یکشنبه, تیر ۱۵, ۱۴۰۴
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • صفحه اصلی
  • خبر
  • گزارش
  • مصاحبه
  • یادداشت
  • کتاب
  • نمایش خانگی
  • تلویزیون
  • فرهنگ و جامعه
  • سینما پلاسی ها
  • مالتی مدیا
    • فیلم
    • عکس
  • فیلم فجر
    • جشنواره چهل و سوم فیلم فجر
    • جشنواره چهل و دوم فیلم فجر
    • جشنواره چهل و یکم فیلم فجر
    • جشنواره چهلم فیلم فجر
    • جشنواره سی و نهم فیلم فجر
    • جشنواره سی و هشتم فیلم فجر
    • جشنواره سی و هفتم فیلم فجر
    • جشنواره سی و هفتم فیلم فجر – بین الملل
    • جشنواره سی و ششم فیلم فجر
    • جشنواره سی و پنجم فیلم فجر
    • جشنواره سی و چهارم فیلم فجر
  • آپارات
  • آموزش
  • رضا استادی
  • صفحه اصلی
  • خبر
  • گزارش
  • مصاحبه
  • یادداشت
  • کتاب
  • نمایش خانگی
  • تلویزیون
  • فرهنگ و جامعه
  • سینما پلاسی ها
  • مالتی مدیا
    • فیلم
    • عکس
  • فیلم فجر
    • جشنواره چهل و سوم فیلم فجر
    • جشنواره چهل و دوم فیلم فجر
    • جشنواره چهل و یکم فیلم فجر
    • جشنواره چهلم فیلم فجر
    • جشنواره سی و نهم فیلم فجر
    • جشنواره سی و هشتم فیلم فجر
    • جشنواره سی و هفتم فیلم فجر
    • جشنواره سی و هفتم فیلم فجر – بین الملل
    • جشنواره سی و ششم فیلم فجر
    • جشنواره سی و پنجم فیلم فجر
    • جشنواره سی و چهارم فیلم فجر
  • آپارات
  • آموزش
  • رضا استادی
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
سینما پلاس
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
صفحه اصلی گزارش

چند سوال ساده از یک جشنواره بین المللی

۱۳۹۴-۰۴-۱۳
Reading Time: 2 mins read
0

 

چند سوال ساده از یک جشنواره بین المللی

 

سینما مثبت:اوضاع و احوال تولید در سینمای ایران به دلیل کاهش بودجه های دولتی نسبتا وخیم است و دست اندرکاران سینما در مصاحبه هایشان بر بیکاری عوامل سینمایی تاکید می کنند.فیلم های ساخته شده نیز با اتکاء به بودجه های دولتی و شبه دولتی مقابل دوربین می روند. در چنین شرایطی که فضای کلی سینما دچار «رکورد» است، بخش «جشنواره ها» به شدت چاق و چله است و روز به روز هم بر تعداد آنها افزوده می شود.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری ـ تحلیلی سینما مثبت، این حجم از جشنواره هایی که در ایران برگزار می شود قاعدتا باید محصول یک «نظام پُرتولید» باشد حال آنکه چنین نیست و معدود فیلم های تولید شده موفق و فاخر نیز به جای بهره گیری از امکانات بخش خصوصی، با بودجه های دولتی یا نیمه دولتی ساخته می شوند. وقتی قرار است همین فیلم ها در جشنواره ها جایزه بگیرند و جایزه ها دوباره به جیب همان فیلم های دولتی برود، چه لزومی به برگزاری این میزان جشنواره است؟

 

جشنواره بین المللی محمد(ص) پیامبر صلح،سینما پلاس، سینما مثبت، تی وی پلاس، معاونت قران و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی،جشنواره های سینمایی

 

چندی پیش نشست خبری اولین جشنواره بین المللی محمد(ص) پیامبر صلح برگزار شد. این جشنواره محصول یکی از معاونت های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و مشخص نیست با چه استدلال و پشتوانه ای به شکل بین المللی برگزار می شود؟! اساسا اگر قرار است این جشنواره با این رویکرد برگزار شود، دیگر چرا باید جشنواره مشابه دیگری با موضوع «وحدت» برگزار گردد؟ برگزار کننده این جشنواره

«معاونت قران و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی» است و سوال دیگر این است که این معاونت چه فعالیت هایی در زمینه فیلم سازی داشته که حالا بخواهد برای بررسی آنها جشنواره برگزار نماید؟ آیا دست اندرکاران جشنواره درخصوص فیلم های موجود در این زمینه امکان یابی کرده اند و در حال حاضر می دانند چند فیلم جدید و مرتبط با موضوع این جشنواره وجود دارد یا اینکه صرفا به دنبال «برگزار کردن» این رویداد و پهن کردن سفره ای دورهمی هستند؟ اگر چنین معاونتی برای برگزاری جشنواره بودجه دارد، بهتر نیست دستمزدهای چند میلیونی که باید ماهانه به دبیر، مدیر روابط عمومی، اعضای ستاد برگزاری و… بدهد را صرف تولید فیلم های ارزشمند کوتاه و مستند نماید و بعد با شرکت دادن این فیلم ها در جشنواره هایی همچون: فیلم کوتاه، حقیقت و نیز کسب جایزه از آنها برای خود اعتبار کسب نماید؟ این جمله که عنوان می شود «جشنواره با عظمت قرار است برگزار شود» چه معنی دارد و با توجه به سابقه تیم برگزار کننده این رویداد که متخصص جشنواره های پُرهزینه هستند، چه تناسبی با شرایط اقتصادی فعلی کشور و مسئله مهم «اقتصاد مقاومتی» دارد؟ آیا قرار است در این جشنواره نیز چهره هایی که قبلا هم در رویدادهای مشابه مورد تقدیر قرار گرفته اند، به روی سِن فرا خوانده شوند تا مسوولان جشنواره با آنها عکس یادگاری بیندازند یا اینکه قرار است چهره هایی جدید کشف شود؟ چرا این معاونت اساسا کاری برای تداوم فیلم سازی چهره های ارزشمند این حوزه نمی کند و وظیفه خود را صرفا در قالب برگزاری یک جشنواره و اهدای چند سکه و یک لوح تقدیر خلاصه می کند؟

 

از همه اینها جالب تر خبر اهدای جايزه بزرگ «پيامبر رحمت» در سي و دومين جشنواره بين‌المللي فيلم كوتاه تهران است كه از 20 تا 26 آبان ماه برگزار مي‌شود. این بخش جنبی دربرگیرنده اهداف برگزاری «جشنواره بین المللی محمد(ص) پیامبر صلح» است و به جای آنکه در قالب رویدادی مستقل و پُرهزینه برگزار گردد، می تواند بخش جنبی یک جشنواره مهم و معتبر باشد.

 

امید است مسوولان فرهنگی به جای حرکت های کم اثر و بی نتیجه، انرژی خود را صرف بخش «تولید» نموده و برگزاری جشنواره های کم اثر را به حداقل برسانند. 

 
نوشته قبلی

کاسه کوزه‌ها را فقط سر علیخانی نشکنید

نوشته‌ی بعدی

«ماه عسل» اولین قربانی است؟!

نوشته‌ی بعدی

«ماه عسل» اولین قربانی است؟!

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سینما پلاس

این سایت بر اساس طراحی گرافیکی اختصاصی برنامه نویسی شده و تمامی بخش های آن مشمول قانون کُپی رایت می باشد. کُپی برداری از بخش های اختصاصی سایت و مشابه سازی آن، برای صاحبان این سایت حق شکایت و پیگیری در مراجع قضایی را ایجاد خواهد کرد.

  • در جریان
  • دیدگاه‌ها
  • آخرین

طوبی و خاطرخواه‌هایش!

۱۴۰۳-۰۵-۲۷

سریال طوبی؛حکایت‌ مستربین در بغداد  

۱۴۰۳-۰۶-۱۰

طوبی و خاطرخواه‌هایش!

30

الگوهای فیلمفارسی در سریال طوبی

18

غیبت قابل تامل فیلم‌سازان ارگانی در مراسم‌های این روزها

۱۴۰۴-۰۴-۱۱

پس از جنگ دوازده روزه صدا و سیما را کوچک و چابک کنید

۱۴۰۴-۰۴-۰۹

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

Smiley face Smiley face Smiley face Smiley face

  • درباره
  • تبلیغات
  • سیاست و حریم خصوصی
  • تماس

تمام حقوق این سایت متعلق به سینما مثبت می باشد . طراحی شده توسط مدیا پلاس

بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج

تمام حقوق این سایت متعلق به سینما مثبت می باشد . طراحی شده توسط مدیا پلاس