حاشیه ای بر حذف «فجر» از جشنواره بین الملل سینمایی
وقتی همه «سرکاریم»
سینما مثبت: «بیکاری» یکی از مهمترین مشکلات کشورهای جهان سوم است. در سالهای اخیر تحریمهای غرب علیه ایران این مسئله را تشدید کرده و جمع زیادی از جامعه به خیل بیکاران اضافه شده است اما در یک هفته گذشته جامعه سینمای ایران شاهد کاهش این آمار و «برسرکار رفتن» گروه کثیری از دست فعالان این عرصه بود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری ـ تحلیلی سینما مثبت، در ماههای اخیر تعامل خانه سینما با وزارت کار افزایش یافته و از برکات این ارتباط، سینماگران ایرانی با شیوههای مختلف کارآفرینی آشنا شدهاند. حذف پسوند «فجر» از جشنواره فیلم بین الملل یکی از آخرین اقدامهای کار آفرینانه بود که البته با واکنشهای مختلفی مواجه شد.
علت احتمالی عصبانیت میرکریمی
هرچند اعتراضهای فراوانی نسبت به حذف عبارت «فجر» از جشنواره بین الملل سینمای ایران صورت گرفت اما واکنش تُند «رضا میرکریمی» نسبت به جهت گیری صدا و سیما، این مسئله را وارد مرحله تازه ای کرد. جزئیات این اظهار نظر را میتوانید در «اینجا» بخوانید. پس از آن بود که ایوبی در دفاع از سینما به صراحت به بخش خبری بیست و سی حمله کرد. برای مطالعه متن خبر «اینجا» را کلیک کنید اما نکته مهم این است که طرح چنین اعتراضی از سوی میرکریمی به مدیریت جدید صدا و سیما در شرایطی رخ می هد میرکریمی آخرین فیلمش امروز را برای شبکه آی فیلم ساخته که دو سال قبل تحت نظارت مدیریت فعلی صدا و سیما ـ محمد سرافراز ـ بوده است.
فردی که اکنون دبیر جشنواره بین الملل فجر است ـ میرکریمی ـ فیلمی سازی شناخته شده در سطح بین المللی است. حضور او در رأس نهاد صنفی «خانه سینما» هم بر اهمیت این موقعیت میافزاید. حالا برای فردی با وجهه میرکریمی، پذیرفتن مسوولیت جشنواره ای دولتی چندان وجهه خوبی برای او به همراه ندارد و قطعاً باعث خواهد شد در سطح بین الملل از او با عنوان فیلم سازی «پروپاگاندا» نام برده شود. بررسی اخبار مربوط به حضور «امروز» در جشنوارهها نیز نشان میدهد میرکریمی جایی عنوان نکرده فیلم آخر وی با سرمایه گذاری صدا و سیمای دولتی ایران ساخته شده و البته این رویه ـ یعنی عدم اشاره به حضور دولت در سرمایه گذاری فیلمها از سوی سینماگران ایرانی ـ امری طبیعی در جشنوارههای جهانی است.
آینده بخش بین الملل فجر
یکی دیگر از مزیتهای اعطای دبیری بخش بین الملل فجر به مدیرعامل خانه سینما این است که این پست میتواند برای مدیرعامل خانه سینما نهادینه شود و حتی با گذشت دوره فعالیت دولت فعلی، همچنان برای سالهای بعد نیز دبیر این بخش مدیرعامل خانه سینما یا شخص میرکریمی باشد. این مسئله سبب خواهد شد تا پس از دو سال آینده و کناره گیری احتمالی مدیران فعلی از سینمای ایران، آنها پایگاهی محکم در داخل دولت داشته باشند و امور مربوط به جشنواره بین الملل فیلم ایران را در دست بگیرند.