ایرانیها به جای واکنش سنجیده در مقابل اقدامات هالیوود، یا اقدام به طرح شکایتهای بیاساس در مجامع جهانی کرده و یا اینکه با بذل و بخششهای میلیاردی، زمینه ساخت فیلمهایی بیاثر توسط کارگردانهایی کم استعداد را فراهم کردند که البته هیچگاه هم به نتیجه نرسید.
سکوت در مقابل هالیوود دیگر جایز نیست
غیرت را از «کُره شمالی» بیاموزیم
سینما پلاس: ساخت فیلمی توهین آمیز از سوی هالیوود درباره کُره شمالی، واکنش این کشور را به دنبال داشت و به هک کردن سایت شرکت «سونی پیکچرز» تولید کننده فیلم مذکور منجر شد.
به گزارش وب سایت خبری ـ تحلیلی سینما پلاس، نظام حاکم بر هالیوود سال هاست با نگاه خاص خود به تمامی رویدادها و موضوعهای دنیا نگاه میکند و از هر حادثهای «روایتی هالیوودی» ارائه مینماید. این روایت در اغلب موارد مبتنی بر تحقیر مردم و نیز بزرگ نمایی مشکلات آن کشورها است. فیلمهای زیادی را میتوان نام برد که در آن رهبران و مردم کشورهای مختلف بخصوص کشورهای انقلابی و جهان سومی توسط هالیوود تحقیر شدند.
جدیدترین این آثار، فیلمی با نام مصاحبه (به انگلیسی: The Interview) است. این فیلم قرار بود در اواخر سال ۲۰۱۴ اکران شود. شخصیت اصلی فیلم یک خبرنگار است که پس از گذاشتن قرار مصاحبه با رهبر کره شمالی، برای ترور او آموزش میبیند. فیلم بهدلیل نمایش منفی چهره کیم جونگ اون ـ پیش از انتشار مورد بحثهای فراوانی واقع شد. در ماه ژوئن سال ۲۰۱۴ میلادی، ایالات متحده در صورت ادامه روند ساخت فیلم توسط شرکتِ سازنده، کلمبیا پیکچرز، مورد تهدید اعمال «خشونتآمیز» قرار گرفت. در ماه نوامبر همان سال، رایانههای شرکت مادر، یعنی سونی پیکچرز، مورد حمله هکرهایی قرار گرفت که گفته میشد منشاء آنها کره شمالی هستند. بعد از درز کردن تعدادی از فیلمهای دیگر شرکت سونی پیکچرز توسط هکرها، این گروه از شرکت سونی خواست که نمایش فیلم مصاحبه را لغو کند و این تهدید موثر واقع شد.
روایتهای تحقیر آمیز هالیوودی
صنعت فیلم سازی امریکا درباره ایران فیلمهای زیادی از این دست ساخته است. «بدون دخترم هرگز»، «سیصد»، «آرگو» و… برخی از این فیلم هاست که ایرانیها به جای واکنش سنجیده در مقابل آن، یا اقدام به طرح شکایتهای بیاساس در مجامع جهانی کرده و یا اینکه با بذل و بخششهای میلیاردی، زمینه ساخت فیلمهایی بیاثر توسط کارگردانهایی کم استعداد را فراهم کردند که البته هیچگاه هم به نتیجه نرسید.
شیوه به کار گرفته شده توسط هکرهای کُره شمالی میتواند الگوی هکرهای غیرتمند ایرانی هم باشد تا در صورت تکرار اتفاقی مشابه و ساخت فیلمهای توهین آمیز توسط هالیوود، با حملهای سایبری پاسخی قاطع به این توهینها بدهند چرا که در ساختار فعلی سینمای ایران، امکان واکنش فرهنگی ـ ساخت فیلم ـ به چنین حرکاتی نیست و اگر هم قرار بر پاسخ به چنین آثاری باشد، نتیجه کار معمولا خود به یک ضد تبلیغ علیه نظام و کشور تبدیل میشود.