نه خانم اشراقی! این طور نیست که ضریب هوشی شما از بقیه بالاتر باشد بلکه اتفاقا در این مملکت هر چه کم داشته باشیم آدم باهوش و مستعد کم نداریم. اما مشکل اینجاست اغلب طیف نخبگان ما به دلیل نداشتن روابط آنچنانی مجبورند در مشاغل غیرمرتبط با رشته خویش کار کنند آن هم در شرایطی که امثال شما می توانید همه جوره امکاناتی را در اختیار داشته باشید… کسی نیست به این بانوی محترم بگوید اگر ترک ایران کردن موجب سختی روزگار است چه دلیلی داشت که دخترشان را برای تحصیل به خارج از کشور بفرستند؟ مگر در ایران کم داریم دانشگاه و اساتید مسلح به علم روز؟ سختی برای کسی است که در کوره دهاتهای ایران و بدون داشتن حتی یک کتاب کمک آموزشی کنکور می دهد و با رتبه ای خوب وارد دانشگاههای معتبر کشور می شود ولی بعد از پایان تحصیل به خاطر نداشتن یک رابطه جزیی مجبور است در رده های پایین شرکتهایی که شما به سادگی آب خوردن معاون مدیرعاملش هستید کار کند. خانم اشراقی! این نسل هم می تواند فکر کند و هم می تواند راه حل ارائه کند منوط به اینکه شما نپندارید به واسطه ضریب هوشی بالایتان فکر کردن و راه حل ارائه دادن فقط مخصوص شما و دخترتان است!
سرکار خانم اشراقی! تکبر بدجوری گریبان تان را گرفته! چرا کمی با مردم روراست نیستید؟
سینماپلاس/حـــامد مظفـــری: بازخوانی تازه ترین گفتگوی نعیمه اشراقی همان بانوی محترمی که چندی قبل به واسطه کامنتی که در صفحه اجتماعیش منتشر کرده بود به شدت مورد انتقاد قرار گرفت به شدت جالب و البته تکان دهنده است. اشراقی که این روزها به عنوان معاون مدیرعامل شرکت نفت کیش(!!!) در دفتری در یکی از نقاط خوش آب و هوای تهران مشغول به کار است در این گفتگو مسائلی را مطرح کرده که بیش از هر چیز دیگر نگاه اشرافی و تجمل گرایی این بانوی محترم را در کانون توجه مخاطبان قرار می دهد. بخشهایی از این اشرافی گری را در جایی می خوانیم که او می گوید:«اگر زنی بخواهد هم کار کند و هم درس بخواند بدون داشتن نیروی خدماتی در خانه امکانش نیست. من هم به خاطر اینکه هم درس خوانده ام و هم کار کرده ام همیشه یک نیروی خدماتی در خانه داشته ام.»
ایشان این واژه ها را در شرایطی بیان کرده اند که بیش از نیمی از زنان شاغل در مملکت ما به این دلیل کار می کنند که همسرشان به تنهایی از پس هزینه های زندگی برنمی آید و طبیعی است که در این وضعیت نه تنها پولی برای پرداختن به نیروی خدماتی خانه ندارند که اتفاقا تا می توانند از خرجهای اضافی کم می کنند تا بتوانند هزینه زندگی روزمره را بدهند.
چون پدرت خشکشویی دارد یعنی ضریب هوشی ات متوسط است!
نعیمه اشراقی در این گفتگو درباره ضریب هوشی بالای خودش و وضعیت زندگی خانوادگی خود چنان خودخواهانه حرف زده که هر که او را نشناسد باور نمی کند او نوه بنیانگذار انقلاب ماست؛ همو که بیش از هر چیز به تواضع و افتادگی اش در برابر طبقه عامه مردم شهرت داست.
ایشان در جایی از گفتگو با بیان اینکه برخلاف بسیاری دیگر از کودکان که به مشاغلی چون خلبانی و پزشکی علاقه دارند از کودکی به مهندسی نفت(!) علاقه داشته و در نهایت هم مهندس نفت شده، در توجیه ضریب هوشی بالایشان هم فرموده اند:«به یکی از دوستان دوران تحصیلم که به من می گفت با سهمیه به دانشگاه آمده ای گفتم پدرت چکاره است و وقتی او گفت پدرش خشکشویی دارد من گفتم این یعنی اینکه شما از نظر هوشی، متوسطی اما پدربزرگ من تاریخ شاهنشاهی را تغییر داده و یعنی اینکه ضریب هوشی من در بالاترین سطح ممکن است.»
و در جایی دیگر ادامه داده اند:«اگر کسی باتجربه و تحصیلات خودم پیدا کنم از همین جا استعفا می دهم چراکه در صنعت نفت دچار قحط الرجال هستیم.»
می بینید تبختر تا کجا امتداد یافته؟؟؟ طرف در این مملکت 70 میلیونی حتی یک نفر را هم ارز دانش خود نمی بیند و ادعایی را مطرح می کند که نه فقط توهین به بسیاری از فارغ التحصیلان مهندسی نفت که توهین است به تک تک ایرانیانی که حتی در کسوت یک دستفروش هم می کوشند به جامعه خود سود برسانند.
