سرافراز در طول دوران مدیریت خود در صداوسیما بهواسطه فعالیت در معاونتی که تولیداتش پخش داخلی نداشت ـ یعنی معاونت برونمرزی ـ با چنین اتفاقهایی مواجه نشده بود و به همین دلیل نحوه واکنش وی در مقابل این اتفاق و میزان کوتاه آمدن و یا ایستادگی او در مقابل پزشکان معترض و حمایت از برنامهسازانش، نقشی جدی در آینده برنامهسازی در تلویزیون خواهد داشت.
ارزیابی کوتاه از برنامههای نوروزی سیما
سرگرمیهای سرافراز نمره قبولی نگرفت
سینما پلاس: باوجود تغییر و تحولات گسترده و قابلتحسین در بخشهای خبری صداوسیما که دوره مدیریت جدید این سازمان رخداده، بررسیها نشان میدهد سازمان صداوسیما در ایام نوروز وضعیت نامطلوبی درزمینهٔ تولید برنامههای سرگرمکننده داشته و این مسئله ضرورت تجدیدنظر مدیریت جدید این سازمان در ساختار و نیروی برنامهسازی خود را بیشازپیش پررنگ میکند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی اینترنتی خبری ـ تحلیلی سینما پلاس، در طول پنج ماهی که از حضور محمد سرافراز در ریاست سازمان صداوسیما میگذرد، بخشهای سیاسی و خبری با جهشی بزرگ مواجه شده و مخاطبان سیما کمتر نیاز پیدا میکنند تا برای تأمین اطلاعات خبری، به سراغ شبکههای ماهوارهای بروند. دلیل این امر کاملاً طبیعی است و از تخصص سرافراز در امر خبر نشأت میگیرد اما برنامههای نوروزی امسال نشان میدهد ترکیب جدید مدیران بخصوص در بخش سیما، توانایی زیادی برای تولید برنامههای سرگرمکننده و جذب مخاطبان عادی در این بخش ندارند و نیروی انسانی مورداستفاده آنها نیز همان نیروی برنامهساز گذشته است و از این حیث برگ برندهای برای رو کردن ندارند.
در طول تعطیلات نوروزی مخاطبان حتی در برنامههای سالتحویل شاهد برنامههایی جذاب و غافلگیرکننده نبودند. استقبال نسبی از دو برنامه نمایشی «کلاه قرمزی» و «در حاشیه» نیز قابلمحاسبه بهپای گروه جدید نیست زیرا سابقه طولانی این دو برنامه میتواند در هر دورهای عاملی برای جذب مخاطبان باشد.
ارزیابی تکراری ارگان رسانهای صداوسیما از برنامههای نوروزی
روزنامه جام جم که هرسال در اولین شماره خود با گزارشی مثبت و یکسویه به ارزیابی برنامههای نوروزی سیما میپرداخت، امسال هم در اولین گزارش پس از تعطیلات خود با تیتر «نمره قبولی به سریالهای نوروزی» به تحلیلی کاملاً یکسویه از برنامههای نوروزی پرداخت. نکته جالبتوجه این است که در گزارش مذکور اشارهای به اعتراضهای مهدی فخیم زاده کارگردان سریال «فوق سری» در خصوص سانسور این سریال نشده است. همچنین سریال «آسمان من» ساخته محمدرضا آهنج نیز در حالی جزو محصولات نوروزی سیما قرار میگیرد که این سریال در سال 1391 مقابل دوربین رفته و سازنده آن نه صداوسیما بلکه «سازمان هنری رسانهای اوج» است که تشکیلاتی مستقل و خارج از صداوسیما است و صداوسیما برنامههای تولیدی آن را صرفاً «پخش» میکند و دخالتی در تولید برنامههای آن و سیاستگذاریهایش ندارد.
نکته جالبتر اینکه نویسنده گزارش جام جم برای تهیه گزارش خود صرفاً موفق به مصاحبه با «جبار آذین» منتقد پیشکسوت سینمای ایران شده که معمولاً نگاهی مثبت به اغلب رویدادهای هنری دارد و کمتر اهل انتقاد تندوتیز است! البته در سالهای گذشته معمولاً چهرههای سیاسی نیز در این اظهارنظر جای داشتند اما به نظر میرسد امسال رسانه مکتوب صداوسیما با تغییرات مدیریتیاش نتوانسته طیف وسیعی را برای تأیید برنامههای خود همسو کند.
پوست خربزه زیر پای سرافراز
اعتراضهای اخیر به سریال «در حاشیه» نیز از دیگر نکات قابلتأمل برنامههای نوروز 94 سیما بود. این سریال که گفته میشود با هزینهای بسیار گزاف و میلیاردی تولیدشده، از محصولات مدیریت پیشین این سازمان است که حالا برای اولین بار مدیر جدید این رسانه را با اعتراضی گسترده و سازمانیافته مواجه کرده است. سرافراز در طول دوران مدیریت خود در صداوسیما بهواسطه فعالیت در معاونتی که تولیداتش پخش داخلی نداشت ـ یعنی معاونت برونمرزی ـ با چنین اتفاقهایی مواجه نشده بود و به همین دلیل نحوه واکنش وی در مقابل این اتفاق و میزان کوتاه آمدن و یا ایستادگی او در مقابل پزشکان معترض و حمایت از برنامهسازانش، نقشی جدی در آینده برنامهسازی در تلویزیون خواهد داشت.