سینما مثبت: حواشی متعدد و کیفیت ضعیف برگزاری چهل و دومین جشنواره فیلم فجر سبب شد تا رسانهها آنقدر درگیر مسائل پیش پا افتاده این رویداد شوند که فراموش کنند این جشنواره ظاهرا «بخش بین الملل» نیز داشته و باید به آن نیز توجه کنند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری-تحلیلی سینمامثبت،جشنواره فیلم فجر که در دورههای نه چندان دور میزبان چهرههای خارجی مختلف بود حالا در دوره جدید خود به جای پذیرایی از فیلمسازان خارجی شناخته شده،میزبان مدیران دولتی از کشورهای محدودی مانند: ارمنستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ترکیه، ازبکستان، ترکمنستان و روسیه بوده است.ضعفهای این رویداد باعث شده حتی مسوولان جشنواره نتوانند از تمامی همسایگان خود میهمانی در این رویداد داشته باشد و مشخصا از سینمای کشور عراق و پاکستان و افغانستان میهمانی در این نشست حضور نداشت و البته جای خالی نمایندگانی از کشورهای حاشیه خیلج فارس نیز مشهود بود.
نکته قابل تامل اینکه خزاعی در نشستی که با مدیران سینمایی کشورهای مذکور داشته، به جای آنکه چند هنرمند و سینماگر شاخص را دعوت کند خودش و مدیران ستادیاش از مدیران سینمایی خارجی میزبانی کردهاند و حتی مدیرعامل خانه سینما را نیز برای حضور در این نشست قابل ندانسته است.گزارش مشروح نشست مذکور را میتوانید با کلیک کردن در «اینجا» مطالعه کنید.
در دیدار دیگری هم که وزیر ارشاد با میهمانهای خارجی برگزار و با تیتر « نشست صمیمی وزیر ارشاد با میهمانان خارجی» منتشر شد،کل سینماگران شاخص حاضر در میهمانی به بهروز افخمی و ابوالقاسم طالبی محدود شده بودند که آنها نیز نه با پوشش رسمی و مرسوم چنین برنامههایی بلکه با پولیور و کاپشن در مراسم حضور یافته بودند (اینجا). آیا برای میهمانهای خارجی این سوال پیش نیامده که چرا از سینمای ایران چهره شاخصی در این میهمانی نیست؟
بیان مطالب بیاهمیت در دیدار با میهمانهای خارجی
نقطه ضعف مهم نشست خزاعی، مطالبی سطحی و کم اهمیت بود که از زبان رئیس سازمان سینمایی بیان شد؛ گویی اینجا نه یک نشست رسمی با حضور مدیران سینمایی کشورهای همسایه بلکه نشست ادواری مدیران ارشاد استانها است! برخی از صحبتهای مطرح شده از سوی خزاعی در این نشست به شرح زیر است:
من خاطرات خیلی خوبی از تک تک این کشورهایی که نمایندگانشان اینجا هستند، دارم.
سینما دریچه هنرمندانهای برای گفتگوی مردم یک کشور و جهانیان با یکدیگر است.
سینما امروزه مظهر دیپلماسی عمومی و زبان مشترک ملتها و کلید پیشرفت کشور است.
سینما یکی از عناصر فرهنگی قدرت نرم محسوب میشود که میتواند نگرش فرهنگی و ارزشها و باورهای ملی و دینی ما را ارائه جهانی کند.
سینما به عنوان رسانه جمعی، اگر هدفمند و برنامهریزیشده به کار گرفته شود ابزار دیپلماتیک قوی برای القای محتوا، معرفی فرهنگ و بیان واقعیت به مخاطب بینالمللی است.
در تعامل با جهان خارج در عرصه فرهنگی، به مدیریت تعاملات فرهنگی با دیگر کشورها نیاز است.
سینما می تواند باعث جذب توریست و گردشگر شود و کشورها را به هم نزدیک کند.
مشخص نیست خزاعی تا چه زمانی میخواهد سینمای ایران را با این دست فرمان و به تنهایی اداره کند؟
سینما مثبت آماده انعکاس دیدگاههای افراد،سازمانها و نهادهایی است که نام آنها در این مطلب آمده است.