در طول سالهای گذشته جشنوارههای بینالمللی در ایران با فرمول مشخصی برگزارشدهاند و معمولاً تعدادی از واسطههای داخلی که نسخههایی از فیلمهای خارجی را در دست دارند، این آثار را از هیات انتخابی به هیات انتخاب دیگر «پاس» دادهاند
با جشنواره فیلم فجر ـ 53
نسخه تکراری «رضا داد» برای بخش بینالملل فجر
سینما مثبت: کمتر از یک هفته دیگر به برگزاری بخش بینالملل جشنواره فیلم فجر باقیمانده است. در هفتههای اخیر ستاد خبری این رویداد اقدام به تولید و انتشار اخبار مختلفی نموده اما در میان همه این اخبار جای پرسشی مهم و اساسی وجود دارد که امید جشنواره فجر با در نظر گرفتن ضربالمثل «ز تعارف کم کن و بر مبلغ افزا» به آن پاسخ دهد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی اینترنتی خبری ـ تحلیلی سینما مثبت، بخش بینالملل جشنواره فیلم فجر قرار است از پنجم تا دوازدهم اردیبهشتماه امسال بهصورت مستقل برگزار شود. تفکیک این بخش از رقابت فیلمهای ایرانی با این هدف صورت گرفت که بخش بینالملل بتواند استقلال بیشتری داشته باشد. برگزارکنندگان جشنواره فیلم فجر امسال تاریخ 5 تا 12 اردیبهشتماه را برای برگزاری این رویداد انتخاب کردهاند. جالب است بدانید جشنواره فیلم کن نیز که هرسال اردیبهشتماه برگزار میگردد، در فاصله 24 اردیبهشت تا 3 خرداد برگزار میگردد و جشنواره فیلم فجر با این رویداد همپوشانی ندارد اما نکته مبهم عدم اعلام اسامی فیلمهای حاضر در این بخش است. ستاد خبری جشنواره در روزهای اخیر با انتشار مصاحبههای تأیید آمیز با سینماگران ایرانی و نیز درج برخی اخبار در خصوص برگزاری کارگاههای آموزشی، عملاً ذهن رسانهها را به سمت و سویی برده که چندان پیگیر اخبار مهمی همچون: اسامی فیلمهای ثبتنام کرده در جشنواره، فیلمهای رسیده به دست هیات انتخاب، فیلمهای راهیافته به بخش مسابقه و… نشوند. این رویه در خصوص بخش ملی جشنواره فیلم فجر نیز اعمال گردید و رضا داد عملاً اسامی فیلمهای ثبتنامشده در جشنواره را اعلام نکرد و درنهایت فهرست آثار حاضر در بخش مسابقه را اعلام نمود که البته حواشی فراوانی به دنبال داشت.
در طول سالهای گذشته جشنوارههای بینالمللی در ایران با فرمول مشخصی برگزارشدهاند و معمولاً تعدادی از واسطههای داخلی که نسخههایی از فیلمهای خارجی را در دست دارند، این آثار را از هیات انتخابی به هیات انتخاب دیگر «پاس» دادهاند و عملاً رقابت واقعی به این صورت که فیلمسازان آثار خود را در جشنواره شرکت دهند وجود نداشته است. در موارد معدودی هم پخشکنندگان منطقهای فیلمها اقدام به فروش آنها به جشنواره کردهاند و متصدیان بخش بینالملل فجر این آثار را بهعنوان فیلمهای راهیافته به بخش مسابقه معرفی کردهاند. حالا این احتمال وجود دارد فجر در این دوره نیز چنین فرمولی را در پیش بگیرد و به همین دلیل تاکنون جز فهرست یازده فیلم قابلنمایش در بخش «چشمانداز سینمای چین»، فهرست دیگری از آثار حاضر در این رویداد اعلامنشده است.
امید است مسئولان فیلم فجر با اعلام فهرست فیلمهای ثبتنامشده، مانع از بروز حواشی برای این رویداد مهم شوند.
مطالب مرتبط: