تهیه کننده این فیلم یکی از کانون های ساخت و توزیع آگهی است و به همین دلیل طبیعی است که بر مسائل مهم و استراتژیک اینچنینی اشراف نداشته باشند اما وظیفه مسئولان سینمایی است که با دقت این مسائل را رصد کنند.
اقدام نابخردانه ای در بخش بینالملل سینمای ایران در حال شکل گیری است
«فرش قرمز»سینمای ایران برای سعودی ها
سینما پلاس: این روزها با حادثه تلخ و تکان دهنده فرودگاه جده که در آن به دو نوجوان ایرانی از سوی مأموران سعودی تعدی شد، موجی از احساسات ملی گرایی در کشور به راه افتاده و مسئولان و مردم در کنار یکدیگر خواستار مجازات شدید عاملان این حادثه هستند. در چنین شرایطی عربستان سعودی با صرف هزینه های کلان در رسانه های عرب زبان به دنبال جبران این شکست است و حالا سینمای ایران تا چند روز دیگر به صورت رایگان در مسیر این بازی به نفع سعودیها و به ضرر ایرانیها قرار خواهد گرفت.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی اینترنتی خبری ـ تحلیلی سینما پلاس، روز گذشته خبر حضور فیلم «ردکارپت» ساخته رضا عطاران در بخش مسابقه جشنواره «تریپولی» لبنان منتشر شد. این جشنواره از دهم تا هفدهم اردیبهشت ماه امسال در بیروت برگزار میشود. شاید در نگاه اول این حضور جشنواره ای ساده و کم اهمیت به نظر برسد اما وقتی به جزئیات این خبر دقیق میشویم، مشخص میشود جشنواره مذکور در شمال بیروت که منطقه ای سنی نشین است برگزار میگردد. در شرایطی که فیلم های دیگری از ایران نیز راهی این جشنواره شدهاند، عدم انتخاب آنها و حضور فیلمی که به اذعان منتقدان و کارشناسان سینمایی فاقد ارزش هنری خاصی است؛ در چنین رویدادی سؤال برانگیز است. فرش قرمز به واسطه حضور رضا عطاران در آن توانست با استقبال مردم مواجه شود. مردم ایران به خوبی با شخصیت «رضا عطاران» آشنا هستند و به همین دلیل حضور فردی با مشخصات او در جشنواره کن فرانسه برای تماشاگر ایرانی میتواند خنده دار و جذاب باشد اما وقتی قرار است چنین فیلمی در جشنواره ای عربی و آن هم در اوج کشمکش سیاسی جهان عرب با ایران نمایش داده شود، باید نگران نمایش تصویر تحقیر آمیز، ابلهانه و ساده لوحانه از ایرانیها در جو اینچنینی بود. البته مواجهه عربستان با ایران صرفاً به ماجرای فرودگاه جده محدود نمیشود و عربستان بر سر مسئله یمن نیز ایران با ایران دچار کشمکش شدید است.
ضمن آنکه این فیلم هیچ شخصیت مثبت ایرانی هم ندارد و در بخش ابتدایی فیلم که در ایران رخ میدهد نیز تصویر مثبتی از ایرانیها نمایش داده نمیشود. چند سال قبل نیز فیلم «کتاب قانون» با وجود نمایش در ایران، به دلیل ارائه تصویری تحقیرآمیز از ایرانیها امکان حضور در جشنواره های بینالمللی را نیافت اما حالا نمایش فرش قرمز میتواند به دستاویز مناسبی برای جهان عرب علیه مردم کشورمان تبدیل و تصویری احمقانه از ایرانیها ارائه دهد. نکته جالب توجه این است که تهیه کننده این فیلم یکی از کانون های ساخت و توزیع آگهی است و به همین دلیل طبیعی است که بر مسائل مهم و استراتژیک اینچنینی اشراف نداشته باشند اما وظیفه مسئولان سینمایی است که با دقت این مسائل را رصد کنند.
اقدام مشابه امریکاییها درباره قزاقستان
فیلم «فرش قرمز» به شدت بادآور اثری سینمایی به نام «برات» است که چندی پیش توسط کارگردانی امریکایی ساخته شد. فیلم درباره فردی به نام «برات» بود. او گزارشگر تلویزیون قزاقستان بود که مأمور میشود برای تهیه گزارش از آمریکا به عنوان سمبل پیشرفت و موفقیت جهت درس و الگو گرفتن به این کشور سفر کند. حضور او در امریکا و مواجهه وی با اتفاقهایی عجیب، تصویری تحقیر آمیز از یک شهروند قزاقستان را به نمایش میگذارد که این مسئله با اعتراض مردم و مسئولان قزاقستان مواجه شد.