سینما مثبت:ویدئو قرائت اشتباه دعای تحویل سال توسط رئیس سازمان سینمایی که میتوانست موضوعی ساده و قابل اغماض باشد این روزها تقریبا در تمامی شبکههای ماهوارهای فارسی زبان و حتی گروههای خانوادگی شبکههای مجازی در حال نشر است و حجم فراوانی از انتقادها را نسبت به محمد خزاعی به دنبال داشته است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری-تحلیلی سینمامثبت،وقوع چنین اشتباههایی امری قابل پیش بینی در اینگونه مراسمها است اما افراد توانا و حرفهای در چنین مواقعی اقدام به عذرخواهی و جمع کردن موضوع با شوخی و خنده میکنند و یا حتی مثلا ادامه متن را به فارسی میخوانند.حتی در بدترین حالت با انتشار بیانیهای نسبت به بروز چنین اشتباههایی عذرخواهی میکنند اما متاسفانه تکبر حاکم بر سازمان سینمایی که نمود آن در عدم ارتباط با اغلب نمایندگان رسانهها نمود دارد و بارها توسط سینمامثبت به آن اشاره شده (اینجا) سبب شد نه تنها عذرخواهی صورت نگیرد بلکه با تیترهای ترکیبی با عبارت قطار و جشنواره چهل و دوم،این موضوع بی اهمیت تلقی شده و عملا فضای رسانهای را وارد یک لجبازی کنند.
نکته قابل تامل دیگر این بود که خزاعی برای نمایش اعتقاد خود به حجاب برتر،دختران خردسالش را به روی سِن آورد که این مساله نیز با واکنشهای شدیدی مواجه شد.او میتوانست به جای دختران خودش دخترانی که سایه پدر بالای سرشان نیست را به اختتامیه بیاورد و بر چادر آنها بوسه بزند؛ دختران خودش که احتمالا در ناز و نعمت هستند و مشکلی از جهت توجه ندارند.
جمع این دو اقدام،خشم مهار شده جامعه سینمایی و رسانهای را نسبت به خزاعی به نقطه فوران رساند.مدیری که در دو سال گذشته با سپردن مهمترین رویداد فرهنگی ایران-جشنواره فیلم فجر- به فردی که توانایی اداره صحیح آن را ندارد باعث شده تا این جشنواره عملا به هفته فیلمی با هزار و یک مشکل تبدیل شود.جشنوارهای که زمانی نماد وحدت و همدلی ایرانیان بود و حتی در سالهای سخت و پُر فراز و نشیبی مانند: ۸۸ و ۹۸ با حضور حداکثری سینماگران برگزار میشد، حالا تبدیل به رویدادی بیاهمیت شده که حتی کاندیداها نیز تمایلی به حضور در مراسم اختتامیه آن ندارند و صرفا افرادی در مراسمهای رسمی آن شرکت میکنند که قرار است جایزه بگیرند.جهانگیر الماسی، احمد نجفی ، مجید انتظامی، هوشنگ توکلی، اسماعیل خلج، مارال بنی آدم، ابوالقاسم طالبی، بهرام عظیمی، محمود کلاری، رضا یزدانی، علی اوجی و هادی مقدم دوست شناخته ترین هنرمندان حاضر در مراسم اختتامیه امسال فیلم فجر بودند.
خزاعی در بیتوجهی به خانواده سینما نیز رکوردهای جالبی از خود به جا گذاشته و عملا در همین مراسمهای جنبی جشنواره فیلم فجر نمایندگان سینمای ایران و چهرههای پیشکسوت حضوری نداشتهاند.
اگر جشنواره فیلم فجر را نوعی رای گیری برای سینمای ایران تلقی کنیم؛ خزاعی در هر دو دوره اخیر رای لازم را به دست نیاورده اما همچنان اصرار به ماندن در این مسوولیت دارد. او میتواند با استعفا از این مسوولیت، مجددا به جمع تهیه کنندگان سینمای ایران بپیوندد که هم به لحاظ اعتباری و هم مالی آورده بیشتری برایش دارد. همین فیلمهای ارگانی امسال جشنواره میتوانست توسط خزاعی تهیه شود حال چه اصراری به ادامه این حضور و گسترش این شکاف میان اهالی سینما وجود دارد؟!
اینجاست که به یاد دیالوگهای ماندگار مهران مدیری میافتیم که در اوج استیصال خطاب به شخصیت مقابل خود میگفت: میشه بسه؟!
واقعا خزاعی: میشه بس کنید و قبای مدیریت سینمای ایران از تن به در کنید و بر تن چهرهای میانه و اصولگرا نمایید و به شغل تهیه کنندگی بپردازید که هم خیر دنیا و آخرت شما و هم اهالی سینما در آن است؟
سینما مثبت آماده انعکاس دیدگاههای افراد،سازمانها و نهادهایی است که نام آنها در این مطلب آمده است.
دیدگاهها 1