در سال های اخیر بسیاری از فیلم سازان نسبت به وضعیت انتخاب و داوری فیلم در جشنواره فجر معترض بوده اند اما اغلب آنها نیز پیشنهاد حضور در ترکیب هیات داوری و انتخاب را می پذیرند و در زمان حضور در این ترکیب، اعتراضی به ساختار جشنواره مطرح نمی کنند.
گزارش سینماپلاس از حاشیه خواندنی مصاحبه پرویز پرستویی با شرق
داریوش فرهنگ به پرویز پرستویی حسادت کرد؟
سینماپلاس: پرویز پرستویی بازیگر فیلم امروز در گفت و گوی اخیر خود از هیات انتخاب سی و دومین جشنواره فیلم فجر گلایه کرده و نکاتی درباره اشکال های داوری در این جشنواره مطرح کرده است.
به گزارش وب سایت خبری ـ تحلیلی سینماپلاس، پرویز پرستویی در مصاحبه امروز خود با فرانک آرتا که در روزنامه شرق منتشر شده، با گلایه از نادیدهگرفتهشدن فیلم «امروز» در جشنواره فیلم فجر می گوید:«یکی از اعضای محترم هیات انتخاب جشنواره که قبلا با ایشان در فیلمی همکاری کرده بودم، گفت چه شده که پرویز پرستویی از این فیلم به آن فیلم میرود؟! حال سوال من این است زمانی که دوسال کوهپیمایی میکردم و یک نفر حال من را نپرسید، شما کجا بودید؟ همان زمان شایع کردند که بازیگری را رها کردم و در حال کشاورزی هستم! در حالی که من در حال لذتبردن از زندگی بودم. با ایشان تماس گرفتم، خودم را که معرفی کردم، ایشان گفتند شنیدهام امسال پرکار شدهاید؟ با صراحت گفتم حالا شما چرا ناراحت شدید؟ گفتم دوسال که کار نمیکردم، کجا بودید؟ پس با همین نگاه فیلمها را انتخاب میکنید»؟!
مازیار میری یا داریوش فرهنگ؟
فیلم های سی و دومین جشنواره فیلم فجر را ابراهیم داروغه زاده ، مجید رضا بالا، داریوش فرهنگ، حسین کرمی، محمد حسین لطیفی، علی معلم و مازیار میری انتخاب کردند که در میان این هفت نفر، پرستویی سابقه همکاری با «مازیار میری» و «داریوش فرهنگ» را در کارنامه کاری خود دارد. پرستویی با میری در فیلم های: پاداش سکوت و کتاب قانون همکاری داشته و سال ها قبل در فیلم «روانی» به کارگردانی داریوش فرهنگ ایفای نقش کرده است که به نظر می رسد خطاب او در این مطلب «داریوش فرهنگ» باشد زیرا پرستویی و میری از دوستان صمیمی یکدیگر هستند و روابط خوبی با هم دارند.
چرا نباید عوامل فیلم ایرج قادری جایزه بگیرند؟
پرستویی در ادامه این مصاحبه ضمن انتقاد به نحوه فعالیت هیات داوری در جشنواره فیلم فجر می گوید: یادم میآید در یکی از دورههای جشنواره فیلم فجر عضو هیات داوری بودم و آقایان مجیدی، یشایایی، جمشید ارجمند، مرحوم بابک بیات و مرحوم نعمت حقیقی نیز حضور داشتند. در آن جلسه پیشنهاد دادم فیلمها را بدون تیتراژ نشان بدهند؛ چرا باید فکر کنیم عوامل فیلم امثال ایرج قادری زحمت نمیکشند یا بازیگران و دستاندرکاران فنیشان خوب نیستند؟ این نوع نگاه خیلی ظالمانه است. فیلمها را بدون تیتراژ ببینیم، بعد نگاه کنیم که فیلم متعلق به کیست. حتی عهد بستیم که در سینمافرهنگ هرکسی جداگانه بنشیند و فیلم ببیند. اینکه همه هنگام فیلمدیدن در مورد فیلم نظر بدهند، باعث میشود ذهنیت منفی در مورد فیلم به وجود بیاید و همه موضع بگیرند.
در سال های اخیر بسیاری از فیلم سازان نسبت به وضعیت انتخاب و داوری فیلم در جشنواره فجر معترض بوده اند اما اغلب آنها نیز پیشنهاد حضور در ترکیب هیات داوری و انتخاب را می پذیرند و در زمان حضور در این ترکیب، اعتراضی به ساختار جشنواره مطرح نمی کنند.