«کیوان کثیریان» رییس انجمن منتقدان امسال نیز مانند سال گذشته طی قراردادی با جشنواره، مسئولیت برگزاری نشستهای نقد و بررسی فیلمها را به عهده دارد. آیا رییس انجمن که مسئولیت صیانت از حقوق اعضاء و همکارانش را به عهده دارد، در مقابل این عمل زشت و بیسابقه جشنواره فجر موضع خواهد گرفت یا برای حفظ منافع شخصی این مسئله را با «سکوت» برگزار خواهد کرد؟!
با سی و سومین جشنواره فیلم فجر ـ 30
برنامه جشنواره فیلم فجر برای برخورد با رسانههای منتقد
سینما پلاس: سی و سومین جشنواره فیلم فجر در کنار همه بدعتها و اتفاقهای عجیبوغریبش امسال تصمیم گرفته به رسانههای منتقد «کارت ورود به کاخ جشنواره» ندهد. سینما پلاس و همکارانش نیز تا این لحظه در «فهرست سیاه» جشنواره قرار دارند و تاکنون برای هیچیک از متصدیان این سایت کارت ورود به برج میلاد ـ یا همان کاخ جشنواره صادر نشده است.
به گزارش وبسایت خبری ـ تحلیلی سینما پلاس، امسال دومین سالی است که جشنواره فیلم فجر در وزارت فرهنگ و ارشاد تحت مدیریت «دکتر علی جنتی» برگزار میشود. دولت یازدهم از ابتدا با شعار گسترش آزادیهای فرهنگی و اجتماعی بر سرکار آمد اما بهرهگیری این دولت از نیروهای اجرایی باقیمانده از دولتهای پیشین ـ که متأسفانه تفکراتی منسوخ و کهنه در ذهن دارند ـ سبب شده در بخشهایی مانند «جشنواره فیلم فجر»، کوچکترین انتقادی تحمل نشود و حتی مسئولان جشنواره بهجای پاسخگویی به ابهامهای پیشآمده، علیه رسانههای منتقد اقدام به «نگارش مطالب تخریبی» در رسانههای دیگر کنند. اخیراً نیز برخورد مشابهی در حاشیه «جشنواره تئاتر فجر» رخ داد که جزئیات آن را میتوانید با کلیک کردن در «اینجا» مطالعه کنید.
در چنین شرایطی پسازآنکه رسانه مستقل «سینما پلاس» به نشست خبری جشنواره دعوت نشد، پیگیریها نشان میدهد برای هیچیک از همکاران این سایت نیز کارت ورود به سالنهای نمایشدهنده فیلمهای جشنواره صادر نشده و باوجود پیگیریهای صورت گرفته، هیچ پاسخ روشن و مشخصی به این موضوع داده نشده و صرفاً عنوانشده است: «کارت شما هنوز آماده نیست»! به اطلاع میرساند سهیمه سینما پلاس در جشنواره امسال صرفاً «یک عدد» کارت بوده است حالآنکه شنیده میشود به برخی رسانهها تا 20 کارت نیز دادهشده است!
انجمن منتقدان و نویسندگان سینمایی سکوت میکند؟
امسال همکاران سینما پلاس از طریق «انجمن منتقدان و نویسندگان سینمایی» اقدام به ثبتنام برای کارت ورود به سالن جشنواره نمودند. «کیوان کثیریان» رییس این انجمن امسال نیز مانند سال گذشته طی قراردادی با جشنواره، مسئولیت برگزاری نشستهای نقد و بررسی فیلمها را به عهده دارد. حال باید دید باوجوداین قرارداد و منفعت مالی، آیا رییس انجمن که مسئولیت صیانت از حقوق اعضاء و همکارانش را به عهده دارد، در مقابل این عمل زشت و بیسابقه جشنواره فجر موضع خواهد گرفت یا برای حفظ منافع شخصی این مسئله را با «سکوت» برگزار خواهد کرد؟!
سینما پلاس قصد دارد در صورت عدم صدور کارتهای خود و همکاران، این موضوع را از مراجع حقوقی پیگیری نماید تا مشخص شود آیا مسئولان یک جشنواره دولتی که با بودجه بیتالمال برگزار میشود، حقدارند با این برنامه ملی مانند یک «جشن خصوصی» رفتار کرده و رسانهها را از «دسترسی به اطلاعات آزاد» محروم کنند یا اینکه این تصمیم، صرفاً نظر یک «شخص خاص» است!
در هفتههای اخیر انتشار اخباری همچون: «دستگیرشده فتنه 88 در جمع داوران فیلم فجر»، «جشنواره فیلم فجر هوای «داعش» را دارد»، «جشنواره فجر با «فرزند شادتر زندگی بهتر» مسئله دارد» و «رضا داد، مهمتر است یا فرمانده نیروی انتظامی؟» با واکنش تُند مسئولان جشنواره مواجه شد و آنها بارها خواستار تشکیلات «جلساتی» برای گفتوگو با مسئولان سایت شدند اما سینما پلاس به دلیل اطلاع از ماهیت این جلسات ـ که باروح استقلال حرفهای در تعارض است ـ از حضور در آنها خودداری کرده است.