سینما مثبت: معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی در حالی از «برکناری مدیر سینما لوتوس»به خاطر حضور بدون روسری پانتهآ بهرام در این سینما خبر داده که اساسا نه قانون اجازه چنین اقدامی را به سازمان سینمایی میدهد و نه قانون و آییننامهای درخصوص این مساله وجود دارد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اینترنتی خبری- تحلیلی سینمامثبت، در آخرین روز فروردین ماه ۱۴۰۲ خبری از سوی سایت سازمان سینمایی منتشر شد که بر مبنای آن به دلیل حواشی ایجاد شده در برنامه اکران قسمت پایانی «پوست شیر» مدیر سینما لوتوس برکنار شد. این اتفاق در حالی رخ داده که مسوولیت عزل یا نصب مدیر سالنهای سینما به عهده سازمان سینمایی نیست و این سازمان صرفا برای مدیران سازمان سینمایی پروانه و کارت مدیریت صادر میکند و در صورت بروز تخلف اقدام به ابطال کارت مذکور مینماید و صرفا میتواند این کارت را باطل و از تمدید آن خودداری کند اما ظاهرا سازمان سینمایی ترجیح داده بدون در نظر گرفتن این واقعیت مسلم، برای نمایش چهرهای غیرواقعی از خود اعلام نماید که مدیر سالن را برکنار کرده که طبیعتا این امر در حیطه وظایف مالکان سینما است نه سازمان سینمایی!
نکته قابل تامل دیگر اینکه طبق بررسیهای سینمامثبت، قانون یا آيیننامهای درخصوص نحوه مواجهه با چنین موقعیتهایی پیش بینی لازم صورت نگرفته است. در بیانیه سازمان سینمایی (اینجا) آمده است: «با توجه به حضور بدون حجاب یکی از بازیگران زن و عدم اقدام درست و به موقع مدیریت سینما در کنترل برنامه و عدم هدایت فرد متخلف و قانون شکن به بیرون از فضای سینما، مدیر آن بهعلت ضعف مدیریت از سمت خود برکنار شد.»
سوالی که برای اهالی سینما پیش میآید این است که مشخصا سازمان سینمایی توقع چه نوع برخوردی از مدیر سینما در چنین شرایط و شرایط مشابه را دارد؟آیا مدیر سینما باید تعدادی روسری دم دست داشته باشد تا به محض بیحجابی آن را بر سر بازیگران بیندازد؟آیا امکان هدایت بازیگر در چنین موقعیتی به بیرون از سالن سینما وجود دارد؟ آیا این کار باعث بروز تنش و تولید محتوای گسترده برای شبکههای خارج از کشور نخواهد شد؟اگر رییس سازمان سینمایی و معاون نظارت در آن شرایط حضور داشته باشد چه خواهد کرد؟ آیا ممکن است با بازیگر مذکور گلاویز شده و او را وادار به رعایت حجاب نماید؟
بدیهی است با توجه به اینکه این موضوع جدید است و تاکنون سابقه نداشته باید سازمان سینمایی دستورالعملی را در این خصوص تنظیم و با آموزش نیروهای مجرب از جمله بانوان و مستقر کردن آنها در سالنهای سینما شرایط اینچنینی را مدیریت نمایند نه اینکه مسوولیت را به عهده یک مدیر سالن سینمای مظلوم انداخته و شدیدترین برخورد را با وی نمایند و حتی جرات نام بردن از بازیگر مذکور را از ترس واکنشهای احتمالی در سایت رسمی خود نداشته باشند! اگر همین بازیگر در سازمان سینمایی یا یکی از جشنوارههای رسمی کشف حجاب کند واکنش مسوولان سازمان سینمایی چه خواهد بود و اساسا چه مجازاتی در انتظار این بازیگر است و چرا درخصوص این موضوع اطلاع رسانی صورت نمیگیرد؟آیا امور حقوقی سازمان سینمایی از این بازیگر شکایت خواهد کرد؟آیا این بازیگر ممنوع الکار خواهد شد؟ آیا جز این است که سازمان سینمایی و وزارت ارشاد از بازیگران و چهرههای شناخته شده ترس دارد و به لطایف الحیل حتی از آنها منت کِشی هم میکند و تمام توان خود را صرف تنبیه چهرههای گمنام و کم تقصیر میکند؟
سینما مثبت آماده انعکاس دیدگاههای افراد،سازمانها و نهادهایی است که نام آنها در این مطلب آمده است.
مطالب مرتبط: