«محمد رضا جعفری جلوه» از مدیران ارزشمند فرهنگی کشور است که گویا این روزها نامش به عنوان گزینه مدیریتی در صدا و سیما هم مطرح است. امید است وی با برخوردی قاطع با چنین تخلفاتی در حوزه کاری خود مانع از آن شود که فیلم سازان سینمای ایران از زیردستان او به رییس سازمان سینمایی و وزیر ارشاد شکایت ببرند.
گزارش سینما پلاس از اتفاقی عجیب در بنیاد سینمایی فارابی
آقای جلوه! در بنیاد شما چه خبر است؟
سینما پلاس: دریافت «حمایت مالی» و «تجهیزات فنی» برای ساخت فیلم، دو موضوعی است که باعث میشود فیلم سازان ایرانی به بنیاد سینمایی فارابی مراجعه کنند. این روزها رفتار عجیب و کم سابقه یکی از دست اندر کاران این بنیاد باعث بروز تعجب اهالی سینمای ایران شده است.
به گزارش وب سایت خبری ـ تحلیلی سینما پلاس، بودجه تولید در سینمای ایران حدود 50 میلیارد تومان است که از این مبلغ حدود 30 میلیارد تومان صرف سینمای حرفه ای میشود. این مبلغ همواره از طریق بنیاد سینمایی فارابی در اختیار پروژهها قرار میگیرد که البته حدود 10 میلیارد تومان از این مبلغ به عنوان حقوق کارکنان و دست اندر کاران بنیاد سینمایی فارابی از مبلغ فوق کسر میشود. البته در دهه 60 وضعیت اینگونه بود که بنیاد سینمایی فارابی بودجه جاری و حقوق کارکنان خود را از محل اکران فیلم خارجی و فروش مواد خام تأمین میکرد اما با قطع این درآمد، این بنیاد نیز صد درصد به دولت وابسته شده است.
در چنین شرایطی توزیع همین بودجه اندک نیز با حرف و حدیثهای مختلف همراه است. در دولت گذشته رسم بر این بود که مدیرعامل بنیاد به تشخیص خود، این بودجه را میان چند پروژه خاص و اصطلاحاً «فاخر» تقسیم میکرد اما در دولت جدید، بودجه مذکور به صورت مساوی میان پروژههایی که موفق به دریافت پروانه ساخت شدهاند توزیع میگردد. «دوران عاشقی» به کارگردانی علیرضا رئیسیان، «ُرخ دیوانه» ساخته ابوالحسن داوودی و «حکایت عاشقی» ساخته احمد رمضان زاده پروژههایی هستند که موفق به دریافت حمایت از 30 تا 100 درصد از فارابی شدهاند.
عضو شورای بنیاد سینمایی فارابی در آستانه «تخلف»
فیلم نامههای ارائه شده به بنیاد سینمایی فارابی برای کارشناسی در اختیار دو شورا قرار میگیرد. متأسفانه چند ماهی است یکی از اعضای این شوراها که نقش مهمی در تصویب یا رد فیلم نامهها دارد، اقدام به در پیش گرفتن رویه نامناسبی کرده و در نامههایی که در خصوص فیلم نامهها به صاحبان این آثار ارائه میدهد، الفاظ نامناسبی همچون: «… شعر، حرف مفت و زر زدن، مزخرف بودن دیالوگها و باورها، یاوه سرایی شخصیتهای نفرت انگیز، حکایت خرافی، بلاهت اندر بلاهت، ارجاع نویسنده فیلمنامه به درمانگر و روانکاو …» به کار میبرد. این کارشناس که از کارگردانهای ناموفق حوزه تلویزیون و سینما است توانسته با جلب نظر مدیرعامل بنیاد، به عنوان کارشناس در این پُست حساس مشغول به کار شده و با چنین رفتاری، بسیاری از فیلم سازان شاخص و مطرح را آزرده نموده است. نکته تأسف آور این است که کارشناس مذکور پس از وارد نمودن مشکلات و ایرادهای فراوان به فیلم نامه، اعلام میداند در صورت تمایل گروه میتواند فیلم نامه نویسی را برای حل این مشکل به آنها معرفی نماید! البته این معرفی فیلم نامه نویس برای حل مشکل نیز به «صورت مفت و مجانی» صورت نمیگیرد و حواشی خاصی را به دنبال خواهد داشت.
«محمد رضا جعفری جلوه» از مدیران ارزشمند فرهنگی کشور است که گویا این روزها نامش به عنوان گزینه مدیریتی در صدا و سیما هم مطرح است. امید است وی با برخوردی قاطع با چنین تخلفاتی در حوزه کاری خود مانع از آن شود که فیلم سازان سینمای ایران از زیردستان او به رییس سازمان سینمایی و وزیر ارشاد شکایت ببرند.
مطالب مرتبط