسسه فرهنگی ـ هنری شهید کاظمی هم در مطلبی به انتقاد از انتشار این اثر پرداخته و مینویسد: «چند ماهی است، زمزمهٔصدور مجوز کتاب مصور#آیت_الله_خامنه_ای به گوش میرسد،#نمایشگاه_کتاب فرصت خوبی بود برای صدور مجوز، آنهم به دستور خود آقا!
فصول اول را که خدمت معظم له نشان دادند، ایشان سفارش کرد، مجوز صادر بشود، حالآنکه چند فصل ناتمام مانده بود!
“خلاصه میکنم کلام را“
فصول آخر را با تخریب دولت قبل و تثبیت دولت فعلی به پایان رسانیدند.»
واقعیت ماجرا چیست؟
کتاب «روایتی از زندگی و زمانه حضرت آیتالله سید علی خامنهای» از سال ۱۳۱۸ تاکنون که این روزها بهواسطه شمارگان 100 هزار نسخهای و قیمت 140 هزارتومانیاش خبرساز شده، کمتر از 20 درصد تصاویرش را به رهبر انقلاب اختصاص داده و سایر عکسها مربوط به دوره تاریخی مورداشاره کتاب بوده و بههیچوجه جنبه تبلیغاتی ندارد. حتی میتوان در کتاب عکسهایی از «میرحسین موسوی»، «مرحوم منتظری» و… را هم مشاهده کرد.
ویژگی دیگر کتاب، برگرفتن تاریخ جمهوری اسلامی و تمام دولتهای پسازآنقلاب است که از این لحاظ نیز منحصربهفرد است. کتاب 9 فصل دارد که سه فصل آن به زندگی و زمانه ایشان در پیش از انقلاب میپردازد و فصلهای چهارم تا نهم پسازآنقلاب را روایت میکند.
فصل اول«متولد فروردین» روایت روزهای آغازین زندگی ایشان است؛ روایت روزگار کودکی، مکتب، دبستان و ورود به حوزهٔعلمیه تا قبل از هجرت به قم.
فصل دومبه «روزهای مبارزه» از روزهای هجرت ایشان به قم و شرکت در مجالس درس علمای قم و امام خمینی (ره) میپردازد.
فصل سوم«اوج انقلاب» با آخرین بازداشت ایشان آغاز میشود تا دوران تبعید و بعد پیروزی انقلاب.
فصل چهارم«روزهای سخت» با روزهای پس از پیروزی آغاز میشود تا انفجار ششم تیرماه ۱۳۶۰.
فصل پنجم«دولت ناهماهنگ» به دوران ریاست جمهوری میپردازد؛ روزهایی که پسازآنفجاری مهیب بخش زیادی از مسئولین انقلاب شهید شده بودند. آقای خامنهای سومین رئیسجمهور کشور و اولین رئیسجمهور روحانی شد.
فصل ششم«جانشین امام» آغاز دوران رهبری است و تا پایان دولت سازندگی در این فصل روایت میشود.
فصل هفتم«سالهای پرحادثه» با ریاست جمهوری سید محمد خاتمی آغاز میشود.
فصل هشتم«بازگشت» روایت دوران رهبری در دوره ریاستجمهوری محمود احمدینژاد است.
و فصل نهم«تدبیر و امید» فصلی است که با پیروزی حسن روحانی آغاز میشود. فصل پایانی کتاب با آغاز بهار ۱۳۹۳و نامگذاری این سال به نام سال «اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی» پایان مییابد. در بیست و نهمین روز این بهار سهربع قرن از تولد آیتالله خامنهای میگذرد و کمتر از دو ماه پسازآن، در 14 خرداد 1393 ربع قرن است که آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی است.
عکسهای کتاب چگونه تهیه شد؟
طبق اطلاعات ارائهشده به سینما مثبت، عکسهای کتاب خریداریشده و دارای رایت است و کتاب بدون ریالی حمایت از بیتالمال منتشرشده است.
اینکه کتاب در میان آثاری ازایندست «اثر برجسته و هنرمندانهای» است، شاید همان دلیلی باشد که باعث شده خیلیها از سر حسادت به ناشر و نویسنده آن بتازند. اغلب افرادی که از طبقات مختلف این اثر را مشاهده کردهاند، از کیفیت آن تعجب نمودهاند و البته این سؤال پیشآمده که چرا نهادهای دولتی و حکومتی، تاکنون به فکر تهیه اثری با این کیفیت نیفتادهاند؟
پایان توهم درباره گرایشهای چپ کتابفروشهای انقلاب!
قرار گرفتن این کتاب در ویترین کتابفروشیهای راسته انقلاب نیز از نکات جالبتوجه این اثر است چراکه در طول سالهای گذشته همواره این موضوع از سوی برخی نویسندگان انقلابی مطرحشده که کتابفروشیهای این راسته علاقهای به عرضه آثار نویسندگان «بچه مسلمان» ندارند و حتی گهگاه از گرایشهای چپی اغلب فروشندگان این راسته! سخن گفتهشده بود که حالا قرار گرفتن کتاب مذکور، دلیلی بر رد این ادعا است و نشان میدهد «کتاب خوب» همیشه میتواند پشت ویترین این کتابفروشیها باشد.