نه خانم اشراقی! این طور نیست که ضریب هوشی شما از بقیه بالاتر باشد بلکه اتفاقا در این مملکت هر چه کم داشته باشیم آدم باهوش و مستعد کم نداریم. اما مشکل اینجاست اغلب طیف نخبگان ما به دلیل نداشتن روابط آنچنانی مجبورند در مشاغل غیرمرتبط با رشته خویش کار کنند آن هم در شرایطی که امثال شما می توانید همه جوره امکاناتی را در اختیار داشته باشید.
سختی برای جوانانی است که با کمترین امکانات درس می خوانند
غرور شما آن قدر زیاد است که حتی دانشگاههای ایران را مناسب تحصیل فرزندتان ندانسته اید و دخترتان را برای تحصیل به کانادا فرستاده اید و طبیعی است که اگر بلحاظ مالی در طیف مرفه نبودید هرگز نمی توانستید چنین شرایطی را برای دخترتان فراهم کنید اما عجیب اینجاست که باز هم به مانند آنها که فکر می کنند مخاطبشان، جاهل است درباره تحصیل دخترتان “نعیما” در خارج از ایران می گویید:«دخترم 18 سالگی از ایران رفت و در غربت خیلی سختی می کشد.»
کسی نیست به این بانوی محترم بگوید اگر ترک ایران کردن موجب سختی روزگار است چه دلیلی داشت که دخترشان را برای تحصیل به خارج از کشور بفرستند؟ مگر در ایران کم داریم دانشگاه و اساتید مسلح به علم روز؟ سختی برای کسی است که در کوره دهاتهای ایران و بدون داشتن حتی یک کتاب کمک آموزشی کنکور می دهد و با رتبه ای خوب وارد دانشگاههای معتبر کشور می شود ولی بعد از پایان تحصیل به خاطر نداشتن یک رابطه جزیی مجبور است در رده های پایین شرکتهایی که شما به سادگی آب خوردن معاون مدیرعاملش هستید کار کند.
این نسل هم می تواند فکر کند و هم می تواند راه حل ارائه کند منوط به اینکه…
نقطه اوج منحنی خودبرتربینی نعیمه اشراقی جایی است که در توصیف نسل جدید می گوید:«این نسل، نسل کپی پیست است و من نگران این هستم که اگر نسل ما از بین برود چه کسانی قرار است فکر کنند و راه حل ارائه دهند.»
اشراقی در حالی این گفته ها را بیان کرده که در جایی دیگر از گفتگو از بازی بازیکنان تیم ملی فوتبال در برابر آرژانتین و نیجریه با تحسین یاد کرده و به این ترتیب خود در نقیض فرضیه خویش حرف زده است.
خانم اشراقی عزیز! بازیکنانی که جانانه در برابر آرژانتین بازی کردند فقط بخشی هستند از پتانسیل عظیم نسل جدید یعنی همان نسلی که شما می گویید نه می تواند فکر کند و نه می تواند راه حل ارائه دهد. آیا امکان دارد بدون تفکر بتوان 90 دقیقه در برابر یکی از قدرتهای مسلم فوتبال دوام آورد؟!
خانم اشراقی! این نسل هم می تواند فکر کند و هم می تواند راه حل ارائه کند منوط به اینکه شما نپندارید به واسطه ضریب هوشی بالایتان فکر کردن و راه حل ارائه دادن فقط مخصوص شما و دخترتان است! من و امثال من که پدران و مادران شریف مان جز کارمندان رده پایین نبوده اند شاید خیلی بهتر از امثال شماها بتوانیم فکر کرده و برای حل مسائل راهکار ارائه کنیم اما در شرایطی که حتی با دارا بودن تجربه و توانایی در نهایت مشاغل به واسطه ارتباطات است که توزیع می شود و سر امثال ما بی کلاه می ماند طبیعی است که باز هم این شما و مانند شما هستید که فکر کرده و راه حل ارائه می دهید و ما تنها کاری که می توانیم بکنیم قلمی کردن همین خطوط است.
بانوی گرامی! به سوره نساء مراجعه کن
در مذمت تکبر و خودبرتربینی امام صادق(ع) دو جمله بیان کرده اند. یکی اینکه «هیچ کس تکبر نمی کند مگر در اثر حقارتی که در خود احساس می کند.» و دیگری اینکه «از تکبر اجتناب کنید زیرا کبر مختص به خداوند بزرگ است و کسی که با خدا نزاع کند خداوند او را در هم می شکند و روز قیامت ذلیلش می کند.» اما ورای اینها خداوند در آیه 36 سوره نساء می فرماید:« ان ا.. لا یحب من کان مختالا فخورا» که معنای آن می شود:« خداوند هیچ متکبر فخرفروشی را دوست ندارد.»
سخن آخر اینکه خانم اشراقی! ما که جزو طبقه هوشی متوسط هستیم و نظراتمان به کارتان نمی آید بد نیست سخن خداوند و امام ششم شیعیان را جدی تر بنگرید.
پایان مطلب/