در سالهای اخیر مسئولان سیما با تقلید از این برنامه به فکر ساخت سریالی بانام «کاکتوس» افتادند که این سریال باوجود هزینههای بالای صرف شده برای ساخت آن و نیز تولید آن در سه سری پیاپی، پاسخ مثبتی از مخاطب نگرفت.
پایتخت 4 و آینده ساخت سریالهای طنز سیما
چرا تلویزیون برای پایتخت 4 ولخرجی میکند؟
سینما پلاس: ساخت سری چهارم سریال پُرمخاطب پایتخت این روزها در حالی آغازشده که طبق اخبار منتشرشده، این پروژه با افزایش هزینه ساخت مواجه بوده و این روزها از آن بهعنوان اثری پُرهزینه نامبرده میشود. در چنین شرایطی این سؤال مطرح میشود که آیا پایتخت 4 میتواند متناسب با هزینههای میلیاردی خود توقع بینندگان سیما را برآورده سازد؟
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی اینترنتی خبری ـ تحلیلی سینما پلاس، سریال پایتخت 4 این روزها در کشور چین مقابل دوربین رفته و این روزها اخبار متفاوتی درباره هزینههای آن شنیده و حتی گفته میشود هزینه ساخت آن در این سری حدود 10 میلیارد تومان است. این سؤال مطرح است که چرا باید سریال طنز سادهای که بهواسطه پشتوانه چهارساله آن میتواند با هزینههای اندکی تولید شود، در چنین روندی قرار میگیرد که به اثری پُرهزینه و گرانقیمت تبدیل شود؟ با در نظر گرفتن موفقیت قطعی این سریال در جذب مخاطب و خنداندن مردم آیا این مسئله سبب نخواهد شد هزینه تولید سریالهای طنز ازایندست، با جهشی صعودی مواجه شود و همین مسئله در شرایط امروز که مشکلات مالی بر تلویزیون حاکم است، ساخت چنین آثاری را با تأخیر مواجه نماید؟
مدیران جدید تلویزیون در حالی برای ساخت این سریال هزینه بالایی پرداخت میکنند که اساساً در شبکههای تلویزیونی مهم دنیا چنین روندی حاکم نیست و مشخصاً درباره سریال طنزی همچون «مستر بین»، با انتخاب یک کاراکتر مخاطبان با اثر ارتباط برقرار کرده و به آن میخندند. نمونههای فراوان دیگری را هم میتوان نام برد که در آن صرفاً با حضور چند شخصیت مخاطب به خنده میافتد زیرا برنامه شاد و طنز بیش از آنکه محصول هزینههای میلیاردی باشد، محصول ذهنیت ظریف و شناخت درست سازندگان از مسائل اجتماعی است و درنتیجه با حداقل نفرات در یک مکان و از طریق ردوبدل کردن دیالوگهایی که مخاطب را به وجد میآورند و یا روابطی که شکل کاریکاتور گونه به خود میگیرند، قابلتولید است. طبیعی است برای ساخت چنین آثاری باید دستمزد بالایی به بازیگران، نویسندگان و سازندگان آن داد زیرا میتوانند با خلق متنی هوشمندانه مخاطب را به وجد بیاورند. در سالهای پیش از انقلاب نیز برنامهای بانام «اختاپوس» به کارگردانی «پرویز صیاد» از تلویزیون پخش میشد که با همین مختصات ساده و تعداد اندکی بازیگر، برای چندین سال روی آنتن بود و مخاطبان را جذب کره بود اما در سالهای اخیر مسئولان سیما با تقلید از این برنامه به فکر ساخت سریالی بانام «کاکتوس» افتادند که این سریال باوجود هزینههای بالای صرف شده برای ساخت آن و نیز تولید آن در سه سری پیاپی، پاسخ مثبتی از مخاطب نگرفت. حالا این احتمال وجود دارد که با سریال پایتخت 4، توقع مخاطب چنان از آثار اینچنینی بالا رود که سازندگان بعدی این آثار نیز مجبور بهصرف هزینههای میلیاردی باشند و قطعاً با توجه به چشمانداز مالی تلویزیون، این رسانه نمیتواند چنین توقعی را همیشه بهخوبی برآورده کند.