جشنواره فجر پیشازاین، از کارگردانی تقدیر کرده که صرفاً سه فیلم در کارنامه کاری خود داشته و هماکنون نیز در ترکیب برگزاری جشنواره است. البته نباید شیار 143 را صرفاً یک فیلم دانست و باید به جنبههای فرهنگی گسترده آن توجه کرد.
با سی و سومین جشنواره فیلم فجر ـ 8
تردید جشنواره فجر برای بزرگداشت «زارعی» و «آبیار»
سینما پلاس: «اعلام اسامی فیلمهای پذیرفتهشده در بخش مسابقه» تنها یکی از تیترهای جذاب و کنجکاوی برانگیز سی و سومین جشنواره فیلم فجر است که هم رسانهها و هم فیلمسازان منتظر شنیدن آن هستند اما خبرهای جشنواره فقط به این عناوین محدود نمیشود. این روزها کنجکاویهای زیادی درباره هنرمندانی که قرار است جشنواره برای آنها بزرگداشت برگزار کند؛ وجود دارد.
به گزارش وبسایت خبری ـ تحلیلی سینما پلاس، جشنواره فیلم فجر هرسال برای چند هنرمند شاخص بزرگداشت برگزار کرده و در مراسم افتتاحیه یاد و خاطره هنرنمایی آنها را در سینما گرامی میدارد. سال گذشته «هما روستا» و «مهدی هاشمی» برای این بخش در نظر گرفته شدند. این روزها صف طولانی اسامی برای بزرگداشتها بر روی میز دبیر جشنواره وجود دارد. از «منوچهر محمدی» تهیهکننده فعال سینمای ایران گرفته تا «حمید خضوعی ابیانه» مدیر فیلمبرداری جوان و خوشفکر که در فیلم محمد (ص) نیز حضور داشت، برخی از اسامی مطرحشده برای برگزاری بزرگداشت هستند اما یک گزینه بسیار جدی وجود دارد که محل بحث و اختلاف شده است: «مریلا زارعی و نرگس آبیار». این دو بانوی هنرمند در طول یک سال گذشته، هم در داخل و هم در خارج از کشور، با فیلم ارزشمند «شیار 143» نگاههای مختلفی را به خود معطوف کردند که آخرین آنها جایزه مریلا زارعی در جشنواره آسیا پاسیفیک بود. این اتفاق در شرایطی برای این فیلم و سازندگانش رخداده که جشنواره سی و دوم و دبیر آن علیرضا رضا داد به پذیرش شیار 143 روی خوشنشان نداد و صرفاً پس از حمایتهای معنوی فیلمسازانی همچون: «ابراهیم حاتمی کیا» فیلم وارد بخش رقابتی جشنواره شد.
تقدیر از شیار و چراغ سبز به سیما
بدانید «ابوذر پورمحمدی» یکی از تهیهکنندگان این فیلم، برادر «اصغر پورمحمدی» است که حالا در مسئولیت مهم و حساس «معاونت سیما» حضور دارد. شاید اگر رضا داد چنین فرجامی را برای پورمحمدی پیشبینی میکرد، سال گذشته فیلم ارزشی «شیار 143» را از جشنواره کنار نمیگذاشت اما حالا وضعیت فرق کرده و تقدیر از این دو بانوی هنرمند، به یکی از گزینههای جدی دبیر جشنواره تبدیلشده تا با این اقدام، همنظر معاون سیما به این مدیر سینمایی ـ تلویزیونی جلب شود و هم اینکه رفتار سال گذشته جشنواره فجر نسبت به یک فیلم ارزشی جبران گردد. نکته قابلتأمل این است که باوجود میل قلبی دبیر به برگزاری این بزرگداشت، برخی افراد وابسته به جریانی خاص که تاب تحمل فیلمهای دفاع مقدسی و هنرمندان آنها را در جشنواره ندارند، به مخالفت با این ایده پرداخته و در حال تکرار سناریوی سال گذشته خود در فجر هستند تا این بار هم هنرمندان ارزشی با بیتوجهی فیلم فجر مواجه شوند. یکی از استدلالهای این جریان این است که زارعی سال گذشته سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن را دریافت کرده و دلیلی برای تقدیر از وی وجود ندارد. نرگس آبیار نیز صرفاً دو فیلم سینمایی در کارنامه خود دارد و نمیتوان برای چنین فیلمسازی بزرگداشت گرفت حالآنکه جشنواره فجر پیشازاین، از کارگردانی تقدیر کرده که صرفاً سه فیلم در کارنامه کاری خود داشته و هماکنون نیز در ترکیب برگزاری جشنواره است. البته نباید شیار 143 را صرفاً یک فیلم دانست و باید به جنبههای فرهنگی گسترده آن توجه کرد.
امید است «علیرضا رضا داد» دبیر سی و سومین جشنواره فیلم فجر تسلیم چنین فضایی نشده و با تقدیر از این دو بانوی فیلمساز، اشتباه سال گذشته فجر را جبران کند.
مطالب مرتبط: