سینما مثبت: با گذشت ۹ ماه از رخدادهای اجتماعی در جامعه ایران که پس از درگذشت دردناک مهسا امینی در شهریورماه سال ۱۴۰۱ رخ داد و در زمینههای مختلفی مانند حجاب زنان بروز کرد، به نظر میرسد مسوولان فرهنگی در کنار فعالیتهای سلبی انجام برخی اقدامهای ایجابی را نیز در دستور کار خود قرار دادهاند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری- تحلیلی سینمامثبت، چندی پیش اخباری درخصوص برگزاری نخستین جشنواره بینالمللی فیلم «حوا» با محوریت موضوع زنان و خانواده منتشر شد. دبیر این جشنواره مهدیه سادات محور از فیلمسازان جوان جریان ارزشی است.این جشنواره قرار است در دو بخش ملی و بینالملل میزبان آثاری در قالبهای فیلم بلند سینمایی، فیلم کوتاه داستانی و فیلم مستند باشد و در بخش بین المللی قرار است جوایزی ۱۰۰۰ دلاری و ۸۰۰ دلاری و ۶۰۰ به برگزیدگان اعطا کند.
با مراجعه به سایت جشنواره به نشانی evefilmfestival.ir متوجه میشویم ستاد برگزاری این رویداد در انجمن سینمای جوانان ایران مستقر شده است. چهرههایی مانند انسیه شاه حسینی و ناصر باکیده درباره این رویداد اظهار نظر کردهاند و خبری از مصاحبه با چهرههای بین المللی نیست اما در انتهای صفحه لینکهای مربوط به اجلاس کنگره بانوان تاثیرگذار وجود دارد که چندی پیش در تهران برگزار شد و با انتقادهایی نیز مواجه شد. در همان مقطع سینمامثبت مطلبی درباره این رویداد نوشت که میتوانید با کلیک کردن در «اینجا» آن را مطالعه کنید.
برگزاری رویدادهای فرهنگی- هنری اتفاقی مثبت است اما به نظر میرسد جشنواره حوا از رویدادهای خلق الساعه و یک شبهای است که ایده آن به اندازهای پخته نشده که مثلا نام بهتر و جذابتری به جای نام کلیشهای «حوا» برای آن انتخاب شود.اعلام خبر برگزاری و عدم معرفی اعضای هیات انتخاب و داوری و برگزار کنندگان دیگر نیز از نشانههایی است که خبر از رویدادی کیفی و بین المللی نمیدهد ضمن آنکه چنین رویدادهایی ابتدا باید به صورت داخلی برگزار شده و پس از موفقیت به صورت بین المللی برگزار گردد. البته در سالهای گذشته جشنوارههای معتبری در حوزه زنان برگزار شده که از جمله آنها میتوان به جشنواره «پروین» به دبیری مازیار رضاخانی اشاره کرد اما جشنواره حوا از نظر شکل و ظاهر تا اینجا چیزی در حد و اندازه جشنوارههای استانی انجمن سینمای جوان خود را نشان داده و البته مسوولان باید بدانند که صرفا پرداخت «دلار» به برگزار کنندگان دلیل بین المللی بودن یک رویداد نیست و صِرف حضور بانوانی از چند کشور دوست و برادر هم نمیتواند اعتباری برای یک رویداد فراهم کند و در ابتدا باید مسوولان جشنواره فیلمسازان زن بین المللی را در بخشهای مختلف جذب کنند تا میهمان خارجی که احتمالا پیش از سفر به ایران عبارتهایی مانند فیلمسازان بین الملللی زن ایرانی را جست و جو کرده، هنگام ورود با این هنرمندان مواجه شود والا چنین جشنوارههایی تبدیل به محلی برای صرف باقالی پلو با گوشت و گشت و گذار در تجریش و نهایتا دریافت قالیچه و بازگشت به کشورهای مبدا میشود و تاثیری فرهنگی به جا نمیگذارد همانگونه که جشنواره موسوم به جهانی فیلم فجر با همین رویکرد غلط سالها برگزار شد و توقف آن هیچ لطمهای به فضای فرهنگی کشور نزد. در آن جشنواره نیز برگزار کنندگان بدون توجه به فضای داخلی سینما به دنبال ساخت تصویری غیرواقعی از خود بودند که نه از سوی سینمای جهان جدی گرفته شد و نه در داخل مورد توجه واقع شد. حالا امید است دولت سیزدهم از آن تجربهها درس گرفته باشد.
سینما مثبت آماده انعکاس دیدگاههای افراد،سازمانها و نهادهایی است که نام آنها در این مطلب آمده است.