سینما مثبت: سریال تلویزیونی حشاشین که پخش آن با اقبال مخاطبان ایرانی نیز مواجه شده بار دیگر مسیر صحیح و قابل قبولی از سریال سازی تاریخی با در نظر گرفتن اقتضاهای روز را به نمایش میگذارد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری-تحلیلی سینمامثبت،مشکلات اقتصادی سالهای اخیر تلویزیون سبب شده تا ساخت و عرضه سریالهای تاریخی با سبک و سیاق دهه هشتاد متوقف شود و عملا امکان اجرای فرمول رایج در سریال سازی تلویزیون که آثار تاریخی در بازدههای زمانی ده ساله ساخته و عرضه میشد متوقف شود.در چنین شرایطی شبکههای غیر ایرانی با به کارگیری روشهای حرفهای و بهرهگیری از جلوههای ویژه در مدت زمانی بسیار کوتاه اقدام به ساخت آثاری میکنند که حتی مورد توجه گسترده مخاطبان ایرانی هم قرار میگیرد. یکی از این آثار سریال حشاشین است که با انتخاب آگاهانه و تعمدی شخصیت حسن صباح، در پی ارائه تصویری از او به عنوان یک «داعشی» است و أساسا انتخاب این شخصیت برای ساخت سریال برای تداعی این موضوع برای مخاطبان است که احتمالا داعش رگ و ریشهای ایرانی دارد!
برخلاف سریالهای ایرانی که تلاش فراوانی دارند تا از جهاتی همچون: صحنه و لباس تاریخ را نعل به نعل بازسازی کنند، سریال حشاشین بیشتر بر روایت قصه متمرکز است.به همین دلیل شهری که به عنوان أصفهان ارائه شده نه با تصاویر ذهنی مخاطب ایرانی از أصفهان نزدیکی دارد و نه جغرافیایی مانند: زاینده رود و دیگر موضوعهای تاریخی در آن رعایت شده است. این شهر بیشتر فضایی مدیترانهای دارد. شهر در این سریال صرفا مکانی برای روایت قصه است و حتی در جزئیاتی مانند: بهره گیری از نور روز در اتاقها و حتی تناسب فضاهای داستانی با شخصیتها سهل انگاریهای فراوان دیده میشود.در جایی مانند بندر عکا و اسکندریه صحنه پردازی سریال- حتی با کمک جلوههای ویژه – آنقدر بدیهی و دم دستی است که انگار نه انگار این شهرها بندرهایی بزرگ بودهاند که امکان پهلو گرفتن کشتی در آنها وجود داشته است!
در عوض سریال داستانی پُر و پیمان را روایت میکند. از قصه خود حسن صباح گرفته تا درام عاشقانه نورهن و یحیی و ماجرا ترور خلیفه عباسی و دهها قصه ریز و درشت دیگر که کششی فراوان به سریال داده است.
نگاهی به عنوان بندی پایانی سریال مخاطبان را با أنواع و اقسام مشاغل در این اثر مواجه میکند که همگی دست به دست هم دادهاند تا ساخت سریال از محصولی سخت و با مدت زمانی طولانی، به اثری صنعتی و زودبازده تبدیل شود. موضوعی که امیدواریم مورد توجه برنامه سازان سیما نیز قرار بگیرد.
دیدگاهها 1