سینما مثبت: اظهارات اخیر یک مقام مسوول درباره سریال «حشاشین» و لزوم حذف آن از پلتفرمها بار دیگر این مساله را اثبات میکند که افراد منصوب به برخی سمتهای فرهنگی و هنری تا چه اندازه میتوانند با حوزه مسوولیت خود بیگانه باشند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری-تحلیلی سینمامثبت،در ایران مجموعهای به نام ساترا بر تولید و انتشار محتوای تصویری در پلتفرمهای نمایشی نظارت میکند. مدتی است سریالی تلویزیونی با نام «حشاشین» با زیر نویس فارسی در برخی پلتفرمهای غیررسمی با دوبله و زیرنویس فارسی منتشر میشود. سریالی که سینما مثبت نیز در اولین هفتههای پخش آن به این اثر پرداخت (اینجا).حالا مدیرکل نظارت و تطبیق ساترا اعلام کرده: سریال حشاشین محصول کشور مصر است و روایت آن از تاریخ اسلام متضمن تحریفهای فراوانی است که به نظر میرسد با رویکرد سیاسی مغرضانه تولید شده است. بر همین اساس طبق نظر شورای صدور مجوز ساترا انتشار سریال حشاشین در رسانههای صوت و تصویر فراگیر ایران مورد تایید نیست.
احتمالا این فرد مسوول جزو آخرین گروههایی است که این سریال را مشاهده کرده است والا زمانی که مردم به لطف ابزارهای فنی! به سادگی به محتوای اینستاگرام و تلگرام دسترسی پیدا میکنند؛دیگر مخالفت با انتشار یک سریال در چنین فضایی نمیتواند باعث محدودیت در دسترسی به این اثر شود.
اینکه محتوای سریال حشاشین جهت دار و حتی غیر واقعی است؛ شکی نیست اما اگر چنین اثری حتی از شبکههای تلویزیونی هم پخش شود ایرادی ندارد زیرا هم موجب ایجاد بحثهای جدی در سطح جامعه میشود و همه به مسوولان تلویزیون یادآوری میکند که میتوانند با مدیریت زمان و هزینه،آثار تاریخی در این سبک و سیاق نیز بسازند و نظر مخاطبان را جلب کنند.اتفاقی که معمولا در ایران نمیافتد و به همین دلیل واکنش به آثاری از نوع حشاشین آنقدر دیر هنگام است که هیچ اثر بخشی خاصی به دنبال ندارد.
سینما مثبت ضمن اعلام آمادگی برای انعکاس دیدگاههای افراد،سازمانها و نهادهایی که نام آنها در این مطلب آمده امیدوار است نگاه مسوولان فرهنگی از دیدگاههایی تا این اندازه تاریخی و دور از واقعیت، تغییر کرده و متناسب با فضای روز جامعه درباره موضوعایی از این دست اظهار نظر کنند.