سینما مثبت: پس از حواشی فراوان درباره ماجرای آزار و اذیت زنان و دختران در سینمای ایران، سرانجام صدور رایی قاطع درباره این مساله به بخشی از ابهامهای افکار عمومی در این خصوص پایان داد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری- تحلیلی سینمامثبت، بیش از یکسال است که موضوع آزار و اذیت زنان و دختران در آثار سینمایی و هنری در قالب جنبش میتو در ایران مطرح شده و واکنشهای مختلفی به دنبال داشته است.مانند بسیاری از مسائل فرهنگی و اجتماعی تلاش فراوانی هم صورت گرفته تا این موضوع مسکوت بماند و به آن توجهی نشود.برخی این موضوع را برگرفته از خارج از مرزهای ایران دانسته و به همین دلیل آن را نادیده میگیرند و برخی دیگر نیز تلاش کردهاند با این مساله به صورت واقعی برخورد کنند. سینمامثبت نیز تاکنون مطالب مختلفی درباره این موضوع نوشته که جهت مطالعه آن میتوانید (اینجا) و (اینجا) کلیک کنید.
به تازگی ترانه علیدوستی،شبنم فرشادجو و بابک کریمی از بازیگران سینمای ایران از اتهام شکایت دو بازیگری که از سوی این سه بازیگر به آزار جنسی متهم شده بوند تبرئه شدهاند. به بیان سادهتر این سه بازیگر دو بازیگر مرد سینمای ایران را متهم به آزار جنسی کردند و پس از شکایت آن دو بازیگر علیه این سه به اتهام توهین و افترا، رای مبسوطی به نفع سه بازیگر مذکور صادر و در نهایت تایید شد.بر اساس تحقیقات موجود در روند رسیدگی به پرونده افترا مشخص شده که اتهام آزار جنسی صورت گرفته توسط این دو بازیگر مرد کذب نبوده و این اتهام به آنها وارد بوده است.
استقلال دستگاه قضا و رای مهم صادره
در ایران دستگاه قضا مستقل از دیگر نهادها است و به صورت مستقل به موضوعها رسیدگی میکند و آرا صادره از این مجموعه در حکم «سند رسمی» است و برای دیگر دستگاههای مسوول نیز لازم الاجرا است. نکته قابل تامل دیگر این است که ترانه علیدوستی و شبنم فرشادجو به عنوان متشاکیان این پرونده با وجود آنکه در حوادث نیمه دوم سال ۴۰۱ نقشی فعال و موثر داشتهاند و حتی مرتکب اعمالی شدهاند که از نظر قانونی و حاکمیتی جرم تلقی شده و حتی با وجود سکونت فرشادجو در خارج از ایران، حقوق شهروندیاشان به درستی رعایت شده و دستگاه قضا به اتهام وارد به آنها به صورت دقیق و عادلانه رسیدگی کرده و رای مهم و باارزشی به نفع آنها صادر شده که ارزش و اهمیت آن بیش از صدها ساعت فعالیت کارشناسی و جلسه در خانه سینما و سازمان سینمایی است.
حالا در پی صدور این رای که برای زنان آزار دیده بسیار با ارزش است؛ این سوال مطرح شده که آیا انعکاس رسانهای این رای باعث خواهد شد تا سازمان سینمایی و خانه سینما و انجمن بازیگران خانه سینما ساز و کارهای دقیق و عادلانهای را نسبت به این مساله در سینمای ایران در پیش بگیرند و مشخصا محدودیتهایی را برای فعالیت افرادی که درخصوص جرائم ارتکابی آنها «حکم قطعی» وجود دارد در نظر بگیرند؟
سینما مثبت آماده انعکاس دیدگاههای افراد،سازمانها و نهادهایی است که نام آنها در این مطلب آمده است.