وقتي تهيهكنندهها حاضر نيستند براي فيلمها سرمايهگذاري كنند و از همان اول دنبال سود كلان هستند و انتظار دارند پول كلاني وارد دفترشان شود، ديگر بايد از كدام سينما حرف زد
در آستانه روز ملی سینما از سوی سینماگران مطرح شد:
70 تا 80 درصد سینما باید درخدمت «نظام» باشد
سینماپلاس: «روز ملی سینمای ایران» مهم ترین مناسبت سینمایی بعد از جشنواره فیلم فجر است. این رویداد که امسال پس از دو سال توقف دوباره با حضور سینماگران جشن گرفته می شود، بازتاب های رسانه ای مختلفی را در روزنامه ها و خبرگزاری ها به دنبال داشته است.
به گزارش وب سایت خبری ـ تحلیلی سینماپلاس، دو روزنامه جوان و اعتماد، به شکلی ویژه به استقبال این روز رفتند و مطالبی خاص را برای روز ملی سینما تهیه کردند.
جوان در مطلبی با عنوان «جشن مجرمان امنيتي در خانه سينما» به طرح این نگرانی پرداخت که «پس از بازگشايي خانه سينما همواره اين نگراني وجود داشته كه ممكن است دوباره در اين خانه كه قبل از اينكه پيوستي سينمايي داشته باشد پيوند سياسي و البته سياست زده پيدا كرده بود، مجدداً تكرار شود».
این روزنامه ضمن اشاره به حضور «جعفر پناهی» و «فریدون عموزاده خلیلی» در مراسم جشن فيلم كوتاه شانزدهمين جشن سينماي ايران كه دوشنبه 17 شهريورماه برگزار شد و اهدای جوایز برگزیدگان توسط این دو متهم امنیتی، اظهارات عسگرپور در دفاع از فیلم قصه ها را نیز مورد انتقاد قرار داده و می نویسد: «ظاهراً قرار نيست كه دوستان بگذارند اوضاع سينماي كشور به سمت آرامش و ثبات برود چراكه با دعوت از مجرمان امنيتي و دفاع تمام قد از فيلم ضعيف و حامي فتنه رخشان بني اعتماد، ميخواهند به همه بگويند كه در خانه سينما همچنان بر پاشنه سياسيكار سينماگران ميچرخد».
موتمن: همه این حرف ها شوخی است
روزنامه اعتماد نیز در ویژه نامه پنج شنبه خود، اظهارات متفاوتی از سینماگران را درج کرده و از قول «فرزاد موتمن» می نویسد: « اين همه مراسم و روزهاي خاص چه كمكي به ديگر عرصهها كرده است كه روز ملي سينما بتواند به سينما كمك كند؟سينماي ما دچار مشكلات فراواني است. مشكلات عجيب و غريبي كه در هيچ كجاي دنيا مشاهده نميشود. بهطور مثال وقتي تهيهكنندهها حاضر نيستند براي فيلمها سرمايهگذاري كنند و از همان اول دنبال سود كلان هستند و انتظار دارند پول كلاني وارد دفترشان شود، ديگر بايد از كدام سينما حرف زد؟ اين حرفها و مناسبتها همه وهمه شوخي است».
شورجه: سینما باید در خدمت نظام باشد
«جمال شورجه» نیز که هم در دولت دهم و هم در دولت یازدهم عضو شوراهای مهم تصمیم گیری درخصوص سینما بوده، با تاکید بر این مطلب که «سينماي ما بايد در خدمت نظام جمهوري اسلامي ايران باشد» می گوید: « براي سينما هم زماني ميتوانيم ارج و قرب و جايگاه قايل شويم كه در خدمت اهداف نظام باشد… ميتوان انتظار داشت كه حداقل 70 يا 80 درصد سينما اين ويژگي را داشته باشد ولي اين گونه نيست. … ما سينمايي مفيد نياز داريم. سينمايي كه در جهت اهداف متعالي نظام و آرمانهاي شهدا باشد و اين نوع سينما هميشه در اقليت بوده و هست».
شورجه در بخش دیگری از صحبت هایش تاکید می کند: «اگر ما ميخواهيم سينماي مفيدي داشته باشيم كه بخواهيم برايش روز تقدير و تكريمي مشخص كنيم اول از همه بايد قانونمندش سازيم و به مسير درستي هدايتش كنيم».