سینما مثبت: با گذشت یک هفته از حادثه سقوط بالگرد رئیس جمهور فقید و طرح اسامی مختلف به عنوان کاندیداهای احتمالی ریاست جمهوری به نظر میرسد اغلب کاندیداها در یک موضوع با یکدیگر اتفاق نظر خواهند داشت: تغییر رئیس سازمان سینمایی و اغلب مدیران زیر مجموعه این حوزه!
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری-تحلیلی سینمامثبت،پیش و پس از حادثه سقوط هلی کوپتر رئیس جمهور،جامعه فرهنگی-هنری ایران با دو رخداد مواجه بود: درگذشت زری خوشکام بازیگر سینمای ایران و فوت نیلوفر امرایی مترجم جوان.بررسی فضای مجازی نشان میدهد واکنشهای متعددی از سوی چهرههای مشهور سینمایی نسبت به این دو هنرمند درگذشته صورت گرفته است؛هنرمندانی که در واقعه شهادت رئیس جمهور و دیگر شهدای خدمت سکوت کرده و از یک استوری دریغ نمودند. فهرستهای اعلامی از سوی سازمان سینمایی در خصوص واکنش سینماگران نسبت به شهدای خدمت نیز اغلب شامل اسامی افرادی است که به طور مشخص در مراسمهای این سازمان مورد دعوت قرار میگیرند. البته تمامی این هنرمندان افرادی محترم هستند اما حد نهایی چهرههای مشهور این فهرست به پوران درخشنده، جعفر دهقان،فرهاد قائمیان،نفیسه روشن،بهروز افخمی،محمد حسین لطیفی،رضا میرکریمی واحمد نجفی محدود میشود.البته اسامی کارکنان سازمان سینمایی نیز به صورت گسترده در فهرستهای اعلامی به عنوان هنرمندان مشاهده میشود.خانه سینما نیز به عنوان یک تشکل صنفی به جز بیانیه انجمن تهیه کنندگان مستند و پیامی یک و نیم خطی هیچ واکنشی نسبت به این ضایعه نشان نداد.تمامی این اتفاقها نشان دهنده سرمایه اجتماعی زوال یافته سینمای ایران است که متاسفانه سازمان سینمایی در بخشهای مختلف خود موفق به صیانت از آن نشده و عملا رخدادهایی مانند: فروش بالای فیلمها،شکستن رکورد فروش،جابجا شدن رکوردهای فروش،امضای تفاهمنامههای متعدد و…. تاثیری نگذاشته که همدردی چهرههای مشهور در این رخداد را باعث شود. از نظر مباحث رفاهی نیز دولت سیزدهم موفق به انجام هیچ اقدام موثری نشد و به جز واریز مبالغی اندک به حساب معدود نیازمندان سینمای ایران اقدام موثری انجام نداد حال آنکه حداقل حرکت و قدم سازمان سینمایی در این سه سال میتوانست راه اندازی یک درمانگاه برای اهالی سینمای ایران باشد که در این موضوع کم کاری شدید صندوق اعتباری هنر و محدود شدن مسوولیت آن به دیدار با بیماران سینما محسوس است.
انتسابهای ناشایست
از سویی دیگر،رئیس سازمان سینمایی برای مسوولیتهای سینمایی نیز انتسابهایی شایسته انجام نداد و در برخی موارد افراد منصوب شده آنقدر علمکرد بدی داشتند که حتی رئیس سازمان نیز حاضر به حضور در مراسم تودیع آنها نشد.
با این سطح از ابراز نارضایتی اهالی سینمای ایران از ساختار مدیریتی به نظر میرسد حتی یک رئیس جمهور اصولگرا نیز تمایلی به حفظ این مدیریت نخواهد داشت و حتی بعید نیست بار مسوولیت دبیری جشنواره را نیز از دوش این دولت بردارد و به فردی دیگر بسپارد.
سینما مثبت آماده انعکاس دیدگاههای افراد،سازمانها و نهادهایی است که نام آنها در این مطلب آمده است.